Scholierenpas

In de Bibliotheek is altijd iets te doen. Kom studeren, leen boeken, volg een workshop of luister naar interessante gasten. Ontdek wat je allemaal kunt met je pas. Met de tips hieronder kun je meteen aan de slag!

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst vind je met veel gemak het boek, e-book of luisterboek dat bij je past. Je kunt met een test ook je leesniveau achterhalen.

Dyslexie is geen punt

Dyslectisch? Kies een boek uit de Makkelijk Lezen-collectie in onze vestigingen. Met je pas kun je tot je 18e ook gratis gesproken boeken en tijdschriften lezen.


Hoe het allemaal werkt

Check bij je school welk e-mailadres van jou er is doorgegeven. Zo weet je waar onze mailtjes naar jou terechtkomen. Je kunt vervolgens in je account bij de Bibliotheek je mailadres aanpassen.

Je account en 'Mijn Menu'

Via Mijn Menu op de website van de Bibliotheek beland je in je bibliotheek-account. Vul ook je emailadres in, zodat je altijd een melding krijgt als je boeken moet inleveren. Al in het bezit van een
gratis jeugdabonnement? Check dan even of de gegevens in je account nog kloppen.

De catalogus

De video maakt je in anderhalve minuut wegwijs in de catalogus, zodat je elke titel die je zoekt ook al snel vindt. En als je de Wise-app van de Bibliotheek downloadt, kun je vrij simpel met je smartphone de catalogus raadplegen, boeken reserveren en verlengen.

E-books en luisterboeken

Als lid van de Bibliotheek Midden-Brabant kun je gratis e-books en luisterboeken downloaden. Je hoeft je alleen even te registreren bij de online Bibliotheek. 

Lees deze e-books op je telefoon of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Nieuwe boeken bij de bieb

Agenda

 • Het Zilverbrein: live-uitzending over dementie

  Dementie is een ziekte waar helaas niemand omheen kan: één op de vijf mensen krijgt dementie. Daarom organiseert de Bibliotheek Goirle in de week van de Wereld Alzheimerdag voor de 4e keer op rij Het ZilverBrein,...

  Van 20:00 tot 21:30

  tv + online (live-uitzending)

  do 24 sep

 • Start cursus Deens beginners

  De docent Eva Brachini geeft door middel van leerzame oefeningen, muziek, film en literatuur les. Zo leer je zowel de Denen als hun taal veel beter kennen. Met het beginners niveau ben je in staat om o.a....

  Van 18:00 tot 20:00

  De Bibliotheek LocHal

  vr 25 sep

 • Start cursus Engels niveau A1

  Wanneer je klaar bent met dit niveau zul je in staat zijn alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete vragen te begrijpen en te gebruiken. Je zult jezelf en anderen kunnen voorstellen...

  Van 18:45 tot 20:15

  De Bibliotheek 't Sant

  ma 28 sep

Bekijk de hele agenda

Mediawijsheid

Zoek en vind in Delpher

Alles gaat online. Via internet sta je in contact met de hele wereld. Dat is natuurlijk te gek, maar doe het wel veilig!

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!


Meer weten?