Weergaveopties:

• di 14 feb [vol] Start cursus praktische filosofie Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | De Bibliotheek LocHal

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten met de thema's: Identiteit: wie zijn wij eigenlijlk, Sociaal-economische veranderingen: wat doet geld met ons, Sociaal-Culturele verschillen: bedreiging of verrijking, Kunst: wat heet mooi, Religie en spiritualiteit: waarnaar zijn we op zoek, Ethiek en moraal: waarom doen we zoals we doen. De cursus startend op dinsdag 14 februari onder leiding van Ineke van Pelt om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal is vol.

• do 16 feb [vol] Start cursus Fotograferen met je mobiele telefoon Bekijk details

Van 19:00 tot 22:00 | De Bibliotheek Waspik

In deze workshop gaat het om goed leren kijken en krijg je basisregels mee over hoe je je het onderwerp goed kunt vastleggen. Het gaat dan met name over het goed leren kijken: Wat wil je in beeld brengen, waarom en hoe doet je dat? Vanuit welke hoek maak ik een foto en hoe belangrijk is licht? We gaan ook aan de slag natuurlijk en je gaat ter plaatse foto’s maken. De cursus van Irma van Rijswijk is op donderdag 16 februari en start om 19.00 in Den Bolder.

• di 28 feb Start cursus Engels B2.1 Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek 't Sant

Tijdens deze cursus breid je je kennis van het Engels uit met extra veel aandacht voor de luister- en spreekvaardigheid. Uiteraard komen woordenschat en grammatica ook aan bod middels oefeningen en leesopdrachten. Ook zullen er (beperkt) huiswerkopdrachten gegeven worden. De cursus gevgeen door Marion Bernard-Groen start dinsdag 28 februari in de Bibliotheek 't Sant om 10.00 uur.

• ma 06 mrt Start cursus Basis Windows 10 en 11 Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek 't Sant

De basis van de computer is Windows, waarbinnen alle andere programma’s werken. Leer de standaard functionaliteit en instellingsmogelijkheden van je Windows computer kennen. Heb je Windows 10 of 11, dan biedt deze cursus je de mogelijkheid om dit besturingssysteem beter te leren kennen. De cursus onder leiding van Karin Saris start maandag 6 maart om 19.00 uur in de Bibliotheek 't Sant.

• do 09 mrt Start cursus Online veiligheid & privacy Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

• do 16 mrt Start cursus familieopstellingen Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

Iedereen is onderdeel van één of meerdere leefsystemen: gezin, familie of een team van collega’s. Bert Hellinger, de grondlegger van Systemisch Werk, heeft ontdekt dat er wetmatigheden en ordeningen zijn in elk systeem, die vaak voor ons blote oog verborgen blijven. Ervaar je problemen of belemmeringen die lastig te verklaren zijn, dan kan een Familie-of Systeemopstelling deze verborgen dynamieken zichtbaar maken. Leer hierover tijdens deze cursus van Lianne Staps startend op donderdag 16 maart om 13.00 uur in Den Bolder.

• ma 03 apr Start online cursus Financieel je btw op orde Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | online(*)

Als startend ondernemer of ondernemer in spé komt er veel op je pad en moet je veel regelen. Je komt met veel nieuwe regels en onderwerpen in aanraking en deze hebben (waarschijnlijk) niks met je eigen business te maken. Toch wil je alles bij de start van je bedrijf goed geregeld hebben. Neem als eerste taak de tijd, om de financiële kant van je onderneming goed neer te zetten. Daar is nu het moment voor! Tijdens onze training nemen we je bij de hand als het om de BTW Aangifte gaat. Dan kan jij goed van start met wat je echt graag doet én waar je goed in bent. Deze online cursus is maandagavond 3 april en wordt gegeven door Nihal Vogels vanaf 19.00 uur.

• do 06 apr Start online cursus Je factuur op orde Bekijk details

Van 19:00 tot 20:00 | online(*)

Nihal Vogels neemt je in 1 uur online mee in de wereld van betaalde facturaties en het verdelen van je inkomsten over de diverse potjes die je als ondernemer “rijk” kunt zijn op donderdagavond 6 april vanaf 19.00 uur. Hiermee voorkom je dat financiële stress ervaart, omdat je de ontvangen betalingen al uitgegeven hebt! Met andere woorden: Wat zet je opzij voor de Belastingdienst, bij elk betaalde factuur?

• do 06 apr Start cursus literaire basistechnieken Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

Deze cursus, gegeven door Peter Joziasse, is voor iedereen die zijn of haar verhaal wil vertellen. Wij willen de schrijver in jou de kans geven die verhalen aan de hand van onderwerpen en opdrachten te kunnen weergeven zodat jouw lezer een levendig beeld krijgt van hetgeen jij wilt vertellen. De cursus start donderdag 6 april in de Bibliotheek LocHal om 19.00 uur.

• ma 17 apr Start cursus Googlen, slimmer zoeken op internet Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek 't Sant

Op internet staat tegenwoordig echt alles. Maar kun je er de informatie die je zoekt ook vinden? En is die informatie wel betrouwbaar? In deze cursus oefen je met handige zoektips en geavanceerd zoeken, om meer uit het internet te halen en te vinden wat je zoekt. De cursus onder leiding van Karin Saris start maandag 17 april om 19.00 uur in de Bibliotheek 't Sant.

Paginanavigatie