Weergaveopties:

• za 10 dec Chill n Play: live Fortnite sessie Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

In samenwerking met NextUp en jongerenwerk R-Newt organiseert het GameLab op zaterdag 10 december weer een open Fortnite sessie, met prijzen voor de winnaars! Een gezellig middagje met elkaar gamen, nieuwe gamevrienden ontmoeten, kletsen en lachen. Doe je mee?

• di 20 dec Lezing: Geluk met een deuk door Monique Smits Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

In het boek ‘Geluk met een deuk’ vertelt Monique Smits, uit Waspik, op een eerlijke en rauwe manier over de impact van haar zorgintensieve dochter op haar leven. Dinsdag 20 december vertelt ze openhartig haar persoonlijk verhaal afgewisseld met gedichten die symbool staan voor verschillende perioden in haar leven. Wil je erbij zijn? Reserveer deze datum dan alvast in je agenda.

• za 24 dec Chill n Play: live Fortnite Kerst sessie Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

In samenwerking met Next Up en jongerenwerk R-Newt organiseert het GameLab op zaterdag 24 december een open Fortnite KERST sessie, met prijzen voor de winnaars! Kerst-levels, kerst-outfits en speciale game modes: jingle all the way! Kom gezellig een winters middagje met elkaar gamen, nieuwe gamevrienden ontmoeten, kletsen en lachen.

• 19 okt t/m 02 jan Heb jij er altijd al van gedroomd een kinderboek te schrijven? Bekijk details

19 oktober 2022, 08:00 t/m 2 januari 2023, 23:30 | online(*)

Grijp dan nu je kans en doe mee aan deze uitdagende schrijfwedstrijd. De Bibliotheek Midden Brabant en Uitgeverij Zwijsen zijn samen op zoek naar getalenteerde schrijvers die het kinderboekenaanbod diverser kunnen maken. We zoeken schrijvers die kinderen van alle achtergronden aanspreken. We vinden dat er meer boeken moeten komen over kinderen uit andere culturen. Kinderen die niet één maar twee vaders hebben. Boeken waarin de prinses niet zit te wachten tot ze gered wordt door de prins. Wij roepen iedereen die schrijft voor kinderen op om mee te doen. Dit kan tot en met 2 januari 2023!

• di 10 jan Start cursus Schrijvend op verhaal komen Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek Waspik

Het doel van deze cursus creatief en autobiografisch (dagboek)schrijven is om je op weg te helpen naar fragmenten van jouw levensverhaal. De cursus onder leiding van Inge Asmus start dinsdag 10 januari om 19.30 uur in de Bibliotheek Waspik.

• do 19 jan Start cursus familieopstellingen Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

Iedereen is onderdeel van één of meerdere leefsystemen: gezin, familie of een team van collega’s. Bert Hellinger, de grondlegger van Systemisch Werk, heeft ontdekt dat er wetmatigheden en ordeningen zijn in elk systeem, die vaak voor ons blote oog verborgen blijven. Ervaar je problemen of belemmeringen die lastig te verklaren zijn, dan kan een Familie-of Systeemopstelling deze verborgen dynamieken zichtbaar maken. Leer hierover tijdens deze cursus van Lianne Staps startend op donderdag 19 januari om 13.00 uur in Den Bolder.

• wo 01 feb Start cursus Ontdek de kunstenaar in jezelf Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

In deze cursus ga je, onder begeleiding van Marjon Dubelaar, jouw eigen creatieve stroom ontdekken en verder ontwikkelen. Je gaat respectievelijk een; zelfportret, collage, beeldhouwwerk, gedicht en vrije vorm maken. De lessen zijn zo opgebouwd dat je voor ieder werkstuk 2 lessen de tijd hebt. Je laat je hierbij inspireren door werken van kunstenaars. Daarnaast krijg je oefeningen aangeboden om de beelden die in jezelf verborgen zitten, te ontdekken en naar buiten te brengen. Zo ontstaan er vijf unieke kunstwerken van jezelf! De cursus start woensdag 1 februari om 19.30 uur in Den Bolder, in Waspik.

• do 16 feb Start cursus Fotograferen met je mobiele telefoon Bekijk details

Van 19:00 tot 22:00 | De Bibliotheek Waspik

In deze workshop gaat het om goed leren kijken en krijg je basisregels mee over hoe je je het onderwerp goed kunt vastleggen. Het gaat dan met name over het goed leren kijken: Wat wil je in beeld brengen, waarom en hoe doet je dat? Vanuit welke hoek maak ik een foto en hoe belangrijk is licht? We gaan ook aan de slag natuurlijk en je gaat ter plaatse foto’s maken. De cursus van Irma van Rijswijk is op donderdag 16 februari en start om 19.00 in Den Bolder.

• do 16 mrt Start cursus familieopstellingen Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

Iedereen is onderdeel van één of meerdere leefsystemen: gezin, familie of een team van collega’s. Bert Hellinger, de grondlegger van Systemisch Werk, heeft ontdekt dat er wetmatigheden en ordeningen zijn in elk systeem, die vaak voor ons blote oog verborgen blijven. Ervaar je problemen of belemmeringen die lastig te verklaren zijn, dan kan een Familie-of Systeemopstelling deze verborgen dynamieken zichtbaar maken. Leer hierover tijdens deze cursus van Lianne Staps startend op donderdag 16 maart om 13.00 uur in Den Bolder.