• Walk&Talk-bijeenkomsten in juni Bekijk details

19 juni 2017

Op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken! Ook zijn er deze maand weer gratis Walk&Talk-bijeenkomsten voor werkzoekenden in de Bibliotheek Wagnerplein (26 juni) en Tilburg Centrum (28 juni).

Bekijk details van Walk&Talk-bijeenkomsten in juni

• Koningsoord nieuwe locatie de Bibliotheek Berkel-Enschot Bekijk details

15 juni 2017

De Bibliotheek Berkel-Enschot gaat verhuizen. Naar een hele bijzondere plek: Ons Koningsoord, het voormalige trappistinnenklooster. Op vrijdag 30 juni om 10.00 uur gaan de deuren open. Er wordt nu nog hard gewerkt om de punten op de i te zetten, maar dat het bijzonder wordt staat vast!

Bekijk details van Koningsoord nieuwe locatie de Bibliotheek Berkel-Enschot

• De Bibliotheek Oisterwijk: verbouwen en verhuizen Bekijk details

15 juni 2017

Tiliander verbouwt. Op dinsdag 6 juni zijn de werkzaamheden gestart om van de begane grond een aantrekkelijke ontmoetingsruimte te maken. Hier krijgen naast de foyer en horeca van Tiliander ook de Bibliotheek en het VVV een plek. De verbouwing en verhuizing van de Bibliotheek naar de begane grond is naar verwachting medio oktober klaar.

Bekijk details van De Bibliotheek Oisterwijk: verbouwen en verhuizen

• Videotraining: de Levende Sollicitatiegids Bekijk details

12 juni 2017

Ben je op zoek naar werk? Wil je beter leren solliciteren? En heb een MBO-2 opleiding of lager? Dan is de gratis training ‘Jouw Voorsprong op de Rest’ iets voor jou. Met korte video’s leer je in je eigen tempo zelfstandig solliciteren naar functies tot en met mbo-niveau.

Bekijk details van Videotraining: de Levende Sollicitatiegids

• Voor elke vraag een inloopspreekuur Bekijk details

31 mei 2017

Wist je dat je in de Bibliotheek gratis advies kunt krijgen op het gebied van budgetteren, financiën, juridische kwesties, loopbaanplanning, logopedie, lezen en schrijven, computervaardigheden en het gebruik van e-books? Voor bijna elke vraag is er in één van onze vestigingen wel een gratis inloopspreekuur! Om je de weg te wijzen maakten we een overzicht van alle inloopspreekuren in de maand juni.

Bekijk details van Voor elke vraag een inloopspreekuur

• Start renovatie LocHal Bekijk details

24 mei 2017

Naar goed gebruik uit het oosten van het land, waar de aannemer vandaan komt, is vrijdag 19 mei de renovatie van de LocHal met een carbidschot ingeluid. In de LocHal wordt gebouwd aan de Bibliotheek Nieuwe Stijl. De afgelopen weken werd al een deel van de bijgebouwen gesloopt. Het komende jaar wordt het hoofdgebouw van de voormalige werkplaats ontmanteld en gerenoveerd. In het najaar van 2018 openen de deuren voor het publiek.

Bekijk details van Start renovatie LocHal

• Opening Dementheek in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

18 mei 2017

Een herkenbare plek met informatie en verhalen over het thema dementie: dat is de Dementheek. Sinds februari vind je zo’n Dementheek in de Bibliotheek Goirle, op dinsdag 23 mei wordt er ook een geopend in de Bibliotheek Hilvarenbeek door wethouder Bernd Roks samen met een mantelzorger.

Bekijk details van Opening Dementheek in de Bibliotheek Hilvarenbeek

• Rap mee in waterrap-videoclip ‘Spraakwater’ Bekijk details

12 mei 2017

Wie op woensdag 17 of zaterdag 20 mei de Bibliotheek Tilburg Centrum bezoekt, loopt het risico middenin een bubble te belanden. In het kader van de 'Week van ons Water' maakt een professionele crew die middagen in de bibliotheek opnames voor de waterrap-videoclip Spraakwater. Ook jij kunt meerappen!

Bekijk details van Rap mee in waterrap-videoclip ‘Spraakwater’

• Mecanoo ontwerpt inrichting LocHal Bekijk details

10 mei 2017

Architectenbureau Mecanoo gaat de komende maanden het ontwerp maken voor de inrichting van de Bibliotheek in de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. De LocHal wordt een knooppunt van kennis, cultuur en ondernemerschap waar de Bibliotheek Nieuwe Stijl, de provinciale ondersteuningsorganisaties voor de kunst- en cultuursector bkkc en Kunstbalie en seats2meet een plek krijgen. Mecanoo ontwierp onder meer Bibliotheken in New York, Washington en Birmingham.

Bekijk details van Mecanoo ontwerpt inrichting LocHal

• Walk&Talk-bijeenkomsten in mei Bekijk details

9 mei 2017

Op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken! Tijdens de maandelijkse Walk&Talk kun je ervaringen uitwisselen met andere werkzoekenden. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker op het gebied van succesvol solliciteren. Meedoen aan Walk&Talk is gratis.

Bekijk details van Walk&Talk-bijeenkomsten in mei