Belastingdienst

  • 1. Voor de aangifte mag je onze computers gratis gebruiken.

    En de documenten mag je gratis printen.

  • 2. Laat je gratis helpen bij de aangifte.

    Door de medewerkers van EZ Boekhouding, De Formulierenbrigade en Sociaal Raadslieden tijdens één van de spreekuren.

  • 3. Om handiger te worden met computers, kun je bij ons een cursus volgen.

    Kom naar een Taalhuis om te zien welke cursus bij je past.

1. EZ Boekhouding

Vragen over de jaarlijkse belastingaangifte? Tijdens vaste spreekuren staan medewerkers van EZ Boekhouding paraat met hulp, antwoorden en adviezen.

2. De Smeetskring

Belastingaangifte doen? Een toeslag of betalingsregeling aanvragen? Een bezwaarschrift indienen? De vrijwilligers van De Smeetskring staan je bij met raad en daad.

Maak een afspraak via telefoonnummer 013 4677 797, of stuur een e-mail.

3. De Beurs

Informatiecafé De Beurs is iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur open in de Bibliotheek Goirle. Je krijgt er het hele jaar door gratis advies over je persoonlijke financiën en hulp met regelingen en formulieren.

Tijdens de aangifteperiode zal er ook een invulhulp zijn. Je kunt elke donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur een afspraak maken om samen met een expert de belastingen af te handelen.

De Belastingtelefoon

schild met de leeuwen van de belastingdienst

Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800 0543.

Houd tijdens het bellen je burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist je geen persoonlijke informatie geven.
 

Video's

Bijna iedere Bibliotheek in Nederland helpt mensen bij het invullen van de belastingaangifte. De hulp bestaat met name uit spreekuren en lezingen.

Wie het lastig vindt om andere digitale formulieren van de overheid in te vullen, kan er ook terecht. Een lidmaatschap van de Bibliotheek is niet nodig.

De blauwe brief: we vrezen hem allemaal. Maar gelukkig helpt Silvio ons graag op weg met goede belastingtips, zodat de inkomstenbelasting invullen een eitje wordt. Toch nog moeilijk? Kom dan naar een van onze belastingspreekuren en dan helpt o.a. Silvio je met je aangifte invullen. Helemaal gratis!

Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt