Agenda | online activiteiten

• Budget coaching online spreekuur - Voor al je vragen over geldzaken Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | online(*)

Je geldzaken kunnen heel veel stress veroorzaken als je deze niet goed in beeld of onder controle hebt. Veranderingen in bijvoorbeeld je inkomen kunnen er voor zorgen dat je geen overzicht meer hebt. De Bibliotheek Oisterwijk biedt vanaf 25 mei een spreekuur budget coaching aan om je hierbij te helpen. Bij dit spreekuur kun je allerlei vragen neerleggen over het omgaan met je budget.

di 25 mei

• Ouders Meet Up Online: Baas over eigen lijf Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | online (*)

Je kind meegeven dat ie baas is over zijn eigen lijf. Leren hoe je je grenzen voelt en hoe je ze ook aan kan geven aan een ander: dat is een ingewikkeld proces. Maar wel een proces waar we als ouders al vanaf jongs af aan invloed op kunnen hebben. En dat stukje invloed dat je wel hebt, daar wil je natuurlijk heel bewust mee omspringen. Zodat je kind weerbaar de wereld tegemoet treedt, met een positief zelfbeeld en met zelfvertrouwen. In deze Ouders Meet Up hebben we het over weerbaarheid en hoe we daar als ouders ons kind bij kunnen helpen.

wo 26 mei

• Stel jouw vraag bij de LeesTrainer Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | online(*)

Ouder(s) en verzorger(s) zijn van harte welkom voor een online bezoek aan aan onze LeesTrainer. Zit je met vragen op het gebied van lezen? Krijg je je kind niet geïnspireerd tot meer leesplezier? Of is er sprake van dyslexie? Of is lezen té makkelijk voor je kind of juist lastig?

do 27 mei

Van 07:00 tot 23:00 | de Bibliotheek LocHal

Op 28, 29 en 30 mei vindt Textour plaats, een event waarbij je langs 13 locaties kunt lopen die gerelateerd zijn aan textiel in Tilburg. Initiatiefnemer is Textilium. In verband met corona loop je langs de locaties. Buiten aan de gebouwen zijn QR-codes bevestigd met info van de betreffende locatie over 'hun relatie met textiel'. Loop vooral ook langs de LocHal en bekijk de reusachtige textielen.

vr 28 mei

za 29 mei

zo 30 mei

• Kick off Keti Koti Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | online(*)

De Stichting Comité 30 juni-1 juli en het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) organiseren op 1 juni online een ‘Kick off Keti Koti’, een bijeenkomst die de aftrap is van een maand vol activiteiten rondom de afschaffing van de slavernij.

di 01 jun

• Online talkshow Samen energie maken Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | online(*)

We staan met elkaar voor een enorme uitdaging. In 2050 moeten zo’n 8 miljoen gebouwen van het aardgas af zijn. Eind 2030 willen we al 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd hebben. Met deze afspraken uit het Klimaatakkoord krijgt de energietransitie in de gebouwde omgeving direct grote fysieke, sociaal-culturele en economische gevolgen voor burgers, woningcorporaties, overheden en betrokken bedrijven. Hoe kunnen we de energietransitie samen werkelijkheid maken en het energieverbruik in de gebouwde omgeving CO2-neutraal maken als onderdeel van de energietransitie? Wat kunnen we leren van ‘best practices’?

wo 02 jun

• Walk&Talk online Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | online(*)

Ben je op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is voor werkzoekenden in Waalwijk en omgeving. Met de maandelijkse netwerkbijeenkomst biedt de Bibliotheek Midden-Brabant je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

do 03 jun

• Stel jouw vraag bij de LeesTrainer Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | online(*)

do 03 jun