Omgaan met de overheid

Digisterker training in de Bibliotheek

Digisterker-bijeenkomsten zijn er voor iedereen die moeite heeft met de websites van de overheid. Bijvoorbeeld om een DigiD aan te vragen of om een verhuizing door te geven.

  • je traint in een veilige omgeving met de website van je eigen gemeente.
  • je maakt een DigiD aan en leert hiermee inloggen.
  • je leert over veilige websites en handige websites van de overheid

Meld je aan bij Otto voor Digisterker

DigiVitaler training in de Bibliotheek

Zorg en gezondheid regel je steeds meer digitaal. Dit is handig, omdat het minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt. Met de training DigiVitaler leer je:

  • de juiste informatie vinden via apotheek.nl of thuisarts.nl
  • handige gezondheidsapps gebruiken
  • inloggen en medische gegevens bekijken

Meld je aan bij Otto voor Digivitaler

Informatiepunt Digitale Overheid

Zorgtoeslag aanvragen, je paspoort verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Dit regel je vaak online, via de computer, tablet of smartphone. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek helpen we je verder. De hulp is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Lees meer over websites van de overheid

Bekijk het overzicht met helpende instanties

Gratis online cursussen van SeniorWeb

Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Dat kan in de Bibliotheek. Maar ook thuis. SeniorWeb biedt 25 gratis online cursussen voor iedereen. Ga naar de Bibliotheek of een Digicafé in de buurt. Maak samen een account aan en ga aan de slag. Dat is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Bekijk de cursussen van SeniorWeb

Agenda

Word digisterker door te doen

Met het programma ‘Digisterker door te doen’ leer je thuis hoe de digitale overheid werkt. Denk bijvoorbeeld aan belastingaangifte doen, een uitkering aanvragen of je verhuizing doorgeven. Je leert ook hoe je hierbij je DigiD gebruikt.

Doe de online cursus

Contactpersoon: Otto Janssen

Bel of e-mail Otto als je vragen hebt over werken met de computer en internet. Of als je wil weten waar en wanneer je kunt oefenen. Zijn nummer is: 013 547 0858. Een e-mail sturen kan via onderstaande knop.

Stuur een e-mail naar Otto Janssen