Home

Bijdragen aan biodiversiteit: Boeren, Burgers en Beren

Als je leest over het verlies aan biodiversiteit, zinkt de moed je al snel in de schoenen. Maar de natuur blijkt veerkrachtig en herstelt wonderbaarlijk als de juiste condities worden gecreëerd. Wat moet er gebeuren om de natuur nog generaties lang door te kunnen geven?

Moestuinproject: De Tovertuin

Wil je leren over het verzorgen, groeien, bloeien en oogsten van een moestuin? Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van gi-ga-groen! Samen gaan we vanaf woensdag 15 juni wekelijks aan de slag in De Tovertuin bij Giardino d’Italia.

Boekentip van onze collega Peter

Lout-Donders-360-Boeken

Onze collega Peter is zo gek op zijn tweewieler dat hij er graag mee op de foto wilde in de LocHal. Dat kan geregeld worden! Het is niet verrassend dat zijn leestip óók over een tweewieler gaat. Peter tipt namelijk Zen & de kunst van het motoronderhoud van Robert M. Pirsig.

Benieuwd naar meer leestips van Peter? Neem eens een kijkje bij de thematafel die hij heeft gemaakt in de LocHal.

Agenda | activiteiten in de bieb & online

Zien we je binnenkort bij één van deze activiteiten,
cursussen en spreekuren, in de bieb of online?

 • Taalhuisspreekuur Oisterwijk

  Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

  Van 09:00 tot 12:00

  de Bibliotheek Oisterwijk

  di 17 mei

 • Klik & Tik-training Oisterwijk

  Wil jij ook minder afhankelijk worden van anderen voor je digitale zaken? Doe dan mee met de Klik & Tik cursus. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken,...

  Van 10:00 tot 12:00

  de Bibliotheek Oisterwijk

  di 17 mei

 • Digicafé in Oisterwijk

  Heb je hulp nodig bij het oplossen van problemen of vragen rondom de mobiele telefoon, tablet, Ipad, E-reader of laptop? Onze vrijwilliger helpt je, in de Bibliotheek, met bijvoorbeeld het aanmaken van...

  Van 10:00 tot 12:00

  de Bibiotheek Oisterwijk

  di 17 mei


Jeugd leesclub van Connect2Jeugd

Sinds februari is er in de Bibliotheek Wagnerplein een vrolijke leesclub. In de werkplaats van de bieb kunnen basis-schoolleerlingen aansluiten om lekker samen te lezen.

Goed kunnen lezen is een van de basis-competenties om op latere leeftijd vol-waardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Tegelijkertijd daalt het lees-plezier en de leesmotivatie van de jeugd met de leeftijd mee. 

Hulp tegemoetkoming voor energierekening

Is jouw inkomen laag? Dan kun je vanaf nu eenmalig 800 euro energietoeslag aanvragen. Dit bedrag is een tegemoet-koming voor de stijgende energieprijzen. Kun je hierbij hulp gebruiken? Kom dan hiervoor 2 juni naar het donderdag-ochtendplein in de Bibliotheek Goirle.

Masterclass Leesbevordering

Op woensdag 1 juni organiseert de Bibliotheek de Masterclass Leesbevordering. De masterclass, met spreker Loes Reichenfeld, is bedoeld voor oud-cursisten Open Boek, leescoördinatoren op de basisschool, taalcoördinatoren, leerkrachten en schooldirecteuren.

Nieuwe e-books

 • De man in het hoge kasteel

  Philip K. Dick

  De lotgevallen van een man in een alternatieve toekomst, waarin Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen en de Verenigde Staten hebben bezet.

  E-book

  Bekijk details van De man in het hoge kasteel

 • Vuurwerk in bed

  Lori Wilde

  Callie Ryder is er altijd op uit mensen te choqueren, wat haar ook heel goed lukt door haar sexy uiterlijk en uitdagende manier van doen. En zeker door haar nachtprogramma op de radio, waarin ze onder haar artiestennaam Midnight Ryder seksadviezen geeft aan vrouwelijke bellers. Ze krijgt een heleboel spannende telefoontjes van haar luisteraars, maar...

  E-book

  Bekijk details van Vuurwerk in bed

Bekijk meer e-books

Aan de slag bij de Bibliotheek

Wil jij graag de wereld van mensen groter maken? Kom dan werken bij de Bibliotheek! Op dit moment hebben we een vacature open staan voor een Surveillant LocHal voor de zomermaanden, een Senior Medewerker Financiële Administratie, een Manager Educatie en een Medewerker Bibliotheek t.b.v. de invalpoule. We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers.