Werken met de computer

Het internet op met Klik &Tik

Om je eigen zaken te regelen, moet je vaak de computer gebruiken. Met de cursus Klik & Tik leer je eenvoudig hoe de computer en internet werken. Internetbankieren en een QR-code scannen.

Meld je aan bij Otto voor een cursus Klik&Tik

Workshop verkopen op Marktplaats

Veel mensen kopen of verkopen tweedehands spullen. Het is makkelijk, duurzaam en goedkoop. Je kunt naar de Kringloopwinkel. Als je online wilt kopen en verkopen moet je een account aanmaken. Online betalen. Veilig handelen. Je leert in deze training hoe je verstandig kunt kopen en verkopen op marktplaats.

Meld je aan bij Tessa voor de workshop

Oefen je digitale vaardigheden

vrouwen die oefenen

Via www.oefenen.nl kun je zelf oefenen met taal, rekenen, computer en internet. Je kunt thuis gratis oefenen.

Begin rustig met oefenen

Gratis online cursussen van SeniorWeb

Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Dat kan in de Bibliotheek. Maar ook thuis. SeniorWeb biedt 25 gratis online cursussen voor iedereen. Ga naar de Bibliotheek in de buurt. Maak samen een account aan en ga aan de slag. Dat is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Bekijk de cursussen van SeniorWeb

Agenda: trainingen en spreekuren

Als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten?

Contactpersoon: Otto Janssen

Bel of e-mail Otto als je vragen hebt over werken met de computer en internet. Of als je wil weten waar en wanneer je kunt oefenen. Zijn nummer is: 013 547 0858. Een e-mail sturen kan via onderstaande knop.

Stuur een e-mail naar Otto Janssen


Computer & Internet | Vervolgcursussen

Heb je al wat basiskennis over de computer, bijvoorbeeld nadat je een cursus Klik & Tik hebt gevolgd? En wil je graag nog iets meer kunnen op je computer of tablet? Kijk dan ook eens naar ons aanbod van betaalbare (en deels zelfs gratis) vervolgcursussen. Er zijn cursussen in de Bibliotheek en cursussen die je thuis via internet kunt volgen.

Vervolgcursussen in de Bibliotheek

Wil je een vervolgcursus volgen in een groep, samen met anderen? Dat kan bij de Bibliotheek bij jou in de buurt. Je kunt terecht bij meerdere bibliotheken in Tilburg en Waalwijk. 

Ga naar alle cursussen van het Cursushuis

Als bibliotheeklid krijg je 5% korting op alle cursussen in digitale vaardigheden. Geef je bij het aanmelden aan dat je lid bent, dan profiteer je automatisch van dit kortingstarief.

Online cursussen voor thuis

Blijf je ontwikkelen en vergroot je computervaardigheden, gewoon vanuit huis, achter je eigen computer. Bekijk het aanbod online cursussen van de Bibliotheek, die we aanbieden in samenwerking met GoodHabitz:

Bekijk het overzicht met alle online cursussen

Ben je bibliotheeklid, dan kun je al deze online cursussen gratis volgen. Aanmelden is eenvoudig:

  • Klik hierboven op de cursus van je keuze.
  • Log in met je inloggegevens van de Bibliotheek (meer info). 
  • In je scherm opent nu de cursusomgeving van GoodHabitz / Soofos. Hier kun je direct starten met je cursus.

Hulp bij het aanmelden? Bel of mail ons

Boekentips voor zelfstudie

Vind meer cursus boeken via onze catalogus