Werkplekken in de Bibliotheek Berkel-Enschot

De Bibliotheek Berkel-Enschot zit samen met Cultureel Centrum De Schalm, de Stadswinkel en restaurant Hemels in het prachtige voormalig klooster Koningsoord. In de Bibliotheek zijn ruim 25 werkplekken beschikbaar. Van een rustige werkplek tussen de boekenkasten, tot flexwerken op de vide. Het rijke historisch karakter van het gebouw in combinatie met de eigentijdse strakke inrichting, maakt dit gemoderniseerde klooster een unieke plek om te werken.

Faciliteiten in de Bibliotheek Berkel-Enschot

• Ruime openingstijden: op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur
  • Gratis wifi en voldoende stroompunten
  • Gratis gebruik kluisjes
  • Mogelijkheid tot printen, scannen en kopiëren
  • Horeca aanwezig: Hemels eten & drinken, voor lunch, diner of een kop koffie
  • Winkels en supermarkt op 10 minuten loopafstand
  • Gratis parkeren bij het klooster

Flexwerken
In de Bibliotheek Berkel-Enschot zijn twee ruimtes waarin je kunt werken. Bij de werkplekken in de gangen van de kapel heb je alle informatie uit onze collectie bij de hand, en kun je eventueel een kopje koffie halen bij Hemels. Of ga werken op de moderne vide met ruime tafels en laat je verrassen door de prachtige lichtinval van de unieke glas-in-loodramen.

Ook vergaderen doe je in de Bibliotheek
Wil je klanten ontvangen, een cursus verzorgen of een presentatie geven? De Bibliotheek Berkel-Enschot heeft een vergaderruimte voor 10 personen die je kunt huren. Ontdek de mogelijkheden voor ruimteverhuur.

Gebruik van de vaste pc’s
Er zijn twee vaste pc’s met een internetverbinding. Iets opzoeken in de online catalogus of surfen naar één van onze geselecteerde websites is altijd gratis, ook voor niet-leden. Wil je gebruik maken van andere applicaties of websites? Voor leden is dit elke dag één uur gratis door in te loggen met de gebruikersnaam en wachtwoord. Ben je geen lid? Dan zijn er twee opties:

1.    Je betaalt per half uur via een tegoedkaart (te koop bij het Paystation)
2.    Je schaft een computerpas aan en betaalt per jaar € 5,00. Met deze pas kun je, net als onze leden, elke dag een uur gratis gebruik maken van onze computers.

Het eerste uur is gratis. Daarna betaal je €1,50 per half uur.

Even iets printen of kopiëren?
Een document inscannen, je paspoort kopiëren of een verslag printen, ook dat kan in de Bibliotheek. Zwart-wit prints kosten € 0,10 en prints in kleur kosten € 0,50 per stuk. Kom je er niet uit? Vraag dan tijdens service-uren gerust één van onze medewerkers om je verder te helpen.

Is het tijd voor pauze?
Neem even een break aan de ruime leestafel: lees de krant of blader door je favoriete tijdschrift. Of ga even wat drinken of eten bij Hemels eten & drinken. Liever even naar buiten? Ga dan op het terras zitten of haal een frisse neus en wandel rond het klooster.

Een keer per maand op woensdagochtend zijn er gratis rondleidingen in de voormalige abdij Koningsoord. Gids Jack van der Sanden van Heemkundekring De Kleine Meijerij, kent de voormalige abdij als geen ander. Tijdens de rondleiding deelt hij al zijn verhalen over de verschillende ruimtes en de geschiedenis ervan. Leuk om te combineren met een dagje flexwerken. Kijk voor actuele data in onze online agenda