Weergaveopties:

• Voorleeshalfuurtje in Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal? Toegang is gratis.

• Logopediespreekuur Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Elke maand is er in de Bibliotheek Hilvarenbeek na afloop van het voorleeshalfuurtje (10.30 - 11.00 uur) een inloopspreekuur logopedie van 11.00 tot 12.00 uur. Heb je vragen over spraak- en taalontwikkeling, stem, stotteren, luistergerichtheid, auditieve verwerking, woordenschat, zinsbouw, mondmotoriek en adem? Loop dan gerust eens binnen.

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

• Boekenruilbeurs Bekijk details

Van 16:00 tot 20:00 | Varkensmarkt 13, Hilvarenbeek

De zomer komt eraan. Wellicht ga je lekker even weg? Of blijf je heerlijk 'rond huis' deze vakantie? Met een goed boek vermaak jij je altijd. Daarom organiseert de Bibliotheek Hilvarenbeek samen met organisaties van Varkensmarkt 13 een Boekenruilbeurs. Kom langs en zoek een leuk boek uit voor jezelf, je partner of je kinderen.

• Kort & Laat: voorlezen bij het kampvuur Bekijk details

Van 22:00 tot 23:00 | theater De Nieuwe Vorst (binnentuin)

Kort & Laat is een reeks zomeravonden in de tuin van De Nieuwe Vorst waarop liefhebbers van korte verhalen elkaar voorlezen. Met een kampvuur, en met drankjes. Én met een zendmast, want samen met samen met De Nieuwe Vorst, Tilt en Omroep Tilburg zet de Bibliotheek Midden-Brabant haar eerste schreden op het podcastpad: luister deze zomer naar ‘Kort & Laat: de podcast’.

• Openbaar college: Opvoeden in de digitale wereld Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Op 27 juni is er een openbaar college - georganiseerd door Fontys for Society - over opvoeding in de digitale wereld.

• Schrijfatelier Hilvarenbeek Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Houd jij al jarenlang van schrijven? Of wil je er eindelijk een keer mee beginnen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier.

• OpvoedCafé Hilvarenbeek Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Op donderdag 27 juni van 20.00 uur tot 21.00 uur, gaat het opvoedcafé in de bibliotheek over ‘Help, mijn kind luistert niet!’ Kinderen die niet luisteren is vaak een grote frustratie van veel ouders. Opvoedcoach Eline Weijers gaat met ouders in gesprek over dit thema. Iedere 6 weken organiseert de bibliotheek een opvoedcafé waar ouders met elkaar praten over wat hen bezighoudt in de opvoeding.

• Schrijfavond Amnesty International Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Op dinsdag 2 juli is er een schrijfavond van Amnesty International in de Bibliotheek Hilvarenbeek. Iedereen die de mensenrechten een warm hart toedraagt, kan tijdens deze avond brieven schrijven voor mensen die onterecht gevangen zitten.

di 02 jul

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

wo 03 jul