Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid?

Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Wat regel je via internet?

Veel dingen kun je via internet regelen met de overheid, bijvoorbeeld:

  • Belastingen en toeslagen
  • Werk zoeken
  • Rijbewijs verlengen
  • Uitkering en pensioen aanvragen
  • Verkeersboetes betalen

Hiervoor moet je met de computer kunnen omgaan en een DigiD gebruiken. Veel mensen vinden dat lastig. In de Bibliotheek laten we je graag zien waar je de juiste informatie kunt vinden.

Hoe kunnen we je helpen?

Medewerkers van de Bibliotheek helpen graag verder, denken mee of verwijzen door naar helpende instanties, zoals:

  • UWV voor werknemersverzekeringen
  • Belastingdienst
  • RDW voor wegverkeer
  • CJIB voor geldboetes
  • CBR voor rijvaardigheid

Bekijk het overzicht van helpende instanties

Agenda

Bieb helpt ook bij MijnETZ

Vanaf 1 juli ontvangen patiënten van het ETZ ziekenhuis hun afspraakbevestigingen per mail. De informatie over zorgverlener, specialisme, routenummer, afspraakinstructies, maar ook andere ziekenhuisinformatie is in te zien op één plek, patiëntportaal MijnETZ. Dus niet meer post. Handig, maar voor sommigen ook even wennen.

Hulp nodig bij het downloaden van MijnETZ, een account aanmaken of bijvoorbeeld inloggen? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek helpen we je graag verder.

Meer informatie

Informatiepunt voor jongeren

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar? Dan heb je digitale zaken te regelen bij allerlei organisaties. Digidingen-desk helpt je daarbij. Je vindt er thema's met handige filmpjes, zoals: DigiD aanvragen en gebruiken, loonheffing terugvragen van je bijbaan, zorgverzekering en zorgtoeslag, studiefinanciering regelen en bank- en geldzaken regelen.

Bekijk alle thema's op Digidingen-desk.nl

Beter worden met de computer

Leren omgaan met sites van de overheid

Informatiepunt Digitale Overheid helpt Henk

“Mijn gebruikersnaam en wachtwoord was ik vergeten. Met hulp in de Bibliotheek is het mij gelukt een nieuwe DigiD aan te vragen, zodat ik nu de Corona Check App kan downloaden. Prachtig initiatief, dat Informatiepunt Digitale Overheid. Prima, dat de Bibliotheek deze service biedt. Ik heb vroeger met mijn handen gewerkt en heb de ballen verstand van computers. Deze hulp versterkt mijn zelfvertrouwen om digitaal vaardig te worden.”

Niet computervaardig? De Bibliotheek helpt je verder


Rijksoverheid

'Rijksoverheid.nl' is de website met uitleg en nieuws over wetten en regelgeving van alle ministeries. Deze website is een goed startpunt om meer over een bepaald onderwerp of regeling te leren.

Ga naar 'rijksoverheid.nl'