Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid?

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens service-uren in de Bibliotheek helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.


Logo Informatiepunt digitale overheid

Wat regel je via internet?

Veel dingen kun je via internet regelen met de overheid, bijvoorbeeld:

  • Belastingen en toeslagen
  • Werk zoeken
  • Rijbewijs verlengen
  • Uitkering en pensioen aanvragen
  • Verkeersboetes betalen

Hiervoor moet je met de computer kunnen omgaan en een DigiD gebruiken. Veel mensen vinden dat lastig. In de Bibliotheek laten we je graag zien waar je de juiste informatie kunt vinden.

Hoe kunnen we je helpen?

Medewerkers van de Bibliotheek helpen graag verder, denken mee of verwijzen door naar helpende instanties, zoals het UWV en het CAK.

Hulp tijdens service-uren

Heb je een vraag? Stel deze dan gerust aan een van onze speciaal opgeleide medewerkers. Zij staan tijdens service-uren voor je klaar.

Hulp bij afspraak coronaprik

Een uitnodiging voor de coronavaccinatie ontvangen? Een afspraak maken voor deze vaccinatie maak je het snelst en eenvoudigst online, met je DigiD. Vind jij dit lastig? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek helpen we je verder.

Uitleg online afspraak coronaprik

Online een afspraak maken voor de coronaprik kan lastig zijn. Daarom helpt de Bibliotheek jou hierbij. De demo van Stichting Digisterker geeft stap-voor-stap uitleg over het maken van een online vaccinatieafspraak.

Rijksoverheid

'Rijksoverheid.nl' is de website met uitleg en nieuws over wetten en regelgeving van alle ministeries. Deze website is een goed startpunt om meer over een bepaald onderwerp of regeling te leren.

Ga naar 'rijksoverheid.nl'

Beter worden met de computer

Leren omgaan met sites van de overheid