De Bibliotheek LocHal

Let op: de ingang aan de Burgemeester Brokxlaankant is gesloten tot en met 2 oktober! Dit is in verband met het installeren van de kunstdeur. De andere ingang aan de spoorzijde is gewoon toegankelijk.

'Bieb Werkt'

In de Bibliotheek LocHal vind je meer dan 200 verschillende werk- en studieplekken. Hoe hoger in het gebouw, hoe stiller de werkomgeving.

Wil je zeker zijn van een rustige werkplek? Of werken in één van de afgesloten studiecabines? Meld je dan (gratis) aan voor Bieb Werkt, zodat je online een werkplek kunt reserveren.

Werkplekken

• Motiverende omgeving
  • Gratis wifi – het netwerk heet 'Bibliotheek-Publiek'
  • Voldoende stroompunten
  • StadsCafé nabij
  • Koffieautomaten en watertappunt
  • Labs en expositieruimte
  • Overlegruimtes te huur
  • Openbare computers
  • Kopieerapparaat, scanner en printer
  • Winkels op loopafstand
  • Openbaar vervoer op loopafstand

De ruimtes in de LocHal

Neem eens een kijkje in de expositie-ruimte van KunstLoc, het Stadsbalkon of de vitrines. Neem deel aan diverse activiteiten in de diverse Labs. Zo is er een FutureLab, FoodLab,TijdLab, GameLab, DigiLab en WoordLab. Neem plaats in de KennisMakerij of volg een van de lezingen in de StemmingMakerij.

StadsCafé

Even lunchen, weg van de drukte? Of koffie drinken bij de uitgebreide kranten- en tijdschriftencorner? Het kan in de LocHal.

Ontmoeten, werken of studeren: het StadsCafé staat tot je dienst. Iedereen is welkom. In deze hotspot van Tilburg eet en drink je van een kaart waar gewerkt wordt met zoveel mogelijk seizoensgebonden en lokale producten voor een kleine prijs. Ook je koffie to go kun je halen bij het StadsCafé.

Rondleidingen

Maak kennis met de veelzijdige LocHal. Dagelijks (behalve zondags) kunnen wij rondleidingen verzorgen, waarin we je wegwijs maken en vertellen over het verleden, heden en de toekomst van het monumentale gebouw. Boek een rondleiding en ga op ontdekkingstocht door het gebouw.

Activiteiten in de Bibliotheek LocHal & online

Er is meer! Bekijk alle activiteiten

Afwijkende openingstijden

• Vrijdag 15 april, Goede vrijdag: tot 19.00 uur geopend
  • Zondag 17 aril, 1ste Paasdag: gesloten
  • Maandag 18 april, de Paasdag: 12.00-17.00 geopend
  • Woensdag 27 april, Koningsdag: 12.00-17.00 geopend
  • Woensdag 4 mei, Dodenherdenking: tot 19.00 uur geopend
  • Donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag: 12.00-17.00 geopend
  • Zondag 5 juni, 1ste Pinksterdag: gesloten
  • maandag 6 juni, 2de Pinksterdag: 12.00-17.00 geopend
  • Maandag 5 december, Pakjesavond: tot 17.00 uur geopend
  • Zaterdag 24 december: tot 17.00 uur geopend
  • Zondag 25 en maandag 26 december, 1ste en 2de Kerstdag: gesloten
  • Zondag 1 januari, Nieuwjaarsdag: gesloten

Service-uren en zelfservice-uren

De Bibliotheek werkt met ‘service-uren’ en ‘zelfservice-uren’.
Tijdens service-uren zijn er medewerkers aanwezig, bij wie je terechtkunt voor informatie en advies. Tijdens de zelfservice-uren is er geen medewerker aanwezig en kun je zelf materialen zoeken, lenen en terugbrengen.

Bezoek je ons het liefst als het niet te druk is? Kijk dan hier op welke tijden het normaal gesproken wat rustiger is.

Open Service-uren
Maandag van 8.00 tot 22.00 uur van 9.00 tot 20.00 uur
Dinsdag van 8.00 tot 22.00 uur van 9.00 tot 20.00 uur
Woensdag van 8.00 tot 22.00 uur van 9.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 8.00 tot 22.00 uur van 9.00 tot 20.00 uur
Vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur van 9.00 tot 20.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur van 9.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur van 13.00 tot 17.00 uur

Online zaken regelen: we helpen je verder

Heb je moeite met het online aanvragen van een DigiD? Het printen van je coronabewijs? Of het maken van een afspraak voor de boosterprik? Kom dan op bezoek bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Tijdens service-uren helpt een bibliotheekmedewerker je gratis verder. Deze openingstijden vind je onderaan deze pagina.

Klik voor meer info en openingstijden