Weergaveopties:

• Brabant in Balans Bekijk details

Van 13:30 tot 17:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Is Brabant in balans? Of zijn we uit evenwicht en gaan we straks onderuit? De samenleving staat namelijk voor grote uitdagingen. Hoe succesvol we zijn in het aangaan van deze uitdagingen hangt af van hoe we dit succes meten.

do 30 jan

• Woordenaars Bekijk details

Van 19:30 tot 22:15 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Op donderdag 30 januari is het Gedichtendag én de start van de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Bibliotheek Midden-Brabant organiseert deze avond in samenwerking met het Tilburgse ‘Woordenaars’ en ParaBIEBop een divers, avondvullend programma. Uiteenlopende kunstdisciplines zoals video, grafiek, muziek en dans staan op het menu. Uiteraard met de woordkunst als gemene deler.

do 30 jan

• Debat-finale: Dilemma’s in de sport business Bekijk details

Van 09:30 tot 13:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Wat weet je van verduurzamen van sportevenementen? Hoe geven (sport)organisaties invulling aan de Sustainable Development Goals? Welke dilemma’s spelen er rond sportsponsoring en doping? Zomaar een paar onderwerpen in de wereld van de sport, waar SPECO Sportmarketing studenten van Fontys zich op voorbereiden en de strijd over aan binden door met elkaar in debat te gaan.

vr 31 jan

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

vr 31 jan

• Pop-up expositie ‘Transitie in Tilburg’ Bekijk details

20 december 2019, 20:00 t/m 31 januari 2020, 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Elk jaar sinds 2018 gaat Citymarketing Tilburg op zoek naar een nieuwe Stadsfotograaf van Tilburg. De wedstrijd roept gedreven Instagrammers, amateurfotografen én fotoprofessionals uit Tilburg op om hun creativiteit de vrije loop te laten rond een bepaald thema. Dit jaar draait het om ‘transitie’. Hoe dat door de 10 beste aspirant-Stadsfotografen in beeld is gebracht is te zien in de pop-up expositie in de KennisMakerij, op de eerste etage van de Bibliotheek LocHal.

20 dec t/m 31 jan

• Open Source Space [zaterdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

za 01 feb

• De Ruimtevaartschool Bekijk details

Van 12:00 tot 14:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

zo 02 feb

• Start cursus Loop door de tijd: geschiedenis voor iedereen Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Voor mensen die het verleden willen kennen Een overzicht van de belangrijkste veranderingen vanaf 1900 tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De wereld voor 1914 was een heel andere wereld dan die er na kwam. De naoorlogse periode was er een van grote onzekerheid en van de opkomst van totalitaire systemen. In de cursus worden veel politieke, economische en culturele veranderingen behandeld uit die verwarrende tijd die uitliep op de enorme tragedie van de Tweede Wereldoorlog. De cursus start met een uitgebreide tijdlijn.

ma 03 feb

• Schrijfatelier LocHal [maandag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

ma 03 feb

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

di 04 feb