Collectie

Digitale bronnen

Alle tests van de Consumentenbond. Het complete archief van het Financieel Dagblad. Talloze andere kranten en tijdschriften. Van Dale online.

Als lid van de Bibliotheek kun je velerlei handige bronnen raadplegen, waar je ook bent. Het is gratis en meestal hoef je alleen maar in te loggen. Ook als je geen lid bent, kun je in de Bibliotheek nuttige databanken inzien.

Collectioneurs & gastcollectioneurs

Binnen de Bibliotheek Midden-Brabant gaan drie collectioneurs over de inkoop van boeken en films. VLNR: Tilly, Leonoor & Esther. Ze verslinden alles wat los en vast zit en luisteren ondertussen goed naar wat bezoekers willen.

Ook vragen we bekendheden en deskundigen om gastcollecties samen te stellen. Onder anderen: Herman Brusselmans, Marcelle Hendrickx & Rens Henquet.

Titels aanvragen buiten je Bibliotheek

In onze catalogus kun je de complete collectie van álle openbare bibliotheken in Nederland raadplegen. Als de Bibliotheek Midden-Brabant een titel niet zelf heeft, kun je die aanvragen.

Aangepast aanbod

Gesproken boeken, hoorcolleges, brailleboeken, boeken met jumboletters. Net als lezen en luisteren tegelijk met 'Karaokelezen'. En de boeken voor de lijst, maar dan voorgelezen. Voor iedereen met een leesbeperking valt er ook veel te kiezen.

Boekentips

 • De fluisterman

  Alex North

  Als een jonge weduwnaar met zijn zesjarige zoontje in een rustig stadje gaat wonen, blijken daar in het verleden kinderen te zijn vermoord.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De fluisterman

 • Pia's Amerika

  Pia de Jong

  Columns over het dagelijkse leven van een Nederlandse expat aan de oostkust van de Verenigde Staten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pia's Amerika

 • Jij ik alles

  Catherine Isaac

  Een jonge vrouw brengt de zomer door in de Dordogne in het hotel van haar ex zodat hun zoontje zijn vader beter kan leren kennen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jij ik alles

 • Zonder publiek

  Marjolein Beumer

  Als een succesvol toneelactrice vergeetachtig wordt, wordt ze steeds afhankelijker van haar dochter die een moeizame relatie met haar heeft en zelf ook worstelt met de relatie met haar eigen dochter.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zonder publiek

 • Buiten met je hond

  Arjan Postma

  Verhalen over honden en de natuur in de directe omgeving, met tips om daar meer van te kunnen genieten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Buiten met je hond

 • Het leger van steen

  Terry Goodkind

  Meesteres van de Dood Nicci en haar reisgezelschap nemen het op tegen een half versteend leger dat de stad Ildakar belaagt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het leger van steen

 • Mijn vermogen

  Reinout van der Heijden

  Praktische gids voor particulieren voor het opbouwen en beheren van financieel vermogen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn vermogen


Boek van de maand

In de maneschijn

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek.

Bekijk dit boekE-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Nieuwe e-books

Aankomende spreekuren over e-books

 • Inloopspreekuur e-books downloaden

  Ben je in het bezit van een tablet of e-reader en heb je advies nodig over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het inloopspreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat je volledig...

  Van 13:00 tot 14:00

  Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

  za 07 dec

 • Inloopspreekuur e-books Heyhoef

  Ben je in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en wil je graag advies over hoe je e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het inloop Digi-spreekuur. Wij vertellen je er alles over zodat...

  Van 13:00 tot 14:00

  de Bibliotheek Heyhoef

  do 19 dec

Bekijk de locaties, data en starttijden van alle spreekuren over e-books


Luisterboeken