Weergaveopties:

• Wikicafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Op donderdag 5 maart vindt het maandelijkse Wikicafé weer plaats. Met ondersteuning van echte Wikipedianen, vrijwilligers van Wikipedia, delen de deelnemers hun kennis met elkaar en plaatsen deze op Wikipedia.

do 05 mrt

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

vr 06 mrt

• Op zoek naar muzikale verhalen uit Tilburg van 1930 - 2020 Bekijk details

Van 10:00 tot 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

In het TijdLab gaan radiomakers Dennis en Joris vanaf 1 februari exotische, muzikale zoektocht beginnen in hun eigen stad: Tilburg. Een stad met een rijke, diverse muzikale historie en bomvol bijzondere muziekverhalen die het verdienen gehoord te worden, soms zelfs voor het eerst. Dennis is als ‘radiomaker in residence’ in het TijdLab aanwezig elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 en elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 10:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

• Level Up!: kennisevent rondom gaming Bekijk details

Van 11:00 tot 16:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

LevelUp wordt voor de tweede keer gehouden in de LocHal. Het event rondom gamen voor ouders, kinderen, jongeren en professionals waar je bij moet zijn! Kom een kijkje nemen, ontdek de gamewereld en ervaar dat dit veel meer is dan Fortnite of Pacman.

• Open Source Space [zaterdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

• Amnesty schrijft in het kader van Nationale Vrouwendag Bekijk details

Van 12:30 tot 16:15 | de Bibliotheek LocHal

Schrijf jij ook mee! Deze schrijfmiddag van Amnesty International staat helemaal in het teken van de rechten van de vrouw.

• Dwarsdenkers – filosoferen in de Bibliotheek LocHal Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kom je meedenken, je laten verleiden en meenemen door een nieuw idee dat op het eerste gezicht misschien niet zo voor de hand ligt. Zondag 8 maart kan dat met de boekenweeklezing ‘Geheugenverlies, gedachte-experimenten en andere gezelligheid’ door Tjeerd van de Laar. In samenwerking met Senia Leesclub Filosofie.

• Internationale Vrouwendag Tilburg: Vrouwen & Vrijheid Bekijk details

Van 17:00 tot 23:30 | Theater de Nieuwe Vorst

Al meer dan 100 jaar wordt over de hele wereld op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Deze ook Tilburgse traditie is dit jaar een samenwerking van Feniks, de Kennismakerij (de Bibliotheek LocHal) en Theater De Nieuwe Vorst. In 2020 is het landelijke thema ‘Vrijheid’.

• Start cursus Communiceren met kinderen Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | De Bibliotheek LocHal

In deze cursus Communiceren met kinderen ontdekken volwassenen hoe ze beter met kinderen (4 t/m 12 jaar) kunnen communiceren. Ze leren van Selma van Noije echt naar het kind te kijken en te luisteren om zo er achter te komen wat de behoefte van het kind is. De cursus start maandag 9 maart 2020 om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

ma 09 mrt