Home

Koud thuis? Kom er warm bij zitten!

Kom er warm bij zitten! Met Warme Kamers wil het Leger des Heils deze winter een deken van warme plekken over Nederland verspreiden.
Ook onze bibliotheken zijn warme kamers. Kom er warm bij zitten in de Bibliotheek! Iedereen is welkom. 

Alle locaties en openingstijden

Deze en gene Zijde, Dood en rouwcultuur in Tilburg

De dood, het is een onderdeel van ons leven maar toch praten we er maar moeilijk over. Onze verhouding tot de dood is de laatste jaren aan het verschuiven en we zien de rituelen rondom begraven, cremeren en herdenken veranderen. Hoe was dat vroeger en hoe doen we dat nu?

Bekijk het gehele programma

Opening 'Place to Bieb' Haaren

De bibliotheek is weer aanwezig in Haaren in de vorm van een zogenaamde Place to Bieb. Dit betekent dat er een wissel-collectie van romans, groot letterboeken en prentenboeken aanwezig is die geleend kan worden. Daarnaast zijn er tijdschriften en kranten die je daar gratis kunt lezen.

Bekijk de openingstijden

Agenda | activiteiten in de bieb & online

 • wo 07 dec Taalhuisspreekuur 't Sant

  Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

  Van 09:00 tot 11:00

  de Bibliotheek 't Sant

 • wo 07 dec Klik & Tik-training Waalwijk

  Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik...

  Van 09:30 tot 11:30

  de Bibliotheek Waalwijk

 • wo 07 dec Klik & Tik-training LocHal

  Wil jij ook minder afhankelijk worden van anderen voor je digitale zaken? Doe dan mee met de Klik & Tik cursus. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken,...

  Van 09:30 tot 11:30

  Overlegruimte 1.1 (Bibliotheek LocHal)


Droom jij ervan een kinderboek te schrijven?

Grijp dan nu je kans! We zoeken namelijk nieuwe getalenteerde kinderboeken-schrijvers die naast een wonderlijk verhaal ook kunnen vertellen over een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ben jij deze schrijver? Begin dan snel met schrijven, want er is wel een deadline…

Ik ben die getalenteerde schrijver!

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet?

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Hartstikke handig, maar soms ook lastig. Weten hoe het werkt, of oefenen?

Meld je aan voor Digivitaler

De Bibliotheek en partners lanceren gedichten app

De Bibliotheek, Tilburg University en Tilt hebben een gedichtenapp gelanceerd: ver+vers. Deze webapp is speciaal bedoeld voor mensen van 14 tot 18 jaar. Met ver+vers stel je heel eenvoudig een beeldgedicht samen met dichtregels. De gemaakte collages kun je direct delen via TikTok, Snapchat of Instagram.

Lees meer over de ontwikkeling

Nieuwe e-books

 • Philip K. Dick De man in het hoge kasteel

  De lotgevallen van een man in een alternatieve toekomst, waarin Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen en de Verenigde Staten hebben bezet.

  E-book

 • Lori Wilde Vuurwerk in bed

  Callie Ryder is er altijd op uit mensen te choqueren, wat haar ook heel goed lukt door haar sexy uiterlijk en uitdagende manier van doen. En zeker door haar nachtprogramma op de radio, waarin ze onder haar artiestennaam Midnight Ryder seksadviezen geeft aan vrouwelijke bellers. Ze krijgt een heleboel spannende telefoontjes van haar luisteraars, maar...

  E-book

Bekijk meer e-books

Aan de slag bij de Bibliotheek

Wil jij graag de wereld van mensen groter maken? Kom dan werken bij de Bibliotheek! Op dit moment hebben we een vacature open staan voor Medewerkers Ondersteuning Horeca, Medewerkers Horeca, een Medewerker Financiële administratie, een Medewerker Salarisadministratie, docenten workshops/cursussen in Waspik en een Medewerker Bibliotheek t.b.v. de invalpoule. We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers. 

Openstaande vacatures

Vacatures voor vrijwilligers