• Winnaar ontwerp LocHaltasje bekend

14 januari 2020

In december deden we een oproep om hét ontwerp voor het LocHaltasje te bedenken in kader van het 1-jarig bestaan. We hebben een boel mooie ontwerpen binnen gekregen, maar het meest onder de indruk was de jury van het ontwerp van illustrator Anouk van der Putten.

Bekijk details van Winnaar ontwerp LocHaltasje bekend

• 1 jaar LocHal

7 januari 2020

De LocHal is 1 jaar open! Vier dit feest samen met ons tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 januari. Lees snel verder om erachter te komen welke leuke activiteiten de LocHal in petto heeft.

Bekijk details van 1 jaar LocHal

• De Bibliotheek LocHal zet zich in voor een duurzamer Tilburg

23 december 2019

In het FutureLab in de Bibliotheek LocHal wordt gewerkt aan het behalen van de Sustainable Development Goals voor Tilburg en omstreken. Met het initiatief ‘Monitor van de Stad’ maakt het FutureLab inzichtelijk hoe bewoners kunnen bijdragen aan een duurzamer Tilburg. De eerste stap tot zulke inzichten is de Plastic Troep Challenge. Als onderdeel van die challenge verzamelden deelnemers een week lang al hun plasticafval.

Bekijk details van De Bibliotheek LocHal zet zich in voor een duurzamer Tilburg

• Ontwerp een tasje voor het 1-jarig bestaan van de LocHal

16 december 2019

De LocHal is bijna 1 jaar geopend en dat willen we natuurlijk vieren! Dat willen we onder andere doen door een heus LocHal-tasje op de markt te brengen. Dus een oproep aan iedereen uit Tilburg (of je nu 1 of 100 bent): maak een leuk LocHal-ontwerp en stuur hem voor 31 december naar info@lochal.nl. De enige voorwaarde is dat je maximaal 3 kleuren mag gebruiken.

Bekijk details van Ontwerp een tasje voor het 1-jarig bestaan van de LocHal

• Bibliotheek Sprang-Capelle verhuist eind januari naar Cultureel Centrum Zidewinde

12 december 2019

Als de verbouwing en verhuizing voorspoedig (blijven) verlopen opent de Bibliotheek Sprang-Capelle zaterdag 1 februari 2020 de deuren van haar nieuwe bibliotheeklocatie. Bibliotheek Sprang-Capelle verhuist daarom eind januari naar Cultureel Centrum Zidewinde. Hierdoor is de Bibliotheek Sprang-Capelle van 27 t/m 31 januari 2020 gesloten. Boeken lenen en inleveren is dan niet mogelijk. Door de verhuizing krijgt de Bibliotheek Sprang-Capelle een plek in Cultureel Centrum Zidewinde, ruimere openingstijden...

Bekijk details van Bibliotheek Sprang-Capelle verhuist eind januari naar Cultureel Centrum Zidewinde

• LocHal 's werelds mooiste gebouw

7 december 2019

Op vrijdag 6 december werd de LocHal uitgeroepen tot World Building of the Year. Dit gebeurde op het World Architecture Festival, dat dit jaar plaatsvond in Amsterdam. Uit duizend inzendingen van over de hele wereld won de Tilburgse LocHal deze prestigieuze titel.

Bekijk details van LocHal 's werelds mooiste gebouw

• Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

3 december 2019

Wie zet jij in het licht? Misschien ken je deze vraag van het tv-programma Joris’ Kerstboom, waarbij Joris Linssen mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. Ook in de Bibliotheek Berkel-Enschot, Oisterwijk en Wagnerplein staat in december een Joris’ Kerstboom. We nodigen je van harte uit: kom deze maand even langs om een mooie kerstgedachte voor een dierbare in deze boom te hangen.

Bekijk details van Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

• 75 jaar vrijheid: Bibliotheek betrekt jong en oud

15 november 2019

Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Tilburg en omgeving werden bevrijd. In meerdere van onze Bibliotheken deelden we verhalen, herinneringen en toekomstdromen over ‘vrijheid’.

Bekijk details van 75 jaar vrijheid: Bibliotheek betrekt jong en oud

• Nu ook gratis juridisch spreekuur in Het Verhalenhuis aan Wagnerplein in Tilburg-Noord

4 november 2019

Iedereen met een juridische vraag kan vanaf nu ook terecht in Het Verhalenhuis bij de Bibliotheek aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord. Daar is op vrijdagochtend in de oneven weken het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer. In de Bibliotheek LocHal vindt het spreekuur al langer plaats op woensdagmiddag.

Bekijk details van Nu ook gratis juridisch spreekuur in Het Verhalenhuis aan Wagnerplein in Tilburg-Noord

• De leukste tips voor deze herfstvakantie

7 oktober 2019

Nog op zoek naar leuke dingen om te doen tijdens de herfstvakantie? Kom naar de bibliotheek! We zetten hieronder onze leukste activiteiten die week voor je op een rijtje. De meeste zijn gratis, voor sommige moet je je wel even aanmelden.

Bekijk details van De leukste tips voor deze herfstvakantie