Kinderboekenweek: 5 t/m 16 oktober 2016 - Voor altijd jong!

Agenda Kinderboekenweek

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Opa's en oma's

Opa's en oma's spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ook in kinderboeken. Dat begint bij Opa en Oma Pluis van Dick Bruna en de opa en oma van Madelief (Krassen in het tafelblad van Guus Kuijer). Soms staan vooral opa’s aan de zijde van kinderen. Kijk maar naar opa Joe uit Sjakie en de chocoladefabriek (Roald Dahl), opa Tuitjes uit De wraak van Knor (Tosca Menten), de opa van Robin (Sjoerd Kuyper) of De beste, geweldigste, meest fantastische opa's ter wereld (Jan Paul Schutten en Kees de Boer).

Andere keren zijn het de oma’s die stof doen opwaaien zoals de stoute oma in de bende van de Korenwolf (Jacques Vriens), Alex' oma (De tasjesdief, Mieke van Hooft) of de liefste oma van de wereld (Jubelientje en haar liefste oma, Hans Hagen). En als opa’s en oma’s er niet meer zijn dan levert dat ontroerende boeken op zoals Vlieg! van Marco Kunst.

De Kinderboekenweek 2016 wordt er een voor jong en oud!

Speciale vlog voor de Kinderboekenweek

Speciaal voor de Kinderboekenweek geven we iedere dag een leestip in de vorm van een speels filmpje, gemaakt door boekvlogger Jörgen.

Leestips

Tijdens de 62e Kinderboekenweek staan oma's en opa's centraal onder het motto Voor altijd jong! In deze lijst vind je naast 20 titels een selectie van verhalen over grootouders in alle soorten en maten; lieve en minder lieve, avontuurlijke, stoere en helden op sokken.

Kinderen voor Kinderen: Voor altijd jong!

Kinderen voor Kinderen maakt sinds 2012 elk jaar een single op het thema van de Kinderboekenweek. In 2012 was dat 'Hallo wereld', in 2013 'Klaar voor de start', in 2014 'Feest!', in 2015 'Raar maar waar' en dit jaar 'Voor altijd jong!'. Geschreven door kinderboekenschrijver Niki Smit en producer Tjeerd Oosterhuis.