Weergaveopties:

do 19 mrt

• Start cursus Basis Windows 10 Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

Met de introductie van Windows 8 van Microsoft kwam er een totaal nieuwe Windows op de markt. Voortbouwend op Windows 7, maar met een volledig nieuwe gebruikersinterface die draait om touch. Inmiddels bestaat de mogelijkheid om te upgraden naar Windows 10.

do 26 mrt

• Cursus Digisterker de Bibliotheek Kaatsheuvel Bekijk details

Van 10:30 tot 12:30 | Mantel-Match café, Peperstraat 13 Kaatsheuvel

Vind jij het ook moeilijk om met de websites van de overheid te werken? Steeds meer contacten met de overheid lopen via internet: bijvoorbeeld het aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing.

vr 10 apr

• Voorlezen in Loon op Zand Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Loon op Zand

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Elke maand is er in de Bibliotheek Loon op Zand een voorleesuurtje voor peuters. Kom je ook luisteren?

wo 15 apr

• Start cursus Grafisch ontwerp voor beginners Bekijk details

Van 19:30 tot 21:45 | de Bibliotheek LocHal

Op maandag 20 april 2020 start de cursus Grafisch ontwerp voor beginners gegeven door Sharon Hamers. Door middel van de theorie krijgt de cursist inzicht en hulp bij de keuzes voorafgaand aan een ontwerp, zoals typografie, kleurgebruik en beeldmateriaal. Niet alleen de software staat centraal, maar juist ook de creatieve mogelijkheden die deze biedt. Zodat je de programma’s eigen kan maken en hiermee je eigen stijl kan ontwikkelen om tot identieke ontwerpen te komen. De eigen inbreng en creativiteit van de cursist zal zo veel mogelijk geprikkeld worden.

ma 20 apr

• KennisKans: Schrijfcollege door Martijn Neggers Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Kenniskans: Schrijfcolleges door bekende auteurs. In samenwerking met Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. Geïnteresseerd in schrijven? En wil je daar meer over horen van vakmensen? Kom dan naar het schrijfcollege door Martijn Neggers.

do 07 mei

Van 12:00 tot 14:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

zo 30 aug

zo 06 sep