Kinderboekenweek: 4 t/m 15 oktober 2017 - Gruwelijk eng!

Agenda Kinderboekenweek

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Gruwelijk eng!

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. 

Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!

Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk eng!

Kinderen voor Kinderen maakt sinds 2012 elk jaar een single op het thema van de Kinderboekenweek. In 2012 was dat 'Hallo wereld', in 2013 'Klaar voor de start', in 2014 'Feest!', in 2015 'Raar maar waar', in 2016 'Voor altijd jong!' en dit jaar is de nieuwe hit 'Gruwelijk eng'. 

Onze eigen collectioneur Esther heeft speciaal voor de Kinderboekenweek een lijst van gruwelijk griezelige boeken samengesteld. Durf jij ze te lezen?

Hex & Co. SOS Fabelwezens
En wist jij dat Esther zelf ook kinderboeken schrijft? Haar nieuwste boek heet Hex & Co. SOS Fabelwezens. Een super griezelig boek met vampiers, weerwolven, zwarte elfen en levensgevaarlijk kazen. Een heerlijk leesboek met prachtige illustraties van Marieke Nelissen. Gelukkig is dit boek deel 1, want al die spannende avonturen kun je niet in één boek kwijt!

Een profvoetballer in de klas?

Wist je dat 1 op de 10 Nederlandse kinderen de basisschool verlaat met een taal- en leesachterstand? Met Scoor een Boek! gaan de Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II samen de strijd aan met dit probleem.