Weergaveopties:

• Docfeed on tour: 't is goed zo Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Theaterzaal Tiliander

In samenwerking met Docfeed Eindhoven vertonen wij dit seizoen documentaires. Eelco kiest voor de dood. Hij krijgt euthanasie. Een film over zijn missie om taboes te doorbreken, maar ook over intense vriendschap en afscheid.

do 14 nov

• Inspiratiemarkt ‘Parel in het Groen’ | Nederland Leest over duurzaamheid Bekijk details

Van 16:00 tot 20:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kom op vrijdagmiddag 15 november naar de Parel in het groen-markt: een inspiratiemarkt over duurzaam wonen, reizen en recreëren. Tijdens deze middag vind je bij verschillende kraampjes informatie over groene energie, groen in je tuin, duurzaam reizen en duurzaam recreëren. Ook kun je deelnemen aan workshops over duurzame energie en duurzaam rijden, en kunnen kinderen op de foto bij het greenscreen.

vr 15 nov

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Voor nieuwkomers en vluchtelingen die graag beter Nederlands willen leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

za 16 nov

• Taalhuisspreekuur Oisterwijk Bekijk details

Van 09:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Digicafé in Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | De Bibliotheek Oisterwijk

Elke dinsdagochtend vindt er in de Bibliotheek Oisterwijk een Digicafé plaats.

• Klik & Tik-training Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

• Boekverfilming: The wife Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | Tiliander, Cultuurcentrum Oisterwijk

In samenwerking met de Bibliotheek Oisterwijk vertoond Tiliander, Cultuurcentrum Oisterwijk iedere maand een boekverfilming, dinsdag 19 november is dat 'The Wife'. Voorafgaand aan de film is er een voordracht uit eigen werk van drie schrijfsters van het schrijverscafé van de Bibliotheek

• Global Goals Oisterwijk | Nederland Leest over duurzaamheid Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek Oisterwijk (pleinzaal Tiliander)

De VN stelde een agenda 2030 op voor duurzame ontwikkelingsdoelen, genaamd ’Global Goals’. De gemeente Oisterwijk onderschrijft die doelen en wil een Global Goals-gemeente zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat duurzaamheid niet enkel iets is van ‘de gemeente’, maar juist ook van ‘de gemeenschap’? Hoe verbind je bestaande maatschappelijke initiatieven, zodat ze elkaar versterken? Kom meepraten en -denken over deze vragen tijdens de Global Goals-avond op donderdag 21 november, Wereld Filosofie Dag. Na een lezing van Joop van Hezik over biodiversiteit, gaan we in dialoog met bezoekers en met partijen die werken aan de Global Goals in Oisterwijk.

do 21 nov

• Winterbloei-wandeling met gids en dichter | Nederland Leest over duurzaamheid Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Vertrekpunt: parkeerplaats Heisteeg, Oisterwijk

Tijdens een interactieve wandeling laat vrijwillig boswachter Frans Kapteijns je de mooiste plekken in de Oisterwijkse bossen zien. Kapteijns is een enthousiast verteller. Ook worden tijdens de wandeling gedichten voorgelezen van de Oisterwijkse dichter Loes Westgeest en fragmenten uit Winterbloei, de bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers die alle bibliotheekleden in november cadeau krijgen tijdens Nederland Leest.

za 23 nov

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details