Weergaveopties:

Van 09:00 tot 11:00 | telefonisch

Nu we door de coronamaatregelen zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is contact via internet extra fijn. Als je digitaal vaardig bent kun je vanuit huis appen en beeldbellen, maar ook internetten, onlineshoppen of digitaal de nodige zaken regelen met de overheid. Vind jij omgaan met de computer, tablet of smartphone lastig? Dan helpt de Bibliotheek Midden-Brabant ‘op afstand’ bij al jouw digitale vragen nu onze Bibliotheekvestigingen gesloten zijn, computercursussen én spreekuren niet doorgaan.

• Online workshop: Maak je eigen game! Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Online

Hou je van gamen? Ben je creatief en nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het maken van een game? Misschien geïnteresseerd in een vervolgopleiding rondom games? Of wil je het toepassen in je werk? Verveel je je in deze vreemde (en saaie) corona tijd? Doe dan mee aan de online workshops ‘Maak je eigen game’ (13+)!

• Rouwcafé Online Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Online

In deze tijd van verandering komen we allemaal rouw tegen, op allerlei manieren. Rouw kennen we met name wanneer een dierbare is overleden en veel mensen voelen deze vorm van rouw. Maar we rouwen in deze tijd ook allemaal om het vertrouwde leven dat we collectief achter ons hebben moeten laten. De corona-crisis heeft op al onze levens een verschillende impact.

ma 08 jun

• Webinar voor ondernemers: vergroot je zichtbaarheid met social media Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Online

Natuurlijk ben je als ondernemer of freelancer actief op social media. Je ziet het als een kans om het verhaal te vertellen over jouw product of dienst en in contact te staan met je klanten. Maar in de waan van jouw drukke dagen is het best een uitdaging om regelmatig iets te posten. Ook vraag je je wel eens af of je wel op het juiste kanaal zit (moet ik niet ook iets met Instagram?), op het juiste moment post (bereik je ’s avond meer mensen?) en of het zin heeft om ook op social media te adverteren.

di 09 jun

• KennisMakerijRevue Online: Geluk en hoop in nieuwe tijden Bekijk details

Van 20:30 tot 21:00 | Online op bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue

Te gast in de 7e aflevering in de KennisMakerijRevue is Leo Bormans. Hij is auteur van internationale bestsellers als The World Book of Happiness en The World Book of Hope en reist de wereld over als ‘Ambassadeur van geluk & levenskwaliteit’. Oorspronkelijk zou Leo half maart de Dutch Happiness Week openen met zijn lezing in de LocHal, maar dat liep door corona anders. Hij heeft een bijzondere band met Tilburg, waar hij samen met de inwoners van de stad, (0)13 officiële Geluksplekken benoemde, waaronder de LocHal. Daarom geeft Leo vanuit een vrijwel lege Bibliotheek LocHal een unieke online talk in de KennisMakerijRevue over geluk en hoop in deze tijden.

di 09 jun

wo 10 jun

• Joep en Sjors maken...Text Adventure #2 Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | online

Joep en Sjors gaan verder met Twine. Op de website van Twine kun je je eigen interactieve verhalen schrijven en tekstgames programmeren. Perfect voor de gamers, de boekenverslinders en voor iedereen die een eigen verhaal wil schrijven. Maar hoe werkt dat dan allemaal? Kijk daarvoor naar deze aflevering!

do 11 jun

ma 15 jun

• KennisMakerijRevue Online: Crisismanagement & etherdiscipline Bekijk details

Van 20:30 tot 21:00 | Online op bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue

Te gast in de 8e aflevering in de KennisMakerijRevue is Kenny Meesters. Hij is als wetenschapper en lid van het Landelijke Operationeel Team Corona expert op het gebied crisisrespons en disaster management. Eerder werkte de KennisMakerij samen met Kenny aan de life-action game Disaster in de LocHal. Nu gaat zijn online talk in op achtergronden die van belang zijn bij rampen en crises. Wat kun je leren van crisismanagement in jouw dagelijks leven? Oftewel: hoe maak je keuzes?

di 16 jun

wo 17 jun