Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid?

Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Wat regel je via internet?

Veel dingen kun je via internet regelen met de overheid, bijvoorbeeld:

  • Belastingen en toeslagen
  • Werk zoeken
  • Rijbewijs verlengen
  • Uitkering en pensioen aanvragen
  • Verkeersboetes betalen

Hiervoor moet je met de computer kunnen omgaan en een DigiD gebruiken. Veel mensen vinden dat lastig. In de Bibliotheek laten we je graag zien waar je de juiste informatie kunt vinden.

Hoe kunnen we je helpen?

Medewerkers van de Bibliotheek helpen graag verder, denken mee of verwijzen door naar helpende instanties, zoals het UWV en het CAK.

Hulp tijdens service-uren

Heb je een vraag? Stel deze dan gerust aan een van onze speciaal opgeleide medewerkers. Zij staan tijdens service-uren voor je klaar.

Uitleg QR-code maken via CoronaCheck

De demo van Stichting Digisterker geeft stap-voor-stap uitleg over hoe je met de CoronaCheck-app op je smartphone een QR-code maakt. Deze QR-code is je persoonlijke coronabewijs en maak je met een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Maak je geen gebruik van de app? De demo legt ook stap-voor-stap uit hoe je een QR-code op papier maakt.

Hoe het coronabewijs uitprinten?

In de video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het coronabewijs op papier kunt zetten. Lukt dit niet? Bel dan de helpdesk van CoronaCheck, 0800-1421, en kies optie 1. Met je BSN en postcode kun je dan een papieren coronabewijs aanvragen. Het bewijs wordt dan per post opgestuurd. Is bellen geen optie? Haal dan een aanvraagformulier op in de Bibliotheek.

Uitleg maken afspraak boostervaccinatie

Heb je een uitnodiging ontvangen voor het maken van een afspraak voor je boostervaccinatie? Dan kun je een afspraak maken via de website coronavaccinatie-afspraak.nl. In een demo wordt uitgelegd hoe dat werkt. Je kunt de uitleg stap voor stap bekijken, in je eigen tempo

Coronacheck helpdesk

“Mijn gebruikersnaam en wachtwoord was ik vergeten. Met hulp in de Bibliotheek is het mij gelukt een nieuwe DigiD aan te vragen, zodat ik nu de Corona Check App kan downloaden. Prachtig initiatief, dat Informatiepunt Digitale Overheid. Prima, dat de Bibliotheek deze service biedt. Ik heb vroeger met mijn handen gewerkt en heb de ballen verstand van computers. Deze hulp versterkt mijn zelfvertrouwen om digitaal vaardig te worden.”

Niet computervaardig? De Bibliotheek helpt je verder

Rijksoverheid

'Rijksoverheid.nl' is de website met uitleg en nieuws over wetten en regelgeving van alle ministeries. Deze website is een goed startpunt om meer over een bepaald onderwerp of regeling te leren.

Ga naar 'rijksoverheid.nl'

Beter worden met de computer

Leren omgaan met sites van de overheid