Weergaveopties:

• Juridisch inloopspreekuur Bekijk details

Van 10:00 tot 13:00 | Elke week | Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

• Open Source Space [zaterdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Festival De Opening: Echte Mensen Bekijk details

Van 16:00 tot 16:30 | Festivalterrein Theaters Tilburg

In het weekend van 7 en 8 september is ‘De Opening’, een festival rondom de opening van het nieuwe culturele seizoen. Een initiatief van Theaters Tilburg, Paradox, De Nieuwe Vorst, Factorium en Bibliotheek LocHal. Op het festivalterrein voor Theaters Tilburg presenteert de Bibliotheek LocHal 'Echte Mensen'.

• Workshop: hoe teken je een stadsgezicht? Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Stadsgezichten kun je op vele manieren tekenen en dat zie je direct als je naar de drie werken kijkt van de drie kunstenaars die deze zomer een workshop ‘Stadsgezicht tekenen’ verzorgen op initiatief van Vincents Tekenlokaal. Tekenen kan met humor of ‘serieus’, met grove lijnen of heel gedetailleerd, in kleur of zwart/wit, op klein of groot formaat etc.

zo 08 sep

• Start cursus Levensverhalen schrijven Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Je leert in deze cursus, gegeven door Hennie van Lare, portretten schrijven van mensen die belangrijk zijn geweest in je leven. En technieken om herinneringen op te halen en ze te vangen in woorden. Je ontdekt hoe je een tekst levendig kunt opschrijven. Het vastleggen van stukjes van je eigen geschiedenis levert een bijzonder document op. De cursus start maandag 9 september 2019 in het WoordLab in de Bibliotheek Lochal om 13.30 uur.

• KennisKans: Schrijfcollege Enne Koens Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Geïnteresseerd in schrijven? En wil je daar meer over horen van vakmensen? Kom dan naar het KennisKans-college door Enne Koens.

• Tilburgse Taolklas Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Tegenwoordig is het helemaal hip om in het Tilburgs te communiceren. Maar… het schrijven daarvan is verre van gemakkelijk. Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar ook met de nodige humor.

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

di 10 sep

• Schrijfatelier LocHal [dinsdag] Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

di 10 sep

• Start cursus Stof tot schrijven Bekijk details

Van 09:15 tot 11:45 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

In de cursus Stof tot schrijven ligt de nadruk op creativiteit, ontdekking en al doende je schrijfvaardigheden vergroten. De docent Hennie van Lare reikt verrassende technieken aan waarmee je direct aan de slag kunt. Je probeert verschillende stijlen en genres uit. Tijdens de les behandelen we de basisprincipes van proza en poëzie schrijven. Je krijgt praktische tips, informatie over literaire begrippen en voorbeelden ter inspiratie. De cursus start woensdag 11 september 2019 in het WoordLab in de Bibliotheek LocHal.

wo 11 sep