Weergaveopties:

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

• Spoorlezen LocHal Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Kom luisteren naar leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes. Iedere week een nieuw voorleesavontuur uit de Spoorleeslocomotief'. Iedere woensdag van 14.30 - 15.00 uur voor de kinderen van 3 t/m 6 jaar.

• Schrèèfatteljee: schrijven in het Tilburgs [VOL] Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Et Schrèèfatteljee brengt mensen bij elkaar die in het Tilburgse dialect willen schrijven. In de Bibliotheek LocHal ontmoeten zij elkaar en geven feedback op elkaars werk.

• Week van de Hoogbegaafdheid: Themaworkshop Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Wat is hoogbegaafdheid en hoe ga ik daarmee om? Speciaal voor iedereen die meer wil weten over hoogbegaafdheid organiseert Hans Lips in de Week van de Hoogbegaafdheid de themaworkshop ‘Hoogbegaafd’ in de Bibliotheek LocHal. Of je nu zelf hoogbegaafd bent, iemand in je omgeving ermee te maken heeft of je er gewoon nieuwsgierig naar bent.

• Spreekuur belastingaangifte LocHal sessie 1 Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | de Bibliotheek LocHal

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? De Smeetskring en Marietrees Broeren helpen je graag. Voor hulp en advies kun je een afspraak maken voor het belastingspreekuur in de Bibliotheek Udenhout. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en hulp is gratis.

• Op zoek naar muzikale verhalen uit Tilburg van 1930 - 2020 Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

In het TijdLab gaan radiomakers Dennis en Joris vanaf 1 februari exotische, muzikale zoektocht beginnen in hun eigen stad: Tilburg. Een stad met een rijke, diverse muzikale historie en bomvol bijzondere muziekverhalen die het verdienen gehoord te worden, soms zelfs voor het eerst. Dennis is als ‘radiomaker in residence’ in het TijdLab aanwezig elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 en elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

• Workshop over dwarsdenker Spinoza Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens willen weten wat er bij een leesgroep gebeurt? De Senia-leesgroep Filosofie houdt ‘open huis’. We lezen het boek Het raadsel Spinoza (2012) van Irvin D. Yalom. Een klein aantal belangstellenden van buiten deze leesgroep is welkom om aan deze activiteit deel te nemen.

• Spreekuur belastingaangifte LocHal sessie 2 Bekijk details

Van 18:00 tot 20:00 | de Bibliotheek LocHal

• Lezing Leo Bormans – Maakbaar geluk Bekijk details

Van 19:30 tot 21:15 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Leo Bormans reist de wereld rond als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’. Op donderdag 12 maart is hij in de Bibliotheek LocHal. De lezing van de auteur van de internationale bestseller ‘The World Book of Happiness’ is de ultieme voorproef op de Dutch Happiness Week, die daags erna van start gaat.

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

vr 13 mrt