Weergaveopties:

• Open Source Space [zaterdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

za 14 sep

• Boekpresentatie Elle van Lieshout en Erik van Os Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Schrijvers Elle van Lieshout en Erik van Os presenteren op 15 september een nieuwe roman: 'Het verhaal van de voorzitter van de diepvriesvereniging' én een dichtbundel: 'Had ik maar leuke kinderen'.

zo 15 sep

• Blockchain co-working day Bekijk details

Van 10:00 tot 15:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Blockchain technologie gaat mogelijk verschillende bedrijfsmodellen op zijn kop zetten en heeft de potentie in zich om de grootste technologische ontwikkeling sinds het internet te worden. Ben je zelf bezig met blockchain, of heb je ideeën voor een project met blockchain? Kom dan naar de blockchain co-working day om je ervaringen te delen, te brainstormen en samen te werken.

• Start cursus Fotografie Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | De Bibliotheek LocHal

Cameratechniek heeft na deze cursus van Marjolein Tap geen geheimen meer. De werking en specifieke mogelijkheden van camera en objectieven, gebruik van flitslicht, het effect van diafragma: ze komen allemaal aan bod. Je past alles direct in het praktijk toe bij de verschillende lesthema’s, zoals portret, landschap en architectuur. Met tips over standpunt, compositie, licht, kleur en structuur leg jij het juiste moment vast. De cursus start op maandag 16 september 2019 om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

• Hack/Make/Learn Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Ben je graag bezig met technologie; maak je zelf producten met 3D printers en/of lasersnijders; bouw je robots of apparatuur; programmeer je games of andere zaken; dan is hack/make/learn de avond waarop je kunt komen sparren met gelijkgestemden; lekker aan eigen projecten knutselt en nieuwe kennis opdoet!

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

di 17 sep

• Klik & Tik-training Digilab Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is er elke woensdag de gratis Klik&Tik-training in het Digilab (Bibliotheek LocHal).

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

• Inloopspreekuur | Leren en Werken Midden-Brabant Bekijk details

Van 16:00 tot 20:00 | de Bibliotheek LocHal

Iedere derde donderdag van de maand kun je bij de Bibliotheek LocHal terecht voor gratis loopbaangesprekken verzorgd door Leren en Werken Midden-Brabant.

do 19 sep