• Sinterklaas op bezoek

12 november 2018

Het is bijna zover: Sinterklaas! Op dit moment zijn Sinterklaas en zijn Pieten druk in de weer met het maken van gedichten en het inpakken van de cadeautjes. Maar het lezen van een goed boek, daar maakt de Sint graag tijd voor vrij!

Bekijk details van Sinterklaas op bezoek

• De LocHal van... Wim Bens

12 november 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we zes mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het eerste droombeeld is van Wim Bens, directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken.

Bekijk details van De LocHal van... Wim Bens

• LocHal Langs de Lat | Hoeveel energie leveren de zonnepanelen op?

29 oktober 2018

We hebben al regelmatig foto’s en filmpjes laten zien van de binnenkant van de LocHal, maar nog niet van de bovenkant van de LocHal. Wist je namelijk dat het dak helemaal vol ligt met zonnepanelen? Arief Setoe van EigenEnergie vertelt in onderstaand filmpje hoeveel energie daar precies mee opgewerkt wordt.

Bekijk details van LocHal Langs de Lat | Hoeveel energie leveren de zonnepanelen op?

• De LocHal langs de lat | Hoeveel staal zit er in de LocHal?

15 oktober 2018

Er zat natuurlijk al enorm veel staal in de LocHal, maar er is door de verbouwing nog flink wat bijgekomen. Voor de tweede editie van 'LocHal langs de lat' vroegen we daarom aan Jeroen Romme, de hoofduitvoerder van Binx Smartility, hoeveel staal er nou precies in het gebouw gaat. Kijk het filmpje om het antwoord te horen!

Bekijk details van De LocHal langs de lat | Hoeveel staal zit er in de LocHal?

• Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

8 oktober 2018

De populariteit van de Bibliotheek groeit, zo blijkt uit het Boekensector Merkenonderzoek. In dit onderzoek worden naamsbekendheid en imago in kaart gebracht van organisaties uit de Nederlandse boekensector. Dit jaar stond de Bibliotheek voor het eerst in de top 10 van sterkste merken, met alleen de organisatiemerken bol.com en Bruna boven zich. Een opvallende conclusie: de Bibliotheek heeft niet alleen het degelijkste imago van de boekensector, maar – na bol.com – ook het meest vernieuwende.

Bekijk details van Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

• Online leesclub Leeshonger op 15 oktober van start!

2 oktober 2018

Vraag jij je nu al af hoe je in vredesnaam al die boeken voor je literatuurlijst gaat lezen? En hoe je eenmaal gelezen niet alles alweer vergeten bent als je eenmaal dat mondeling hebt? Sluit je dan aan bij de gratis online leesclub Leeshonger! Samen zorgen we ervoor dat je literatuurlijst een feestje wordt. Ook geschikt voor boekenwurmen die zonder enige moeite stapels boeken verslinden.

Bekijk details van Online leesclub Leeshonger op 15 oktober van start!

• De LocHal langs de lat | Hoeveel garen zit er in de gordijnen?

1 oktober 2018

Maandenlang zijn de wevers van het Textielmuseum al bezig om de prachtige gordijnen voor de LocHal te maken. Deze grootste textiele wanden van de wereld zijn ontworpen en ontwikkeld door Inside Outside en het Tilburgse Textiellab. Ze gaan een sfeervolle en flexibele afscheiding vormen tussen de diverse ruimtes. Er gaat niet alleen veel tijd in zitten, maar ook ontzettend veel garen. Daarom gingen we voor de eerste editie van LocHal langs de lat naar het Textiellab. Want hoeveel kilometer garen zou...

Bekijk details van De LocHal langs de lat | Hoeveel garen zit er in de gordijnen?

• Mobiel Digilab gelanceerd, de nieuwste media nog dichterbij

10 september 2018

Op zaterdag 8 september lanceerde de Bibliotheek Midden-Brabant in navolging van het Digilab in de Bibliotheek Tilburg Centrum het Mobiel Digilab. In het Digilab komen iedere middag kinderen, jongeren en ouderen met vragen over digitale middelen. Er wordt vrij geëxperimenteerd met bijvoorbeeld 3D-printen, zelf robots programmeren, virtual reality en greenscreen video maken. Nu is er ook een mobiele variant van het lab beschikbaar.

Bekijk details van Mobiel Digilab gelanceerd, de nieuwste media nog dichterbij

• Lancering Mobiel Digilab

4 september 2018

Het Digilab is de werkplaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum waar je kennis maakt met nieuwe media en nieuwe technolgie. Omdat wij vinden dat alle kinderen en jongeren in Midden-Brabant de kans moeten krijgen om hun digitale talenten te ontwikkelen, hebben we nu een Mobiel Digilab!

Bekijk details van Lancering Mobiel Digilab

• Week van de Alfabetisering

21 augustus 2018

In Nederland zijn ruim 2,5 miljoen laaggeletterden. Dat is niet niks. Laaggeletterden hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Misschien ken jij ook iemand die laaggeletterd is, maar vanwege het taboe dat hierop rust, weet je dit misschien niet. Daarom is er de Week van de Alfabetisering (3 t/m 9 september), zodat er meer aandacht is voor dit onderwerp.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering