Weergaveopties:

• Schrijfatelier LocHal [dinsdag] VOL Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij het Schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Lezing ‘Tilburg bevrijd!’ [VOL] Bekijk details

Van 19:30 tot 21:15 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van Tilburg en omgeving organiseert het TijdLab op dinsdag 22 oktober een bijeenkomst waar fotograaf en restaurateur Jan van Oevelen een presentatie zal geven over het ontstaan en totstandkoming van ingekleurde foto’s van de bevrijdingsfeesten in oktober 1944.

• KennisKans: Fairduurzamen - Lezing over de Betekeniseconomie Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Hoe en waar begin je als bedrijf en maatschappelijke organisatie met duurzaamheid? En hoe blijf je duurzaam op een haalbare manier? Als kick-off van het project Fairduurzamen geeft lector Kaj Morel een lezing dinsdag 22 oktober in de Bibliotheek LocHal over de Betekeniseconomie.

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

• Rondleiding LocHal: ontdek de collectie Bekijk details

Van 14:00 tot 14:30 | de Bibliotheek LocHal

Ben je na de verhuizing naar de Bibliotheek LocHal de weg in de collectie een beetje kwijtgeraakt, of ben je voor het eerst in de bibliotheek en wil je graag weten waar je de boeken van je favoriete schrijvers kunt vinden? Om antwoord te geven op deze vragen organiseert de Bibliotheek LocHal rondleidingen door de collectie.

• Expositie kunstwerk ‘De Verhalenbaret Veterans View’ Bekijk details

22 oktober 2019, 13:30 t/m 7 november 2019, 15:00 | TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Kom door de ogen van een veteraan kijken in de installatie 'De Verhalenbaret'. Deze is van dinsdag 22 oktober te zien in het TijdLab en is gratis te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de Bibliotheek LocHal.

22 okt t/m 07 nov

• Klik & Tik-training Digilab Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is er elke woensdag de gratis Klik&Tik-training in het Digilab (Bibliotheek LocHal).

• Luister- en vertelgroep Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Wanneer wij verhalen met elkaar uitwisselen, ontstaat vanzelf een gesprek. Het samenzijn en het luisteren naar verhalen kan veel herinneringen oproepen en vanuit deze herinneringen ontstaan weer nieuwe verhalen.

• Inloopspreekuur individuele dienstverlening Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | de Bibliotheek LocHal

Heb jij of ken jij iemand met een laag inkomen en wil je weten waar je recht op heeft? Heb je zorg nodig of ken je iemand die zorg nodigt heeft, maar weet je niet waar te beginnen? Kom dan naar het gratis spreekuur 'individuele dienstverlening'.

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.