Leer online en blijf je ontwikkelen

Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je nu ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op een moment dat het jou uitkomt.

Denk aan cursussen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden en social media.

Ben je nog geen bibliotheeklid? Ook voor niet-leden hebben we een beperkt aanbod aan online trainingen. Lees meer over deze gratis online trainingen voor niet-leden – of word lid en profiteer van het ruimere aanbod van 160 gratis cursussen.  

Start nieuwe cursussen in de Bibliotheek

Van Kalligrafie tot Chinees, en van Filosofie tot Excel voor beginners: ieder jaar kun je in een aantal van onze bibliotheken samen met anderen allerlei soorten cursussen volgen. Hieronder vind je ons veelzijdige aanbod.

Vanwege de coronamaatregelen en sluiting van de Bibliotheken, konden de meeste van onze voorjaarscursussen begin 2021 helaas nog niet van start gaan.
Alleen de cursus Nieuw Grieks voor beginners en Nieuw Grieks voor A1 staan nu open voor inschrijving – deze cursus gaat in maart online van start wanneer de Bibliotheken nog langer dicht moeten blijven.

Bekijk hieronder ook alvast welke cursussen dit najaar (‘N’) starten.
Heb je vragen over een cursus of interesse in een cursus die al vol zit? Laat het ons weten! We zetten je dan op een wachtlijst en laten het je weten wanneer er weer een nieuwe cursus start.

Taalcursussen

* V= cursus start voorjaar 2021, N= cursus start najaar 2021

Culturele cursussen

* V= cursus start voorjaar 2021, N= cursus start najaar 2021

Creatieve cursussen

* V= cursus start voorjaar 2021, N= cursus start najaar 2021

Over onze cursussen

De Bibliotheek Midden-Brabant biedt toegankelijke en kwalitatief goed verzorgde cursussen aan. Ze zijn onderverdeeld in de rubrieken die je vindt op deze pagina.

Voor leden van de Bibliotheek geldt een korting van 5% op de taalcursussen en die in digitale vaardigheden. De korting is voorafgaand aan de betaling al verwerkt in het bedrag dat je betaalt aan lesgeld.

Cursist aan het woord

Suzanne volgde de cursus Fotografie: “Ik kan nu spelen en experimenteren met de camera, heb mogelijkheden ontdekt die ik nog niet kende.”

Programmeren & gamedesign: online workshops voor kinderen

Nu het aantal activiteiten in de Bibliotheken vanwege de coronamaatregelen nog beperkt is, hebben we ervoor gezorgd dat kinderen en jongeren ook online aan de slag kunnen met programmeren en game design.

Lifestyle-cursussen

* V= cursus start voorjaar 2021