Weergaveopties:

• Inloopspreekuur e-books LocHal Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

Ben je in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en wil je graag advies over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het inloopspreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat je volledig geïnformeerd naar huis gaat.

za 14 sep

• Open Source Space [zaterdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

za 14 sep

• Boekpresentatie Elle van Lieshout en Erik van Os Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Schrijvers Elle van Lieshout en Erik van Os presenteren op 15 september een nieuwe roman: 'Het verhaal van de voorzitter van de diepvriesvereniging' én een dichtbundel: 'Had ik maar leuke kinderen'.

zo 15 sep

• De Open Monumentendag 2019 Bekijk details

Van 12:30 tot 16:30 | de Bibliotheek LocHal

De Open Monumentendag 2019 heeft als landelijk thema ‘Plekken van plezier’. Het thema gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naartoe gingen en gaan. Of dat nu het theater, een park, een sportclub of een café is, het wemelt in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. In Tilburg (15 september) en Berkel-Enschot (14 september) zijn een aantal panden opengesteld waar je met plezier naartoe kunt gaan. Er zijn rondleidingen, livemuziek, horeca, sport en spel, en nog veel meer activiteiten.

zo 15 sep

• Wisselexpositie: Stadsgezichten in tekeningen en schilderijen Bekijk details

3 juni 2019, 08:00 t/m 15 september 2019, 22:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

De stad is een geliefd onderwerp voor tekenaars en schilders. Door de tijd heen worden steden in beeld gebracht door kunstenaars die vanuit hun eigen perspectief en met eigen gekozen materialen de stad van dat moment vereeuwigen.

03 jun t/m 15 sep

• Blockchain co-working day Bekijk details

Van 10:00 tot 15:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Blockchain technologie gaat mogelijk verschillende bedrijfsmodellen op zijn kop zetten en heeft de potentie in zich om de grootste technologische ontwikkeling sinds het internet te worden. Ben je zelf bezig met blockchain, of heb je ideeën voor een project met blockchain? Kom dan naar de blockchain co-working day om je ervaringen te delen, te brainstormen en samen te werken.

• Start cursus Fotografie Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | De Bibliotheek LocHal

Cameratechniek heeft na deze cursus van Marjolein Tap geen geheimen meer. De werking en specifieke mogelijkheden van camera en objectieven, gebruik van flitslicht, het effect van diafragma: ze komen allemaal aan bod. Je past alles direct in het praktijk toe bij de verschillende lesthema’s, zoals portret, landschap en architectuur. Met tips over standpunt, compositie, licht, kleur en structuur leg jij het juiste moment vast. De cursus start op maandag 16 september 2019 om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

• Schrijfatelier LocHal [maandag] Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Hack/Make/Learn Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Ben je graag bezig met technologie; maak je zelf producten met 3D printers en/of lasersnijders; bouw je robots of apparatuur; programmeer je games of andere zaken; dan is hack/make/learn de avond waarop je kunt komen sparren met gelijkgestemden; lekker aan eigen projecten knutselt en nieuwe kennis opdoet!

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

di 17 sep