Weergaveopties:

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

vr 04 okt

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 10:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

• Open Source Space [zaterdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

• Hoogvliegers Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Hoogvliegers Ben je al eens met het vliegtuig op vakantie geweest? Heb je je al eens afgevraagd hoe het kan dat zo’n enorm ding in de lucht kan blijven?

• EHBBo - Eerste Hulp Bij Bordspellen Bekijk details

Van 12:30 tot 16:30 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

Wil jij nieuwe bordspellen leren spelen? Of wil je leren je ouders te verslaan in een spel dat je al kent? Sluit dan aan bij de workshops 'EHBBO - Eerste Hulp Bij Bordspellen'.

zo 06 okt

• Start Spoorlezen met ERWAZZUS Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | de Bibiotheek LocHal

Ga mee op reis door avontuurlijke verhalen! Aftrap van het Spoorlezen in de LocHal. Tijdens deze editie mogen kinderen met reisleider Eve van de Kaart van verteltheater ERWAZZUS opstappen.

zo 06 okt

• Tilburgse Taolklas Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Tegenwoordig is het helemaal hip om in het Tilburgs te communiceren. Maar… het schrijven daarvan is verre van gemakkelijk. Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar ook met de nodige humor.

• Tegenlicht Meet Up Tilburg: Reizen is het nieuwe roken Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Toeristen die in de rij staan om een foto te maken van zonsondergang vanaf de door Lonely Planet benoemde sunset spot op de Heuvel. Steeds meer cruiseschepen die af- en aanmeren in de Piushaven. Een toeloop aan bezoekers die allemaal dezelfde Instagrammable foto willen maken in de Spoorzone. In Tilburg zal het misschien zo’n vaart niet lopen, maar op andere plekken op aarde is dit aan de orde van de dag. In de Tegenlicht-uitzending 'Reizen is het nieuwe roken' wordt er gekeken naar de consequenties van massatoerisme. In de Tegenlicht Meet Up gaan we hier dieper op in.

• Hack/Make/Learn Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Ben je graag bezig met technologie; maak je zelf producten met 3D printers en/of lasersnijders; bouw je robots of apparatuur; programmeer je games of andere zaken; dan is hack/make/learn de avond waarop je kunt komen sparren met gelijkgestemden; lekker aan eigen projecten knutselt en nieuwe kennis opdoet!

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

di 08 okt