Weergaveopties:

• wo 07 dec Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op woensdag-middag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• do 08 dec 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | 't Podium, Gelderstraat 7 (de Bibliotheek Hilvarenbeek)

Bij 'Taal met Thee' leer je beter Nederlands spreken op een laagdrempelige manier. Je praat met elkaar over gewone dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over het nieuws, de supermarkt of een bezoek aan de huisarts. Als het thema het toestaat, ga je ook op excursie, bijvoorbeeld naar de Molen de Doornboom in Hilvarenbeek.

• do 08 dec Informatieavond: Energierekening verlagen door duurzamer wonen Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

De energierekening baart veel mensen zorgen, zeker met de winter in aantocht. Er zijn best veel maatregelen te treffen om de kosten enigszins in de hand te houden. Met de expertise van Energiehuis Hilvarenbeek organiseert de Bibliotheek Hilvarenbeek een informatieavond over energiebesparing op donderdag 8 december.

• vr 09 dec Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• vr 09 dec Logopediespreekuur Hilvarenbeek Bekijk details

Van 11:15 tot 11:45 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Elke tweede vrijdag van de maand is er in de Bibliotheek Hilvarenbeek na afloop van het voorleeshalfuurtje een inloopspreekuur logopedie. Heb je vragen over spraak- en taalontwikkeling, stem, stotteren, luistergerichtheid, auditieve verwerking, woordenschat, zinsbouw, mondmotoriek en adem? Maak dan een afspraak.

• za 10 dec Chill n Play: live Fortnite sessie Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

In samenwerking met NextUp en jongerenwerk R-Newt organiseert het GameLab op zaterdag 10 december weer een open Fortnite sessie, met prijzen voor de winnaars! Een gezellig middagje met elkaar gamen, nieuwe gamevrienden ontmoeten, kletsen en lachen. Doe je mee?

• wo 14 dec Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 15 dec 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• za 17 dec Muziektheater: De Schilderijententoonstelling Bekijk details

Van 18:30 tot 19:30 | Rabotheaterzaal van CC Elckerlyc (de Bibliotheek Hilvarenbeek)

Het Kasteel op Gorp, de Kinderboerderij, de Vrijthof, de Donderdagmarkt, de Reuzenbank, de Kerststal en Petruskerk, het komt allemaal voorbij in een spannend December Kinderconcert van Harmonie Concordia op zaterdag 17 december.

• ma 19 dec Jongerenspreekuur Hilvarenbeek Bekijk details

Van 13:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Je bent jong en je wil wat, maar je loopt tegen allerlei zaken aan waarbij je een beetje hulp kunt gebruiken? Dan is er nu het inloopmoment voor jongeren er voor je bij Bibliotheek Hilvarenbeek in samenwerking met Jongerenpunt Midden-Brabant en R-Newt Hilvarenbeek elke 3de maandag van de maand!

Paginanavigatie