Weergaveopties:

• Tegenlicht Meet Up: Kweekvlees Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Geen sappige steaks of runderlapjes op ons bord meer, maar smaakvol laboratoriumvlees gekweekt uit stamcellen. Wordt dit de toekomst van het vlees? Lost dit onze massavleesproductie en stikstofprobleem op? Of hebben we dit eigenlijk helemaal niet nodig. Want moeten we vlees wel vervangen?

ma 09 mrt

• Hack/Make/Learn Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Ben je graag bezig met technologie; maak je zelf producten met 3D printers en/of lasersnijders; bouw je robots of apparatuur; programmeer je games of andere zaken; dan is hack/make/learn de avond waarop je kunt komen sparren met gelijkgestemden; lekker aan eigen projecten knutselt en nieuwe kennis opdoet!

ma 09 mrt

• Luister- en vertelgroep (ochtend) Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Wanneer wij verhalen met elkaar uitwisselen, ontstaat vanzelf een gesprek. Het samenzijn en het luisteren naar verhalen kan veel herinneringen oproepen en vanuit deze herinneringen ontstaan weer nieuwe verhalen.

• Op zoek naar muzikale verhalen uit Tilburg van 1930 - 2020 Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

In het TijdLab gaan radiomakers Dennis en Joris vanaf 1 februari exotische, muzikale zoektocht beginnen in hun eigen stad: Tilburg. Een stad met een rijke, diverse muzikale historie en bomvol bijzondere muziekverhalen die het verdienen gehoord te worden, soms zelfs voor het eerst. Dennis is als ‘radiomaker in residence’ in het TijdLab aanwezig elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 en elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

• Luister- en vertelgroep (middag) Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

• Schrijfatelier LocHal [dinsdag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• De Plastic Troep Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Daag jezelf uit en kom naar De Plastic Troep bijeenkomsten 3, 10 en 31 maart. Bij deze avonden leer je alle ins en outs van plastic en recyclen, hoe je zelf plasticverbruik kan minderen en uiteindelijk nemen we actie tegen een lokaal plastic probleem.

• Klik & Tik-training LocHal Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is er elke woensdag de gratis Klik&Tik-training in Workshopruimte 3.1 in de Bibliotheek LocHal.

wo 11 mrt

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

wo 11 mrt