Weergaveopties:

• do 08 jun 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | 't Podium, Gelderstraat 7 (de Bibliotheek Hilvarenbeek)

Bij 'Taal met Thee' leer je beter Nederlands spreken op een laagdrempelige manier. Je praat met elkaar over gewone dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over het nieuws, de supermarkt of een bezoek aan de huisarts. Als het thema het toestaat, ga je ook op excursie, bijvoorbeeld naar de Molen de Doornboom in Hilvarenbeek.

• vr 09 jun Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• wo 14 jun Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op woensdag-middag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• do 15 jun 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• wo 21 jun Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 22 jun 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• wo 28 jun Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• wo 28 jun Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 29 jun 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• ma 11 sep Start cursus The Story of Jazz Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Tijdens de cursus ‘The Story of Jazz’, van docent Koen Graat, maken deelnemers kennis met zowel het verleden als het heden van de jazz en de historische verbindingen daartussen. Van het ontstaan in New Orleans tot grensverleggende muzikanten als Thelonious Monk, Duke Ellington en Miles Davis en van jazzrock tot de nieuwe Europese jazzscene. Het wordt allemaal besproken tijdens deze vierdelige cursus startend op maandag 11 september in de StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal) om 19.30 uur.

Paginanavigatie