Weergaveopties:

Van 12:00 tot 14:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

zo 20 sep

• Start cursus Les in Jazz [VOL] Bekijk details

Van 19:30 tot 21:10 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Een lesprogramma voor jazzliefhebbers en concertbezoekers. Deze cursus van vier lessen gaat over jazz stijlen en is een vervolg op de Les in Jazz colleges door Vera Vingerhoeds, zoals die vorig jaar werd gegeven. De cursus is bedoeld voor jazzliefhebbers en concertbezoekers en is ook toegankelijk voor mensen die de eerste cursus niet hebben gevolgd.

di 22 sep

zo 27 sep

• Start cursus Engels niveau A1 Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | De Bibliotheek 't Sant

Wanneer je klaar bent met dit niveau zul je in staat zijn alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete vragen te begrijpen en te gebruiken. Je zult jezelf en anderen kunnen voorstellen en persoonlijke vragen kunnen beantwoorden zoals waar je woont, mensen die je kent en de dingen die je graag doet. Je zult in staat zijn om samen te werken op een eenvoudige manier, wanneer de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is te helpen. De cursus Engels A1 van John Gommers start maandag 28 september 2020 in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

ma 28 sep

• Start cursus Engels niveau A2 Bekijk details

Van 20:25 tot 21:55 | De Bibliotheek 't Sant

Heeft u de cursus op niveau I gevolgd? Of heeft u 2 à 3 jaar onderwijs in de Engelse taal gehad? Dan is deze cursus iets voor jou! De grammatica wordt verder uitgelegd en de spreekvaardigheid wordt geoefend. In de cursus wordt veel aandacht besteed aan conversatie. Het zich goed kunnen redden in alledaagse situaties d.m.v. het aanscherpen van de al aanwezige kennis, uitbreiding van de woordenschat, grammatica e.d. Heeft u elders Engels geleerd? Dan is niveaubepaling noodzakelijk. De cursus Engels A2 van John Gommers start maandag 28 september 2020 in de Bibliotheek 't Sant om 20.25 uur.

ma 28 sep

• Start cursus Engels niveau B1 Bekijk details

Van 18:45 tot 20:15 | De Bibliotheek 't Sant

Wanneer je klaar bent met dit niveau zul je in staat zijn de belangrijkste punten te begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op werk, op school en in de vrije tijd. Je kunt je redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen en bent in staat een beschrijving te geven van ervaringen en gebeurtenissen, verwachtingen en ambities. De cursus Engels B1 van John Gommers start dinsdag 29 september 2020 in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

di 29 sep

• Start cursus Introductie in filosofie Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | De Bibliotheek LocHal

Aan de hand van de belangrijkste filosofen krijg je een indruk wat filosofie betekent. Filosofie is een kunst om het leven vorm te geven en inzicht te krijgen hoe je in het leven staat. De cursus start dinsdag 29 september 2020 onder leiding van Ineke van Pelt in de Bibliotheek LocHal om 19.30 uur.

di 29 sep

• Kindercollege: Hoe maak je een escaperoom? Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

Heb je altijd al willen weten wat een politieagent doet? Hoe je een kinderboek schrijft? Of wat een zangeres op een dag doet? Kom dan met je vragen naar de Kindercolleges.

do 01 okt

• Start cursus Basis Windows 10 [VOL] Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

Met de introductie van Windows 8 van Microsoft kwam er een totaal nieuwe Windows op de markt. Voortbouwend op Windows 7, maar met een volledig nieuwe gebruikersinterface die draait om touch. Inmiddels bestaat de mogelijkheid om te upgraden naar Windows 10.

do 01 okt

zo 04 okt