Agenda | online activiteiten

• De geschiedenis van Tilburgse voetbalverenigingen Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | online(*)

Op 22 september komen Thijs Kemmeren en Astrid de Beer aan het woord over de geschiedenis van de vele voetbalverenigingen die Tilburg rijk was tot aan 1940. Kemmeren doet momenteel promotieonderzoek naar dit onderwerp. Hij studeerde lichamelijke opvoeding en geschiedenis en heeft grote belangstelling voor de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van sport. Samen met een team van Regionaal Archief Tilburg werkt hij aan een uitgebreide inventarisatie van de vele voetbalverenigingen die Tilburg heeft gekend en nog steeds kent.

wo 22 sep

• Ouders Meet Up: thema faalangst Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

“Ik kan het niet!” Faalangst komt bij kinderen en volwassenen vaak voor. Kinderen hebben dan het gevoel dat ze alles perfect moeten kunnen en doen, ze alles zonder oefening onder de knie moeten hebben en dat ze geen fouten mogen maken. Dat geeft veel stress en spanning en daarnaast zorgt het ervoor dat de groei en ontwikkeling op sommige gebieden kan stagneren.

wo 22 sep

• Minecraft Werkplaats Online Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | online(*)

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Dan hebben we goed nieuws het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft tijdens de lockdown een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je één keer per week een middag meebouwen in onze 'Minecraft Werkplaats'.

vr 24 sep

• Start cursus cartoon tekenen en illustreren Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | De Bibliotheek Sant en online(*)

Tijdens de lessen ga je aan de slag met meerdere oefenvormen, waarin je inzichten en vaardigheden leert waarmee je cartoons kunt maken. Zoals bijvoorbeeld typetjes en emoties, vorm -tegenvorm, lijn, enzovoorts. In illustraties behandelen we o.a. decoratieve aspecten in sprookjes en minimalistische illustraties. Men kan ook individueel aan een cartoon werken waarbij er extra begeleiding is. De cursus start op maandag 27 september 2021 om 19.30 uur online.

ma 27 sep

• De geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Nederland en de rol van de vrouw in de samenleving Bekijk details

Van 19:30 tot 20:45 | online(*)

Vrouwenvoetbal is populairder dan ooit in Nederland. Het succes van de Oranjeleeuwinnen van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer meisjes en vrouwen zijn gaan voetballen en dat er veel belangstelling is voor de wedstrijden van het nationale vrouwenteam. Dat zorgt niet alleen voor volle stadions, maar ook voor miljoenen tv-kijkers. Profvoetbalster en historica Tessel Middag deed hier onderzoek naar en vertelt hierover tijdens een online bijeenkomst op 28 september. Ze neemt ons mee terug in de tijd en vertelt ook over het vrouwenvoetbal van vandaag de dag.

di 28 sep

• Rondje Brabant Presenteert...Interview met James Kennedy Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | online(*)

James Kennedy praat over actuele maatschappelijke ontwikkelingen in historisch perspectief. Hij wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen. Je kunt deze avond in de Bibliotheek Breda bijwonen of online volgen via de livestream.

wo 20 okt

• Ouders Meet Up: thema Volle hoofden Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

De Ouders Meet Ups zijn er voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar die soms gewoon even willen delen waar ze tegenaan lopen. Van anderen wil horen wat voor hen wel en niet werkt. Om met nieuwe tips en handvatten weer naar huis te gaan. De avonden worden gehost door pedagoog en kindertherapeut Lonneke Sanders, die iedere maand inzoomt op een ander thema.

wo 20 okt

• Rondje Brabant Presenteert...Interview met Maarten van Rossum Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Maarten van Rossum, bekendste historicus, is op woensdag 27 november 2021 te gast tijdens ‘Rondje Brabant Presenteert’ in de Bibliotheek Eindhoven. Hij wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen. Je kunt deze avond in de Bibliotheek Veldhoven bijwonen of online volgen via de livestream.

wo 17 nov

• Ouders Meet Up: thema Woede Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

wo 17 nov

• Walk&Talk online Bekijk details

Van 11:00 tot 13:00 | online(*)

Ben je op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk & Talk is voor werkzoekenden in Waalwijk en omgeving. Met de maandelijkse netwerkbijeenkomst biedt de Bibliotheek Midden-Brabant je de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

do 02 dec