• 75 jaar vrijheid: Bibliotheek betrekt jong en oud

15 november 2019

Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Tilburg en omgeving werden bevrijd. In meerdere van onze Bibliotheken deelden we verhalen, herinneringen en toekomstdromen over ‘vrijheid’.

Bekijk details van 75 jaar vrijheid: Bibliotheek betrekt jong en oud

• Nu ook gratis juridisch spreekuur in Het Verhalenhuis aan Wagnerplein in Tilburg-Noord

4 november 2019

Iedereen met een juridische vraag kan vanaf nu ook terecht in Het Verhalenhuis bij de Bibliotheek aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord. Daar is op vrijdagochtend in de oneven weken het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer. In de Bibliotheek LocHal vindt het spreekuur al langer plaats op woensdagmiddag.

Bekijk details van Nu ook gratis juridisch spreekuur in Het Verhalenhuis aan Wagnerplein in Tilburg-Noord

• De leukste tips voor deze herfstvakantie

7 oktober 2019

Nog op zoek naar leuke dingen om te doen tijdens de herfstvakantie? Kom naar de bibliotheek! We zetten hieronder onze leukste activiteiten die week voor je op een rijtje. De meeste zijn gratis, voor sommige moet je je wel even aanmelden.

Bekijk details van De leukste tips voor deze herfstvakantie

• Bibliotheek viert Kinderboekenweek met uitgebreid programma

30 september 2019

Tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober is er in de vijftien vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant extra veel te beleven. Er zijn workshops en voorstellingen en schrijvers komen op bezoek om voor te lezen. Het thema van het tien dagen durende leesfeest voor kinderen is dit jaar ‘Reis Mee!’ en alles staat in het teken van voertuigen. Het totaaloverzicht van alle activiteiten en locaties is te vinden op www.bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek. Om een idee te geven van het programma lichten...

Bekijk details van Bibliotheek viert Kinderboekenweek met uitgebreid programma

• Gratis hulp in de bibliotheek bij juridische problemen

18 september 2019

Ga je scheiden, heb je een product gekocht waaraan van alles mankeert, heb je een probleem met de gemeente of ruzie met je verhuurder of met je buren? Met al dit soort vragen kun je nu terecht in de Bibliotheek LocHal.

Bekijk details van Gratis hulp in de bibliotheek bij juridische problemen

• Eerste Informatiepunt Digitale Overheid geopend in Bibliotheek Kaatsheuvel

12 september 2019

Tijdens de aftrap: aanpak laaggeletterdheid van de gemeente Loon op Zand opende directeur-bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant, Herman Horst samen met wethouder Jan Brekelmans het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Kaatsheuvel.

Bekijk details van Eerste Informatiepunt Digitale Overheid geopend in Bibliotheek Kaatsheuvel

• Stichting Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle bundelen krachten: verbouwing van start

28 augustus 2019

De gemeente Waalwijk is gestart met de verbouwing van Sociaal Cultureel centrum Zidewinde in Sprang-Capelle. Dankzij de verbouwing krijgt ook de Bibliotheek Sprang-Capelle een plek in de Zidewinde. Hierdoor krijgt de Bibliotheek ruimere openingstijden en is er de mogelijkheid voor de Bibliotheek om hier activiteiten te organiseren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar onderhoudswerkzaamheden en wordt er een nieuw verwarmingssysteem aangelegd.

Bekijk details van Stichting Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle bundelen krachten: verbouwing van start

• Rondleidingen door de collectie van de Bibliotheek LocHal

24 juli 2019

Waar staan de spannende boeken? Waar zijn de waargebeurde verhalen gebleven? En wat staat er nu eigenlijk in het WoordLab? Ben je na de verhuizing naar de Bibliotheek LocHal de weg in de collectie een beetje kwijtgeraakt, of ben je voor het eerst in de bibliotheek en wil je graag weten waar je de boeken van je favoriete schrijvers kunt vinden?

Bekijk details van Rondleidingen door de collectie van de Bibliotheek LocHal

• Vier leuke kinderactiviteiten in de vakantie

18 juli 2019

De zomervakantie is alweer bijna voorbij. Maak er een leuke laatste week van door naar één van de kinderactiviteiten bij de Bibliotheek Midden-Brabant te gaan. Er is voor ieder wat wils, bekijk op de website welke activiteit leuk is voor jouw kind.

Bekijk details van Vier leuke kinderactiviteiten in de vakantie

• Bibliotheek helpt mensen met vragen over de digitale overheid

2 juli 2019

Ruim 4 miljoen mensen kunnen moeilijk of niet omgaan met deze digitale overheid. Bibliotheken en overheidsorganisaties hebben daarom de handen ineen geslagen om burgers dicht bij huis te ondersteunen. Bibliotheken bieden computervaardigheidscursussen aan en daar komt een Informatiepunt Digitale Overheid bij.

Bekijk details van Bibliotheek helpt mensen met vragen over de digitale overheid