Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid?

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens service-uren in de Bibliotheek helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.


Logo Informatiepunt digitale overheid

Wat regel je via internet?

Veel dingen kun je via internet regelen met de overheid, bijvoorbeeld:

  • Belastingen en toeslagen
  • Werk zoeken
  • Rijbewijs verlengen
  • Uitkering en pensioen aanvragen
  • Verkeersboetes betalen

Hiervoor moet je met de computer kunnen omgaan en een DigiD gebruiken. Veel mensen vinden dat lastig. In de Bibliotheek laten we je graag zien waar je de juiste informatie kunt vinden.

Hoe kunnen we je helpen?

Medewerkers van de Bibliotheek helpen graag verder, denken mee of verwijzen door naar helpende instanties, zoals het UWV en het CAK.

Hulp tijdens service-uren

Heb je een vraag? Stel deze dan gerust aan een van onze speciaal opgeleide medewerkers. Zij staan tijdens service-uren voor je klaar.

Hulp bij CoronaCheck in de Bibliotheek

Wil je toegang tot een evenement in Nederland of een reis maken binnen de Europese Unie, dan heb je een coronabewijs nodig. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar je DigiD voor nodig. Vind jij dit lastig? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek helpen we je verder.

Inloopspreekuur CoronaCheck

Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over?

Kom dan naar het inloopspreekuur: hulp bij CoronaCheck bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek LocHal.

Uitleg QR-code maken via CoronaCheck

De demo van Stichting Digisterker geeft stap-voor stap uitleg over hoe je met de CoronaCheck-app op je smartphone een QR-code maakt. Deze QR-code is je persoonlijke coronabewijs en maak je met een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Maak je geen gebruik van de app? Dan legt de demo stap-voor-stap uit hoe je een QR-code op papier maakt.

Rijksoverheid

'Rijksoverheid.nl' is de website met uitleg en nieuws over wetten en regelgeving van alle ministeries. Deze website is een goed startpunt om meer over een bepaald onderwerp of regeling te leren.

Ga naar 'rijksoverheid.nl'

Beter worden met de computer

Leren omgaan met sites van de overheid