Weergaveopties:

• Walk&Talk LocHal: Verborgen talenten Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks over verborgen talenten. Gastspreker van vandaag is Lucienda Dap.

• Inloopspreekuur individuele dienstverlening Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | de Bibliotheek LocHal

Heb jij of ken jij iemand met een laag inkomen en wil je weten waar je recht op heeft? Heb je zorg nodig of ken je iemand die zorg nodigt heeft, maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan naar het gratis spreekuur 'individuele dienstverlening'.

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

• Documentaire Mist Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Zingen, swingen en ontmoeten tijdens de week van de Dementie in de LocHal De Bibliotheek LocHal en de Geheugenwinkel organiseren in de week van de Dementie, zaterdag 21 tot zondag 29 september, diverse activiteiten rondom Wereld Alzheimer dag.

• Meet & Greet met James Keivom Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Op woensdagavond 25 september ontvangen de jongeren van B.O.O.T.S.projects de Amerikaanse fotograaf James Keivom.

• Workshop senioren: Rode Kruis aan Huis Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | KBO 't Heike/de Vorstenhof, Piusstraat 9 (6e verdieping)

Senioren willen steeds vaker zelfstandig blijven wonen en de regie in eigen hand houden. Om hen te ondersteunen en te adviseren organiseren de Bibliotheek LocHal, ContourdeTwern, het Rode Kruis, Wijkraad Koningshaven en KBO 't Heike dit najaar gezamenlijk een aantal interactieve workshops waarin zelfredzaamheid centraal staat. De eerste workshop uit de reeks gaat over veiligheid.

• Workshop: intro Dungeons & Dragons Bekijk details

Van 19:00 tot 21:30 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

Wil jij ook Dungeons & Dragons spelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee aan de introductie workshops in het GameLab.

• Mans Genoeg presenteert Hij voor Zij Bekijk details

Van 19:45 tot 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Geweld tegen vrouwen is een enorm probleem. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mannen onderdeel worden van de oplossing? Wat kun JIJ als man doen om geweld tegen vrouwen te bestrijden? En wat kun je doen als je getuige bent of een vermoeden hebt van geweld? Op donderdag 26 september staan deze vragen centraal en gaan we gezamenlijk op zoek naar antwoorden.

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

vr 27 sep