Collectie

Digitale bronnen om gratis te raadplegen

Alle tests van de Consumentenbond. Het complete archief van het Financieel Dagblad. Talloze andere kranten en tijdschriften. Van Dale online.

Als lid van de Bibliotheek kun je velerlei handige bronnen raadplegen, waar je ook bent. Het is gratis en meestal hoef je alleen maar in te loggen. Ook als je geen lid bent, kun je in de Bibliotheek nuttige databanken inzien.

De online Bibliotheek, ervaar het gemak

Als lid van de Bibliotheek Midden-Brabant heb je ook meteen toegang tot de online Bibliotheek.

Duizenden e-books voor je telefoon, tablet, e-reader, pc en laptop. Nieuwe en klassieke titels, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Honderden luisterboeken bovendien. En ook voor wie geen lid is, hebben we e-books om te lezen. 

Collectioneurs & gastcollectioneurs

In de Bibliotheek gaan drie collectioneurs over de inkoop van boeken. VLNR: Tilly, Leonoor & Esther. Ze verslinden alles wat los en vast zit en luisteren goed naar de wensen van bezoekers.

Ook vragen we bekendheden en deskundigen om gastcollecties samen te stellen. Onder anderen: Herman Brusselmans en Rens Henquet.

(Nieuwe) titels aanvragen

In onze catalogus kun je de complete collectie van álle openbare bibliotheken in Nederland raadplegen. En als de Bibliotheek Midden-Brabant een titel niet zelf heeft, kun je die aanvragen door een aanschafsuggestie te doen.

Aangepast aanbod

Gesproken boeken, hoorcolleges, brailleboeken, boeken met jumboletters. Lezen en luisteren tegelijk met 'Karaokelezen'. En de boeken voor de lijst, maar dan voorgelezen.

Voor iedereen met een leesbeperking valt er ook genoeg te kiezen in de Bibliotheek.

Actuele thema's

De Bibliotheek is er voor iedereen die zich wil ontplooien. We proberen je nieuwsgierig te maken en te laten kijken met de ogen van een ander. Daarom stellen we pagina's met tips samen rond actuele thema's.

Boekentips

 • De fluisterman

  Alex North

  Als een jonge weduwnaar met zijn zesjarige zoontje in een rustig stadje gaat wonen, blijken daar in het verleden kinderen te zijn vermoord.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De fluisterman

 • Pia's Amerika

  Pia de Jong

  Columns over het dagelijkse leven van een Nederlandse expat aan de oostkust van de Verenigde Staten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pia's Amerika

 • Jij ik alles

  Catherine Isaac

  Een jonge vrouw brengt de zomer door in de Dordogne in het hotel van haar ex zodat hun zoontje zijn vader beter kan leren kennen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jij ik alles

 • Zonder publiek

  Marjolein Beumer

  Als een succesvol toneelactrice vergeetachtig wordt, wordt ze steeds afhankelijker van haar dochter die een moeizame relatie met haar heeft en zelf ook worstelt met de relatie met haar eigen dochter.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zonder publiek

 • Buiten met je hond

  Arjan Postma

  Verhalen over honden en de natuur in de directe omgeving, met tips om daar meer van te kunnen genieten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Buiten met je hond

 • Het leger van steen

  Terry Goodkind

  Meesteres van de Dood Nicci en haar reisgezelschap nemen het op tegen een half versteend leger dat de stad Ildakar belaagt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het leger van steen

 • Mijn vermogen

  Reinout van der Heijden

  Praktische gids voor particulieren voor het opbouwen en beheren van financieel vermogen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn vermogen


Boek van de maand

Claire Kendal Mijn boek van jou

Wanneer een jonge vrouw wordt gevolgd door een stalker, houdt ze nauwkeurig bij wat hij doet om later bewijs tegen hem te hebben.

Bekijk dit boekLeestips van de online Bibliotheek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

Nieuwe e-books

Nieuwe films

Nieuwe Games


Nieuwe Luisterboeken


Nieuwe muziek