Kinderboekenweek: 4 t/m 15 oktober 2017 - Gruwelijk eng!

Agenda Kinderboekenweek

 1. Kinderboekenweek: Workshop GriezelRobot in de ruimte

  GriezelRobot in de ruimte! In deze creatieve workshop maken kinderen hun eigen griezelrobot, die echt kan bewegen.

  Van 14:00 tot 16:00

  de Bibliotheek Udenhout

  wo 04 okt

 2. Kinderboekenweek: Voorlezen uit 'Kolletje en Dirk, gruwelijk eng!'

  Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren?

  Van 14:00 tot 15:30

  de Bibliotheek Goirle

  wo 04 okt

 3. Kinderboekenweek: Workshop griezelverhalen schrijven en tekenen

  Schrijf en teken je eigen, griezelig spannende verhaal! Op woensdag 4 oktober komen schrijfster Esther van Lieshout en illustratrice Marieke Nelissen naar de Bibliotheek Wagnerplein.

  Van 14:00 tot 16:00

  de Bibliotheek Wagnerplein

  wo 04 okt

 4. Kinderboekenweek: Theatervoorstelling en workshop Jeugdtheater

  Niks & Van Alles zal op 4 oktober voor kinderen vanaf 6 jaar een theatervoorstelling en workshop komen geven. In deze voorstelling nemen ze de jonge bezoekers mee op een spannende wetenschappelijke reis langs griezels en mysteries op aarde, onder water en in de ruimte.

  Van 14:30 tot 16:00

  de Bibliotheek Tilburg Centrum

  wo 04 okt

 5. Kinderboekenweek: Voorlezen in Den Bolder

  Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Tijdens de Kinderboekenweek komt leesconsulent Doreth voorlezen. Kom je ook mee griezelen?

  Van 15:00 tot 16:00

  de Bibliotheek Waspik/Den Bolder

  wo 04 okt

 6. Kinderboekenweek: Voorstelling ‘Frank en Steintje’ door Len Copal

  De poppendokter heeft voor Frank een pop in elkaar geknutseld, precies zoals Frank het wil. Maar wat blijkt: het is een beetje een rare pop geworden, beetje griezelig.

  Van 15:00 tot 16:30

  de Bibliotheek Loon op Zand

  wo 04 okt

 7. Kinderboekenweek: Kindervoorstelling Paul van Loon & Andere snuiters

  Tijdens de kinderboekenweek wordt er een kindervoorstelling gegeven in CC Elckerlyc Hilvarenbeek door Paul van Loon & Andere snuiters: De kunst van het griezelen. Wat is er fijner dan een griezelverhaal lezen in de veilige omgeving van je eigen kamertje! Maar om te kunnen griezelen, moet je kunnen lezen…

  Van 15:00 tot 16:00

  CC Elckerlyc Hilvarenbeek

  wo 04 okt

 8. Kinderboekenweek: Terraria in de bibliotheek

  Tijdens de Kinderboekenweek zal het een heuse beestenboel in De Bibliotheek Tilburg Centrum zijn. Er zijn namelijk heel de week terraria aanwezig met bijvoorbeeld, hagedissen en joekels van spinnen. Door het glas kunnen de dieren zonder gevaar van heel dichtbij worden bekeken door jong en oud. Durf jij het aan?

  4 oktober 2017 t/m 15 oktober 2017

  de Bibliotheek Tilburg Centrum

  04 okt t/m 15 okt

 9. Kinderboekenweek: Workshop GriezelRobot in de ruimte

  GriezelRobot in de ruimte! In deze creatieve workshop maken kinderen hun eigen griezelrobot, die echt kan bewegen.

  Van 16:00 tot 17:30

  de Bibliotheek Berkel-Enschot

  do 05 okt

Meer

Gruwelijk eng!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. 

Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!

Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk eng!

Kinderen voor Kinderen maakt sinds 2012 elk jaar een single op het thema van de Kinderboekenweek. In 2012 was dat 'Hallo wereld', in 2013 'Klaar voor de start', in 2014 'Feest!', in 2015 'Raar maar waar', in 2016 'Voor altijd jong!' en dit jaar is de nieuwe hit 'Gruwelijk eng!'

Onze eigen collectioneur Esther heeft speciaal voor de Kinderboekenweek een lijst van gruwelijk griezelige boeken samengesteld. Durf jij ze te lezen?

Hex & Co. SOS Fabelwezens
En wist jij dat Esther zelf ook kinderboeken schrijft? Haar nieuwste boek heet Hex & Co. SOS Fabelwezens. Een super griezelig boek met vampiers, weerwolven, zwarte elfen en levensgevaarlijk kazen. Een heerlijk leesboek met prachtige illustraties van Marieke Nelissen. Gelukkig is dit boek deel 1, want al die spannende avonturen kun je niet in één boek kwijt!