Weergaveopties:

• Taalcafé Waalwijk: verder op weg met taal Bekijk details

Van 19:00 tot 20:30 | Elke week | Wij(k)dienstencentrum Zanddonk (Willaertpark 2a)

Wil jij graag beter worden in het spreken, lezen, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal? Kom dan naar het wekelijkse Taalcafé!

ma 21 jun

• Cursus Digisterker de Bibliotheek Waalwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Vind jij het ook moeilijk om met de websites van de overheid te werken? Steeds meer contacten met de overheid lopen via internet: bijvoorbeeld het aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing.

di 22 jun

• Klik & Tik-training Waalwijk Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik en Tik-training.

wo 23 jun

• Ouders Meet Up Online: Omgaan met (grote) veranderingen Bekijk details

Van 20:00 tot 21:00 | online (*)

De wereld van kinderen is relatief nog klein maar wordt alsmaar groter. Hun leven kent in de basis al veel veranderingen waar ze continu zich weer op aan moeten passen. Laat staan als er grote dingen veranderen. In het begin is een verandering voor kinderen nog abstract, ze kunnen zich er geen voorstelling van maken. Toch voelen en weten ze wel dat er van alles gaat gebeuren en dat geeft vaak onrust. Door veranderingen kunnen er gevoelens in de war raken. Hoe kun je je kind begeleiden door veranderingen heen?

wo 23 jun

• Stel jouw vraag bij de LeesTrainer Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | online(*)

Ouder(s) en verzorger(s) zijn van harte welkom voor een online bezoek aan aan onze LeesTrainer. Zit je met vragen op het gebied van lezen? Krijg je je kind niet geïnspireerd tot meer leesplezier? Of is er sprake van dyslexie? Of is lezen té makkelijk voor je kind of juist lastig?

Van 13:00 tot 14:30 | Elke week | de Bibliotheek Waalwijk

• KennisMakerijRevue met jongeren: Mentaal voorbereid Bekijk details

Van 19:30 tot 20:00 | online(*)

Speciaal voor het jongerenproject Social Spring geven de programmamakers van de KennisMakerij deze aflevering geheel uit handen aan jongeren van R-Newt. Zij kozen het onderwerp mentale weerbaarheid, bedachten de opzet met 3 verschillende invalshoeken en regelden de sprekers die elk met hun verhaal een bijdrage willen leveren aan de mentale fitness van jongeren.

• Minecraft Werkplaats Online Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | online(*)

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Dan hebben we goed nieuws het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft tijdens de lockdown een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je één keer per week een middag meebouwen in onze "Minecraft Werkplaats".

vr 25 jun

• Keti Koti Dialoogtafel met thema: ‘Etnisch Profileren’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | online(*)

In samenwerking met het TijdLab (de Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) en For Our Community organiseert de Stichting Comité 30 juni-1 juli op zaterdag 26 juni, in aanloop naar de nationale herdenking van 'afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863', voor de 7de keer een dialoogtafel in Tilburg. Vanwege de coronamaatregelen vindt de bijeenkomst dit jaar online plaats.

za 26 jun

ma 28 jun