Weergaveopties:

• De Plastic Troep Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Daag jezelf uit en kom naar De Plastic Troep bijeenkomsten 3, 10 en 31 maart. Bij deze avonden leer je alle ins en outs van plastic en recyclen, hoe je zelf plasticverbruik kan minderen en uiteindelijk nemen we actie tegen een lokaal plastic probleem.

di 03 mrt

• Schrijfavonden Amnesty in de LocHal Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek LocHal

Schrijf jij ook mee! Brieven schrijven is één van de manieren waarop mensen namens Amnesty International protesteren tegen mensenrechtenschendingen overal ter wereld. Je spreekt met je brief regeringen en autoriteiten aan op hun plicht mensenrechten te beschermen en roept oppositiebewegingen op het internationaal humanitair recht te respecteren. Door te schrijven naar degenen die voor schendingen verantwoordelijk zijn, laat je zien dat je weet wat er aan de hand is, roep je hen ter verantwoording en zet je hen onder druk iets te doen.

di 03 mrt

• Klik & Tik-training LocHal Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is er elke woensdag de gratis Klik&Tik-training in Workshopruimte 3.1 in de Bibliotheek LocHal.

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

wo 04 mrt

• Puzzel design: maak je eigen puzzel en daag bezoekers uit hem op te lossen! Bekijk details

Van 14:00 tot 17:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

Maak jij een woordzoeker, 3D puzzel of misschien wel je eigen geheimtaal! Elke eerste woensdag van de maand kan je gratis meedoen aan een inloop workshop puzzel design. Pim van Zundert is escaperoom designer en hij helpt je op weg.

• Spoorlezen LocHal Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Kom luisteren naar leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes. Iedere week een nieuw voorleesavontuur uit de Spoorleeslocomotief'. Iedere woensdag van 14.30 - 15.00 uur voor de kinderen van 3 t/m 6 jaar.

• Internet of Things Meet Up Bekijk details

Van 19:00 tot 22:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

De vaste Meet Up avond van de LoRa/Internet of Things community over de mogelijkheden van het inzetten van LoRa en Internet of Things toepassingen.

• Schrijfatelier LocHal [woensdag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Op zoek naar muzikale verhalen uit Tilburg van 1930 - 2020 Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

In het TijdLab gaan radiomakers Dennis en Joris vanaf 1 februari exotische, muzikale zoektocht beginnen in hun eigen stad: Tilburg. Een stad met een rijke, diverse muzikale historie en bomvol bijzondere muziekverhalen die het verdienen gehoord te worden, soms zelfs voor het eerst. Dennis is als ‘radiomaker in residence’ in het TijdLab aanwezig elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 en elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

do 05 mrt