Voorlezen in de bieb

Samen lezen met je baby, dreumes of peuter is leuk én voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. De Bibliotheek helpt ouders op weg met boekentips, voorleesuurtjes en andere leuke activiteiten voor de allerkleinsten.

Agenda | De leukste voorleesmomentjes in de bieb

Als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten?

Voorleesinspiratie voor ouders

Lees- en mediaconsulent Michelle geeft in het Spoorleesjournaal maandelijks online voorleesinspiratie en fijne boeken-tips voor ouders van de allerkleinsten (0 tot 6 jaar). 

Bekijk ook de andere afleveringen

Je kind voorlezen: hoe doe je dat?

Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat.

Maar op welke leeftijd begin je ermee? Wat lees je voor? En vooral… hóe doe je dat?

Lees de voorleestips

De leukste boeken om voor te lezen

Ieder jaar stelt een jury van jeugdbibliothecarissen de Prentenboek top 10 samen. Onze lees- en mediaconsulent Marja Schaapveld laat je in deze korte video zien waarom juist deze boeken het voorlezen nóg leuker maken.

Reserveer deze prentenboeken via onze catalogus

Prentenboeken top 10

Het begint met voorlezen

Via verschillende gratis programma’s helpt de Bibliotheek ouders en kinderen met het maken van de perfecte start.

Ken je BoekStart al?

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taal-ontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Boek-Start helpt je met het vinden van het juiste voorleesboek voor je kindje van 0 tot 4 jaar. Kersverse ouders kunnen daarom in de Bibliotheek een gratis BoekStart-koffertje halen met leuke inhoud.

Lees meer over BoekStart

Digitale Voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo makkelijk en leuk als met de Digitale Verteltas. Doe de opdrachtjes. Praat, zing en speel. Ga aan de slag met je kind. Verslind een mooi prentenboek.

Bekijk de boeken uit de Voorleestas

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de beste voorleesboeken en prentenboeken.

Naar Jeugdbibliotheek

Bereslim

Op de website van Bereslim vind je de prachtigste digitale prentenboeken. Deze zijn behalve heel leuk ook leerzaam en dragen bij aan de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. Log gratis in met je Bieppas.

Inloggen met je biebpas op Bereslim

SchoolTV

Wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Ze zijn prachtig en vrij toegankelijk. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Naar de SchoolTV-boeken

Bliksem!

Bliksem! is een digitaal interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Inloggen met je biebpas op Bliksem!

Spoorlezen online

In veel van onze bibliotheken zijn er voorleesuurtjes voor de allerkleinsten, met leuke, lieve, grappige, stoere, spannende verhalen, versjes en liedjes.

Spoorleesconducteur Marja heeft een heleboel leuke voorleesvideo's
gemaakt met verschillende gasten. Ze heeft ze uitgenodigd om een mooi verhaal te vertellen. Met o.a. Erik van Os, Annemarie Bon en Frank van Pamelen.

Meer Spoorlezen (3-6 jaar)

Meer Peutervoorlezen (1-4 jaar)

Meertalige voorleesfilmpjes

Bekijk samen met je kind voorleesfilmpjes in het Nederlands, Pools, Turks of Arabisch. Met meer dan 500 prenten-boeken is er voor ieder kind wel iets leuks bij! Kijk snel op:

Inloggen met je biebpas voor alle voorleesfilmpjes

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek zodat je helemaal opgaat in het verhaal.

Inloggen met je biebpas op De Voorleeshoek