• Eerste Informatiepunt Digitale Overheid geopend in Bibliotheek Kaatsheuvel

12 september 2019

Tijdens de aftrap: aanpak laaggeletterdheid van de gemeente Loon op Zand opende directeur-bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant, Herman Horst samen met wethouder Jan Brekelmans het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Kaatsheuvel.

Bekijk details van Eerste Informatiepunt Digitale Overheid geopend in Bibliotheek Kaatsheuvel

• Stichting Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle bundelen krachten: verbouwing van start

28 augustus 2019

De gemeente Waalwijk is gestart met de verbouwing van Sociaal Cultureel centrum Zidewinde in Sprang-Capelle. Dankzij de verbouwing krijgt ook de Bibliotheek Sprang-Capelle een plek in de Zidewinde. Hierdoor krijgt de Bibliotheek ruimere openingstijden en is er de mogelijkheid voor de Bibliotheek om hier activiteiten te organiseren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar onderhoudswerkzaamheden en wordt er een nieuw verwarmingssysteem aangelegd.

Bekijk details van Stichting Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle bundelen krachten: verbouwing van start

• Rondleidingen door de collectie van de Bibliotheek LocHal

24 juli 2019

Waar staan de spannende boeken? Waar zijn de waargebeurde verhalen gebleven? En wat staat er nu eigenlijk in het WoordLab? Ben je na de verhuizing naar de Bibliotheek LocHal de weg in de collectie een beetje kwijtgeraakt, of ben je voor het eerst in de bibliotheek en wil je graag weten waar je de boeken van je favoriete schrijvers kunt vinden?

Bekijk details van Rondleidingen door de collectie van de Bibliotheek LocHal

• Vier leuke kinderactiviteiten in de vakantie

18 juli 2019

De zomervakantie is alweer bijna voorbij. Maak er een leuke laatste week van door naar één van de kinderactiviteiten bij de Bibliotheek Midden-Brabant te gaan. Er is voor ieder wat wils, bekijk op de website welke activiteit leuk is voor jouw kind.

Bekijk details van Vier leuke kinderactiviteiten in de vakantie

• Bibliotheek helpt mensen met vragen over de digitale overheid

2 juli 2019

Ruim 4 miljoen mensen kunnen moeilijk of niet omgaan met deze digitale overheid. Bibliotheken en overheidsorganisaties hebben daarom de handen ineen geslagen om burgers dicht bij huis te ondersteunen. Bibliotheken bieden computervaardigheidscursussen aan en daar komt een Informatiepunt Digitale Overheid bij.

Bekijk details van Bibliotheek helpt mensen met vragen over de digitale overheid

• Sophie van basisschool De Rennevoirt wint schrijfwedstrijd ‘Vier’

26 juni 2019

Sophie is leerlinge van de bovenbouw van basisschool De Rennevoirt. Samen met 110 andere leerlingen van deze school maakte zij het oorlogsverhaal af waarvoor Frank van Pamelen het begin schreef. Uit alle inzendingen koos een jury samen met burgemeester Weterings haar verhaal als winnaar, zo maakte hij op woensdag 26 juni 2019 bekend op basisschool De Rennevoirt.

Bekijk details van Sophie van basisschool De Rennevoirt wint schrijfwedstrijd ‘Vier’

• Oproep: Tilburgse stadsgezichten gevraagd voor wisselexpositie TijdLab

28 mei 2019

Het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) organiseert vanaf 3 juni een wisselexpositie ‘Stadsgezichten in tekeningen en schilderijen’ en is hiervoor op zoek naar voorstellingen van Tilburg die zich bij inwoners thuis bevinden.

Bekijk details van Oproep: Tilburgse stadsgezichten gevraagd voor wisselexpositie TijdLab

• Bibliotheek LocHal genomineerd voor beste bibliotheek van de wereld

27 mei 2019

De Tilburgse Bibliotheek LocHal is door een vakjury op de shortlist gezet voor ‘beste openbare bibliotheek van de wereld 2019’. Er zijn vier bibliotheken genomineerd voor deze jaarlijkse mondiale prijs. De jury bestaat uit leden van de International Federation of Library Associations (IFLA).

Bekijk details van Bibliotheek LocHal genomineerd voor beste bibliotheek van de wereld

• Beste Gebouw: LocHal wint publieksprijs voor architectuur

17 mei 2019

De LocHal in de Tilburgse Spoorzone is winnaar van de Publieksprijs die de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) jaarlijks uitreikt voor het gebouw met ‘de meeste maatschappelijke meerwaarde’. De afgelopen weken kon gestemd worden op negen gebouwen in Nederland die door de jury van BNA waren genomineerd. De LocHal kreeg bijna de helft van de tienduizend stemmen - héél veel dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

Bekijk details van Beste Gebouw: LocHal wint publieksprijs voor architectuur

• Denk mee over de toekomst van jouw Bibliotheek!

6 mei 2019

De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. We verbreden en vernieuwen onze rol en onderzoeken hoe we in de samenleving zoveel mogelijk van meerwaarde kunnen zijn. We zijn momenteel ons beleid voor de komende jaren aan het uitstippelen en zijn benieuwd naar jouw mening.

Bekijk details van Denk mee over de toekomst van jouw Bibliotheek!