• Ruimere openingstijden en meer mogelijkheden in de Bibliotheken

1 juli 2020

Begin juni mochten we onze deuren op een kier zetten, alleen nog voor wie iets wilde lenen. Vanaf 1 juli* mogen onze bibliotheekdeuren gelukkig weer helemaal open. Anderhalve meter afstand houden blijft uiteraard voorop staan. Maar dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen kun je nu weer spontaan binnenlopen, ook om bijvoorbeeld de krant te lezen of een kop koffie te drinken. Ook vinden er weer meer activiteiten plaats in de Bibliotheek en worden de openingstijden op veel plekken verruimd....

Bekijk details van Ruimere openingstijden en meer mogelijkheden in de Bibliotheken

• Kom je je boeken weer inleveren?

11 juni 2020

Maandag 15 juni loopt de uitleenperiode af van veel boeken. Toen we dicht waren, hebben we de uitleenperiode namelijk verlengd naar die datum. Hoewel we nog geen te laat-boetes in rekening brengen, zijn we er blij mee als je je boeken op tijd weer komt inleveren. Zo kunnen we de planken ook weer vullen voor iedereen die nieuwe boeken wil komen uitzoeken.

Bekijk details van Kom je je boeken weer inleveren?

• Stap voor stap meer mogelijk in de Bibliotheek: eerste activiteiten starten weer

28 mei 2020

Vanaf dinsdag 2 juni zijn al onze 15 Bibliotheken in Midden-Brabant weer open. Overal kun je weer terecht voor het lenen en inleveren van materialen. Ook starten we stap voor stap de eerste cursussen en spreekuren op en kun je in sommige Bibliotheken alweer werken en studeren.

Bekijk details van Stap voor stap meer mogelijk in de Bibliotheek: eerste activiteiten starten weer

• Ook Bibliotheken Berkel-Enschot, Hilvarenbeek, Sprang-Capelle en Waspik gaan weer beperkt open

14 mei 2020

Negen van onze Bibliotheken in Midden-Brabant zijn sinds maandag 11 mei weer beperkt open. Vanaf maandag 18 mei openen de Bibliotheek Berkel-Enschot, Sprang-Capelle en Waspik weer hun deuren. Op dinsdag 19 mei opent ook de Bibliotheek Hilvarenbeek. Als bibliotheeklid kun je daar tijdens aangepaste openingstijden weer terecht voor het lenen en inleveren van materialen. Het is helaas nog niet mogelijk om er langer te verblijven om bijvoorbeeld te studeren of de krant te lezen.

Bekijk details van Ook Bibliotheken Berkel-Enschot, Hilvarenbeek, Sprang-Capelle en Waspik gaan weer beperkt open

• Eerste Bibliotheken in Midden-Brabant weer beperkt open voor leners

7 mei 2020

Goed nieuws vanuit de regering: gisteren maakte premier Rutte bekend dat de coronamaatregelen versoepeld worden. Vanaf 11 mei mogen Bibliotheken weer beperkt open voor bezoekers die materialen willen lenen of inleveren. We werken hard aan alle aanpassingen die hiervoor nodig zijn in onze bibliotheekgebouwen in Midden-Brabant. Vanaf komende maandag openen we de deuren van de eerste Bibliotheken. We kijken ernaar uit jullie dan weer te mogen ontvangen als bezoeker!

Bekijk details van Eerste Bibliotheken in Midden-Brabant weer beperkt open voor leners

• Update coronamaatregelen: sluiting tot 20 mei, meer afhaalpunten

23 april 2020

De geldende maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn grotendeels verlengd tot woensdag 20 mei. Daarom blijven ook de Bibliotheken helaas gesloten. Gelukkig zijn we online open. Kijk op onze website en maak bijvoorbeeld een keuze uit duizenden e-books of luisterboeken, neem deel aan een online activiteit of vraag een boekenpakket aan. Het aantal afhaallocaties is uitgebreid. Ben je 70 jaar of ouder en aan huis gebonden? Dan brengen we het pakket graag bij je thuis.

Bekijk details van Update coronamaatregelen: sluiting tot 20 mei, meer afhaalpunten

• Hulp op afstand bij digitale vragen

22 april 2020

Nu we door de coronamaatregelen zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is contact via internet extra fijn. Als je digitaal vaardig bent kun je vanuit huis appen en beeldbellen, maar ook internetten, onlineshoppen of digitaal zaken regelen met de overheid. Vind jij, of ken jij iemand voor wie omgaan met de computer, tablet of smartphone lastig is?

Bekijk details van Hulp op afstand bij digitale vragen

• Tips zodat kinderen zich niet vervelen in de meivakantie

21 april 2020

Het is meivakantie! Normaal de tijd om er lekker met het gezin op uit te gaan en veel leuke dingen te ondernemen, maar dit jaar is dat net even anders. Daarom heeft de Bibliotheek Midden-Brabant een heleboel online activiteiten voor kinderen op het programma staan. Benieuwd geworden? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Bekijk details van Tips zodat kinderen zich niet vervelen in de meivakantie

• Corona-maatregelen: sluiting Bibliotheken t/m 28 april, online lezen en afhaalbieb

2 april 2020

Op dinsdag 31 maart 2020 heeft premier Rutte bekendgemaakt dat alle geldende maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. Dit geldt dus helaas ook voor de sluiting van Bibliotheken. Onze vijftien vestigingen zijn gesloten, maar online zijn we open. De online Bibliotheek biedt toegang tot duizenden e-books en luisterboeken en onze website staat boordevol tips en interessante links.

Bekijk details van Corona-maatregelen: sluiting Bibliotheken t/m 28 april, online lezen en afhaalbieb

• Corona-maatregelen: alle activiteiten afgelast tot 1 juni

24 maart 2020

Maandag 23 maart kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan tegen de verspreiding van het coronavirus. In navolging hiervan heeft de Bibliotheek Midden-Brabant alle activiteiten en spreekuren geannuleerd tot maandag 1 juni. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de kans op besmetting te verkleinen. Zo voorkomen we dat de zorg overbelast raakt en beschermen we de ouderen en kwetsbaren in onze samenleving.

Bekijk details van Corona-maatregelen: alle activiteiten afgelast tot 1 juni