Weergaveopties:

• Schrijfatelier LocHal [woensdag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

wo 22 jan

• Meet & Greet BOOTS: Als nieuwkomer in Nederland Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Als nieuwkomer in Nederland, wil ik graag een steentje bijdragen aan de samenleving. De jongeren zijn onze toekomst, maar zijn ze zich voldoende bewust van de kansen die Nederland hen biedt?

do 23 jan

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

vr 24 jan

• Open Source Space [zaterdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

• Presentatie nieuw Tilburgs leesplèngske Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Tilburg is toe aan een nieuw leesplèngske. Het bestaande leesplankje dateert van 1997 maar is niet meer van deze tijd. Höske (een wc-hokje achter in de tuin), tjannek (kauw) en sjèp (dropwater) zijn leuke woorden, maar ook doortrokken van nostalgie.

• De Grootste PubQuiz van Tilburg [VOL] Bekijk details

Van 20:00 tot 23:00 | de Bibliotheek LocHal

Na het daverende succes van vorig jaar keert de Grootste Pubquiz van Tilburg terug naar de LocHal! Ervaar de LocHal in heuse kroegsferen! Zijn jij en je vrienden de ultieme pubquizzers? Speel mee met je team van maximaal 5 personen en ga voor de winst. Of gewoon voor de gezelligheid natuurlijk!

• De Ruimtevaartschool Bekijk details

Van 12:00 tot 14:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

zo 26 jan

• Mini Book Foodfestival LocHal Bekijk details

Van 13:00 tot 15:30 | de Bibliotheek LocHal

Zondag 26 januari staat de hele LocHal in het teken van het Mini Book Foodfestival. Het wordt een groot kleurfestijn. Met een muzikaal Voorlees en Kleurfeest vieren we niet alleen het 1-jarig bestaan, maar ook de Nationale Voorleesdagen.

zo 26 jan

• Start cursus Fotografie Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | De Bibliotheek LocHal

Cameratechniek heeft na deze cursus van Marjolein Tap geen geheimen meer. De werking en specifieke mogelijkheden van camera en objectieven, gebruik van flitslicht, het effect van diafragma: ze komen allemaal aan bod. Je past alles direct in het praktijk toe bij de verschillende lesthema’s, zoals portret, landschap en architectuur. Met tips over standpunt, compositie, licht, kleur en structuur leg jij het juiste moment vast. De cursus start op maandag 27 januari 2020 om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

ma 27 jan

• Hack/Make/Learn Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Ben je graag bezig met technologie; maak je zelf producten met 3D printers en/of lasersnijders; bouw je robots of apparatuur; programmeer je games of andere zaken; dan is hack/make/learn de avond waarop je kunt komen sparren met gelijkgestemden; lekker aan eigen projecten knutselt en nieuwe kennis opdoet!

ma 27 jan