Weergaveopties:

• Joep en Sjors maken...Text Adventure #2 Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | online

Joep en Sjors gaan verder met Twine. Op de website van Twine kun je je eigen interactieve verhalen schrijven en tekstgames programmeren. Perfect voor de gamers, de boekenverslinders en voor iedereen die een eigen verhaal wil schrijven. Maar hoe werkt dat dan allemaal? Kijk daarvoor naar deze aflevering!

do 11 jun

• Telefonisch spreekuur voor digitale vragen Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | telefonisch

Nu we door de coronamaatregelen zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is contact via internet extra fijn. Als je digitaal vaardig bent kun je vanuit huis appen en beeldbellen, maar ook internetten, onlineshoppen of digitaal de nodige zaken regelen met de overheid. Vind jij omgaan met de computer, tablet of smartphone lastig? Dan helpt de Bibliotheek Midden-Brabant ‘op afstand’ bij al jouw digitale vragen nu onze Bibliotheekvestigingen gesloten zijn, computercursussen én spreekuren niet doorgaan.

ma 15 jun

• KennisMakerijRevue Online: Crisismanagement & etherdiscipline Bekijk details

Van 20:30 tot 21:00 | Online op bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue

Te gast in de 8e aflevering in de KennisMakerijRevue is Kenny Meesters. Hij is als wetenschapper en lid van het Landelijke Operationeel Team Corona expert op het gebied crisisrespons en disaster management. Eerder werkte de KennisMakerij samen met Kenny aan de life-action game Disaster in de LocHal. Nu gaat zijn online talk in op achtergronden die van belang zijn bij rampen en crises. Wat kun je leren van crisismanagement in jouw dagelijks leven? Oftewel: hoe maak je keuzes?

di 16 jun

• Telefonisch spreekuur voor digitale vragen Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | telefonisch

wo 17 jun

• De zomerleesfeesten Bekijk details

Van 10:00 tot 10:30 | de Bibliotheek Waalwijk

Houd jij er ook zo van om voorgelezen te worden? Kom dan in de maanden juni, juli en augustus organiseert de Bibliotheken Waalwijk de zomerleesfeesten. Het is een voorleeshalfuurtje voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders.

wo 17 jun

• Webinar: Design Thinking Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Online

Dit webinar neemt je in een vogelvlucht mee door de wereld van Design Thinking. Wat houdt Design Thinking in en waarom wordt deze methode gebruikt door giganten als Google, Netflix en BMW? Aan de hand van praktijkvoorbeelden van de Bibliotheek Eindhoven laat Wieske van der Velden zien hoe Design Thinking kan leiden tot innovaties en mislukkingen én hoe je deze mislukkingen om kan zetten in waardevolle leermomenten. Want laten we eerlijk zijn; geen één methode biedt 100% garantie op succes. Maar Design Thinking biedt wel 100% garantie op vooruitgang.

• Taalhuisspreekuur Waalwijk Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Joep en Sjors maken...Text Adventure #3 Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | online

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Telefonisch via telefoonnummer 088 – 787 1580

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan gratis naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

vr 19 jun

• Digicafé: Hulp bij apps van de Bibliotheek Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30 | de Bibliotheek Waalwijk

Werkt de e-bookapp niet, krijgt u dat ene e-book niet op uw e-reader of wilt u meer weten hoe u kunt genieten van de mooiste luisterboeken? Kom op zaterdag 20 juni naar het inloopspreekuur in de Bibliotheek Waalwijk van 13.00 tot 14.30 uur en krijg gratis hulp bij al uw vragen over het installeren en gebruik van de bibliotheekapps.

za 20 jun