Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 150)

 • Vijf dingen die ik heb geleerd van… Human Library Tilburg

  19 april 2018

  Vooroordelen: we hebben ze allemaal. Misschien niet altijd even bewust, maar stiekem zijn ze wel aanwezig. Tijdens de zesde editie van Human Library op de campus van Tilburg University op 11 april is het tijd om af te rekenen met deze vooroordelen. Tijdens dit event leen je geen boeken, maar ‘bijzondere’ mensen met een verhaal. Iedere keer heb je als bezoeker een half uur de tijd om met zo’n persoon te praten en hierdoor inzicht te krijgen in de wereld van iemand die met een bepaald vooroordeel te...

  Bekijk details van Vijf dingen die ik heb geleerd van… Human Library Tilburg

 • Meer dan 7.000 jeugdboeken gelezen tijdens 'Scoor een Boek!'

  10 april 2018

  Na tien weken lang boeken ‘scoren’ in de klas, klonk vandaag Het Fluitsignaal. Zo’n 1.500 leerlingen uit de regio Tilburg waren te gast op het terrein bij Willem II voor een sportieve afsluiting van 'Scoor een Boek!', ons leesproject in samenwerking met Willem II Betrokken. Burgemeester Weterings maakte de eindscore bekend: samen lazen alle deelnemende leerlingen maar liefst 7.352 boeken. Zou je die boeken allemaal op een rij zetten, dan kun je er de volledige zijlijn van het Willem II-veld (105...

  Bekijk details van Meer dan 7.000 jeugdboeken gelezen tijdens 'Scoor een Boek!'

 • Vijf tips bij de mediaopvoeding van je kind

  28 maart 2018

  Tijdens de Media Ukkie Dagen is er ook bij de Bibliotheek Midden-Brabant aandacht voor het mediagebruik van de allerkleinsten. We geven tips en adviezen, zodat dat jij op een veilige manier met je kind kan genieten van verschillende media. Want media zijn bovenal leuk.

  Bekijk details van Vijf tips bij de mediaopvoeding van je kind

 • Marije van Pamelen Junior Stadsdichter van Tilburg

  28 maart 2018

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum.

  Bekijk details van Marije van Pamelen Junior Stadsdichter van Tilburg

 • Hulphond helpt kinderen lezen

  20 maart 2018

  Samen met Hulphond Nederland heeft de Bibliotheek Midden-Brabant een methode ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen.

  Bekijk details van Hulphond helpt kinderen lezen

 • Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

  6 maart 2018

  Een bijsluiter lezen. De weg vinden in stad die je niet kent. Je reiskosten declareren op je werk. Online je belastingaangifte doen. Voorlezen aan je kinderen of kleinkinderen. Makkelijke, alledaagse bezigheden? Niet voor iedereen.

  Bekijk details van Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

 • Vloggen met je oma!

  21 februari 2018

  25 kinderen waren zondag 21 januari samen met hun opa of oma te gast in het Efteling Theater. Bij onze eerdere actie wonnen zij tickets voor een Vlogworkshop, die gegeven werd door de mediacoaches van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Vloggen met je oma!

 • Ontdek de cultuur van... Nederland

  20 februari 2018

  In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en de Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. Deze keer staat Nederland centraal.

  Bekijk details van Ontdek de cultuur van... Nederland

 • Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

  20 februari 2018

  Op 7 maart is het zover: de jaarlijkse kwartfinale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Negen schoolwinnaars strijden in De Kennismakerij (Spoorzone) om de titel Voorleeskampioen én laten zien dat voorlezen uit hun favoriete boek niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

  Bekijk details van Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

 • Natuur en Duurzaamheid

  19 februari 2018

  Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is 'Natuur'. Bibliotheek Tilburg Centrum speelt in op dit thema door workshops en activiteiten aan te bieden rondom natuur en duurzaamheid.

  Bekijk details van Natuur en Duurzaamheid