Omgaan met de overheid

Digisterker training in de Bibliotheek

Digisterker-bijeenkomsten zijn er voor iedereen die moeite heeft met de websites van de overheid. Bijvoorbeeld om een DigiD aan te vragen of om een verhuizing door te geven.

  • je traint in een veilige omgeving met de website van je eigen gemeente.
  • je maakt een DigiD aan en leert hiermee inloggen.
  • je leert over veilige websites en handige websites van de overheid

Meld je aan bij Otto voor Digisterker

DigiVitaler training in de Bibliotheek

Digitale zorg dichtbij
Zorg en gezondheid regel en controleer je steeds meer via de computer, tablet of smartphone. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt. Met de training DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken. Het lesprogramma bestaat uit verschillende lessen.

Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheids-apps, het patiënten portaal van de huisarts en over het videoconsult.

Meld je aan bij Otto voor Digivitaler

Informatiepunt Digitale Overheid

Zorgtoeslag aanvragen of een afspraak maken bij de gemeente. Dat gaat vaak via via de online overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek helpen we je verder.

Lees meer over websites van de overheid

Bekijk het overzicht met helpende instanties

Word Digisterker door te doen

Met het programma ‘Digisterker door te doen’ leer je thuis hoe de digitale overheid werkt. Denk bijvoorbeeld aan belastingaangifte doen, een uitkering aanvragen of je verhuizing doorgeven. Je leert ook hoe je hierbij je DigiD gebruikt.

Doe de online cursus

Contactpersoon: Otto Janssen

Bel of e-mail Otto als je vragen hebt over werken met de computer en internet. Of als je wil weten waar en wanneer je kunt oefenen. Zijn nummer is: 013 547 0858. Een e-mail sturen kan via onderstaande knop.

Stuur een e-mail naar Otto Janssen