Belasting­dienst

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun je wel wat hulp gebruiken door een belastingexpert? Meld je dan aan voor een gratis spreekuur in de Bibliotheek.

Vanaf half maart mogen we ín de Bibliotheek weer spreekuren aanbieden. Wie naar een belastingspreekuur wil komen, moet zich van tevoren aanmelden. Kun je de deur niet uit, maar wil je wel graag hulp? Vermeld dat dan bij je aanmelding, dan kunnen we je telefonisch of digitaal verder helpen.

 • 1. Voor de aangifte mag je onze computers -zodra we weer open zijn- gratis gebruiken.

  En de documenten mag je gratis printen.

 • 2. Laat je gratis helpen bij de aangifte.

  Medewerkers van de Smeetskring, de Formulierenbrigade, Sociaal Raadslieden en experts Marietrees Broeren en Djoline van der Heijden bieden invulhulp tijdens spreekuren.

  Meld je aan via Tessa Persijn: tessapersijn@bibliotheekmb.nl of bel 013 464 8577.
  Ben je een inwoner van de gemeente Goirle, bel de Formulierenbrigade:
  06-383 695 51.

 • 3. Om handiger te worden met computers, kun je bij ons -zodra we weer open zijn- een cursus volgen.

  Klik hier om te zien welke cursus bij je past.

1. Belastingexperts

Vragen over de jaarlijkse belastingaangifte? Tijdens de spreekuren helpen Marietrees Broeren en Djoline van der Heijden jou met adviezen en antwoorden.

Zij zijn beiden gespecialiseerd in telefonische hulp bij aangiftes en via videobellen. 

2. De Smeetskring Tilburg

Belastingaangifte doen? Een toeslag of betalingsregeling aanvragen? Een bezwaarschrift indienen? De vrijwilligers van De Smeetskring staan je bij met raad en daad.

3. Informatiecafé De Beurs

Bij het informatiecafé De Beurs in de Bibliotheek Goirle krijg je iedere donderdagochtend gratis advies over je persoonlijke financiën en hulp met regelingen en formulieren.

Informatiecafé de Beurs: Voor invulhulp bij je belastingaangifte kun je een afspraak maken via telefoonnummer: 06-383 695 51. Experts van de Formulierenbrigade en Sociale Raadslieden helpen je graag. 

De Belastingtelefoon

schild met de leeuwen van de belastingdienst

Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800 0543.

Houd tijdens het bellen je burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist je geen persoonlijke informatie geven.
 

Video's

Bijna iedere Bibliotheek in Nederland helpt mensen bij het invullen van de belastingaangifte. De hulp bestaat met name uit spreekuren en lezingen. Een lidmaatschap van de Bibliotheek is niet nodig en hulp is gratis.

De blauwe brief: we vrezen hem allemaal. Maar gelukkig helpt Silvio ons graag op weg met goede belastingtips, zodat de inkomstenbelasting invullen een eitje wordt. Toch nog moeilijk? Kom dan naar een van onze belastingspreekuren en dan helpt o.a. Silvio je met je aangifte invullen. Helemaal gratis!

Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt