Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 147)

 • Hulphond helpt kinderen lezen

  20 maart 2018

  Samen met Hulphond Nederland heeft de Bibliotheek Midden-Brabant een methode ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen.

  Bekijk details van Hulphond helpt kinderen lezen

 • Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

  6 maart 2018

  Een bijsluiter lezen. De weg vinden in stad die je niet kent. Je reiskosten declareren op je werk. Online je belastingaangifte doen. Voorlezen aan je kinderen of kleinkinderen. Makkelijke, alledaagse bezigheden? Niet voor iedereen.

  Bekijk details van Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

 • Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

  5 maart 2018

  De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2018 zijn bekend. Veertien leerlingen van acht scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 20 maart, 19:30-22:00 uur, in het Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

  Bekijk details van Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

 • Vloggen met je oma!

  21 februari 2018

  25 kinderen waren zondag 21 januari samen met hun opa of oma te gast in het Efteling Theater. Bij onze eerdere actie wonnen zij tickets voor een Vlogworkshop, die gegeven werd door de mediacoaches van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Vloggen met je oma!

 • Ontdek de cultuur van... Nederland

  20 februari 2018

  In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en de Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. Deze keer staat Nederland centraal.

  Bekijk details van Ontdek de cultuur van... Nederland

 • Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

  20 februari 2018

  Op 7 maart is het zover: de jaarlijkse kwartfinale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Negen schoolwinnaars strijden in De Kennismakerij (Spoorzone) om de titel Voorleeskampioen én laten zien dat voorlezen uit hun favoriete boek niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

  Bekijk details van Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

 • Natuur en Duurzaamheid

  19 februari 2018

  Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is 'Natuur'. Bibliotheek Tilburg Centrum speelt in op dit thema door workshops en activiteiten aan te bieden rondom natuur en duurzaamheid.

  Bekijk details van Natuur en Duurzaamheid

 • Scoor een Boek! trapt af in Brabant

  6 februari 2018

  Maandag 5 februari vond op basisschool De Triangel in Tilburg de aftrap plaats van de eerste Brabantse editie van Scoor een Boek! Bijna 1.500 leerlingen van twintig basisscholen uit de regio gaan de komende tien weken deelnemen aan dit leesproject. Scoor een Boek! is een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, Willem II en Willem II Betrokken.

  Bekijk details van Scoor een Boek! trapt af in Brabant

 • Schrijfwedstrijd 'Zien doet schrijven' (Oisterwijk)

  24 november 2017

  In de maand november was “Zien doet schrijven” in bibliotheek Oisterwijk aanwezig. Wat zagen de Oisterwijkers in de twee etalage-kisten wat hen inspireerde om te gaan dichten? De expositie was een uitnodiging tot schrijven.

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd 'Zien doet schrijven' (Oisterwijk)

 • Week van de Dialoog

  30 oktober 2017

  Van vrijdag 3 t/m zondag 12 november 2017 is het weer de nationale Week van de Dialoog. In de Week van de Dialoog organiseren verschillende vestigingen van de Bibliotheek dialoogtafels met verschillende thema's.

  Bekijk details van Week van de Dialoog