Weergaveopties:

• Klik & Tik-training Digilab Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is er elke woensdag de gratis Klik&Tik-training in het Digilab (Bibliotheek LocHal).

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Expositie ‘55 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg’ Bekijk details

18 september 2019, 14:00 t/m 13 oktober 2019, 22:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

In 2019 herdenkt en viert de Molukse gemeenschap het feit dat ze 55 jaar gevestigd is in Tilburg. In september 1964 kwamen de eerste Molukse gezinnen naar Tilburg, nadat ze een aantal jaren in kampen hadden gewoond, zoals Woonoord Lunetten in Vught. De Molukkers, in 1964 door gemeente Tilburg omschreven als ‘Ambonezen’, kregen woningen toegewezen in de Kornalijnhof, de Azuurweg en later in de Tartinistraat in Tilburg-Noord.

18 sep t/m 13 okt

• Inloop Workshop ‘Molukse strijderszakdoek’ Bekijk details

Van 14:00 tot 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Tijdens het bezoeken van de expositie over ‘55 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg’ geïnspireerd geraakt? Loop dan binnen tijdens de workshop 'Molukse strijderszakdoek'. Je kan dan een eigen strijderszakdoek ontwerpen.

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

• Schrijfatelier LocHal [woensdag] Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Internationale Dag van het Luisteren Bekijk details

Van 09:45 tot 11:00 | de Bibliottheek LocHal

Is er iets dat waarvan je graag wilt dat ernaar geluisterd wordt, of heb je zomaar zin in een babbeltje, ben van harte welkom op de Internationale Dag van het luisteren donderdag 19 september! De luisteraars zijn herkenbaar aan de kartonnen borden met Free Listening.

• Inloopspreekuur | Leren en Werken Midden-Brabant Bekijk details

Van 16:00 tot 20:00 | de Bibliotheek LocHal

Iedere derde donderdag van de maand kun je bij de Bibliotheek LocHal terecht voor gratis loopbaangesprekken verzorgd door Leren en Werken Midden-Brabant.

• Workshop: intro Dungeons & Dragons Bekijk details

Van 19:00 tot 21:30 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

Wil jij ook Dungeons & Dragons spelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee aan de introductie workshops in het GameLab.

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

vr 20 sep