Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 105)

 • Groep 5 scoort boeken met voetballer Juriën Gaari

  6 februari 2020

  WAALWIJK - Ieder boek dat leesconsulent Aniek van Loon uit het rode krat van de Bibliotheek tovert ontlokt gejuich van groep 5A van basisschool De Hoef in Waalwijk. Als leesconsulent ondersteunt Van Loon namens Bibliotheek Midden-Brabant basisscholen bij het leesonderwijs. Deze week verzorgde ze samen met profvoetballer Juriën Gaarie van RKC Waalwijk de aftrap van het leesproject Scoor een Boek!

  Bekijk details van Groep 5 scoort boeken met voetballer Juriën Gaari

 • Wethouder Daandels opent nieuwe Bibliotheek Sprang-Capelle

  1 februari 2020

  Na een flinke verbouwing was het zaterdag 1 februari dan zover. Wethouder Eric Daandels opende het vernieuwde WIJ-dienstencentrum Zidewinde. Dankzij de verbouwing heeft ook de Bibliotheek Sprang-Capelle een plek gekregen in Zidewinde. Wethouder Daandels: “WIJ-dienstencentrum Zidewinde is een mooi, open gebouw in het levendige hart van Sprang-Capelle. Dit hart wordt levendig gehouden door mensen, samen laten zij dit hart bloeien en groeien.” Na de officiële openingshandeling stonden de (nieuwe) deuren...

  Bekijk details van Wethouder Daandels opent nieuwe Bibliotheek Sprang-Capelle

 • ‘ZideBieb’: feestelijke opening WIJ-dienstencentrum Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle

  20 januari 2020

  Na een verbouwing én verhuizing openen op zaterdag 1 februari de (nieuwe) deuren van WIJ-dienstencentrum Zidewinde en de Bibliotheek Sprang-Capelle. De officiële openingshandeling wordt zaterdagochtend verricht door wethouder Eric Daandels. Dit is tevens het startschot voor de feestelijke open dag: ‘ZideBieb’ én het avondprogramma. Zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen geïnteresseerden binnen een kijkje komen nemen aan de Julianalaan 1 in Sprang-Capelle. Er zijn activiteiten voor jong en...

  Bekijk details van ‘ZideBieb’: feestelijke opening WIJ-dienstencentrum Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle

 • Winnaar ontwerp LocHaltasje bekend

  14 januari 2020

  In december deden we een oproep om hét ontwerp voor het LocHaltasje te bedenken in kader van het 1-jarig bestaan. We hebben een boel mooie ontwerpen binnen gekregen, maar het meest onder de indruk was de jury van het ontwerp van illustrator Anouk van der Putten.

  Bekijk details van Winnaar ontwerp LocHaltasje bekend

 • 1 jaar LocHal

  7 januari 2020

  De LocHal is 1 jaar open! Vier dit feest samen met ons tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 januari. Lees snel verder om erachter te komen welke leuke activiteiten de LocHal in petto heeft.

  Bekijk details van 1 jaar LocHal

 • De Bibliotheek LocHal zet zich in voor een duurzamer Tilburg

  23 december 2019

  In het FutureLab in de Bibliotheek LocHal wordt gewerkt aan het behalen van de Sustainable Development Goals voor Tilburg en omstreken. Met het initiatief ‘Monitor van de Stad’ maakt het FutureLab inzichtelijk hoe bewoners kunnen bijdragen aan een duurzamer Tilburg. De eerste stap tot zulke inzichten is de Plastic Troep Challenge. Als onderdeel van die challenge verzamelden deelnemers een week lang al hun plasticafval.

  Bekijk details van De Bibliotheek LocHal zet zich in voor een duurzamer Tilburg

 • Ontwerp een tasje voor het 1-jarig bestaan van de LocHal

  16 december 2019

  De LocHal is bijna 1 jaar geopend en dat willen we natuurlijk vieren! Dat willen we onder andere doen door een heus LocHal-tasje op de markt te brengen. Dus een oproep aan iedereen uit Tilburg (of je nu 1 of 100 bent): maak een leuk LocHal-ontwerp en stuur hem voor 31 december naar info@lochal.nl. De enige voorwaarde is dat je maximaal 3 kleuren mag gebruiken.

  Bekijk details van Ontwerp een tasje voor het 1-jarig bestaan van de LocHal

 • Bibliotheek Sprang-Capelle verhuist eind januari naar Cultureel Centrum Zidewinde

  12 december 2019

  Als de verbouwing en verhuizing voorspoedig (blijven) verlopen opent de Bibliotheek Sprang-Capelle zaterdag 1 februari 2020 de deuren van haar nieuwe bibliotheeklocatie. Bibliotheek Sprang-Capelle verhuist daarom eind januari naar Cultureel Centrum Zidewinde. Hierdoor is de Bibliotheek Sprang-Capelle van 27 t/m 31 januari 2020 gesloten. Boeken lenen en inleveren is dan niet mogelijk. Door de verhuizing krijgt de Bibliotheek Sprang-Capelle een plek in Cultureel Centrum Zidewinde, ruimere openingstijden...

  Bekijk details van Bibliotheek Sprang-Capelle verhuist eind januari naar Cultureel Centrum Zidewinde

 • LocHal 's werelds mooiste gebouw

  7 december 2019

  Op vrijdag 6 december werd de LocHal uitgeroepen tot World Building of the Year. Dit gebeurde op het World Architecture Festival, dat dit jaar plaatsvond in Amsterdam. Uit duizend inzendingen van over de hele wereld won de Tilburgse LocHal deze prestigieuze titel.

  Bekijk details van LocHal 's werelds mooiste gebouw

 • Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

  3 december 2019

  Wie zet jij in het licht? Misschien ken je deze vraag van het tv-programma Joris’ Kerstboom, waarbij Joris Linssen mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. Ook in de Bibliotheek Berkel-Enschot, Oisterwijk en Wagnerplein staat in december een Joris’ Kerstboom. We nodigen je van harte uit: kom deze maand even langs om een mooie kerstgedachte voor een dierbare in deze boom te hangen.

  Bekijk details van Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom