Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 144)

 • Schrijfwedstrijd 'Zien doet schrijven' (Oisterwijk)

  24 november 2017

  In de maand november was “Zien doet schrijven” in bibliotheek Oisterwijk aanwezig. Wat zagen de Oisterwijkers in de twee etalage-kisten wat hen inspireerde om te gaan dichten? De expositie was een uitnodiging tot schrijven.

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd 'Zien doet schrijven' (Oisterwijk)

 • Week van de Dialoog

  30 oktober 2017

  Van vrijdag 3 t/m zondag 12 november 2017 is het weer de nationale Week van de Dialoog. In de Week van de Dialoog organiseren verschillende vestigingen van de Bibliotheek dialoogtafels met verschillende thema's.

  Bekijk details van Week van de Dialoog

 • Vloggen met je opa: sprookjes sprokkelen in de Efteling

  30 oktober 2017

  Ergens in de bibliotheek van een oud, verlaten kasteel liggen eindeloos veel verhalen te wachten om gelezen en verteld te worden. Als de 12-jarige Sterre met hulp van haar opa de juiste deur naar de Sprookjesbibliotheek weet te vinden, gaat er een wereld voor haar open. --- Dit verhaal, tot en met maart 2018 in het Efteling Theater te zien als Sprookjessprokkelaar de musical, sprak natuurlijk direct tot onze verbeelding. Daarom sprokkelden onze mediacoaches alle ingrediënten bij elkaar voor een...

  Bekijk details van Vloggen met je opa: sprookjes sprokkelen in de Efteling

 • Prijsuitreiking schrijfwedstrijd

  24 oktober 2017

  Alle klassen van groepen 7 en 8 van de basisscholen in Oisterwijk en Moergestel hebben meegedaan met de 'Gruwelijke Griezel'-schrijfwedstrijd. Er zijn hele spannende verhalen uitgekomen en op 1 november wordt dan eindelijk de prijs uitgereikt voor beste verhaal!

  Bekijk details van Prijsuitreiking schrijfwedstrijd

 • Kunstwandeling

  23 oktober 2017

  Bij Theaters Tilburg denk je misschien aan voorstellingen en concerten, maar wist je dat Theaters Tilburg ook een eigen kunstcollectie heeft? Misschien heb jij ooit je kopje koffie tussen de benen van het 'dansende paar' gezet of heb je misschien wel eens (onbewust) aandacht besteed aan de kunstwerken van Lucebert of Jan Cremer. De kunstcollectie van Theaters Tilburg is in de loop van de jaren deel uit gaan maken van het meubilair, altijd aanwezig maar inmiddels soms wat onopvallend. Daarom wordt...

  Bekijk details van Kunstwandeling

 • Sinterklaas leest voor!

  23 oktober 2017

  Het is bijna zover: Sinterklaas. Op dit moment zijn Sinterklaas en zijn Pieten druk in de weer met het maken van gedichten en het inpakken van de cadeautjes. Maar het lezen van een goed boek, daar maakt de Sint graag tijd voor vrij! Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen voorlezen, maakt Sinterklaas een rondje langs de bibliotheken.

  Bekijk details van Sinterklaas leest voor!

 • Bibliotheek Oisterwijk i.v.m. verbouwing gesloten t/m 11 oktober

  6 oktober 2017

  Vanwege de verbouwing en verhuizing naar de begane grond is de Bibliotheek Oisterwijk gesloten van 6 t/m 11 oktober. Vanaf donderdag 12 oktober zijn we weer geopend.

  Bekijk details van Bibliotheek Oisterwijk i.v.m. verbouwing gesloten t/m 11 oktober

 • Winnaars Zien Doet Schrijven

  5 oktober 2017

  Wist jij dat 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen? Om dit probleem aan te pakken, organiseerde Stichting Lezen en Schrijven van 4 tot en met 10 september de Week van de Alfabetisering. Ook de Bibliotheek Midden-Brabant hielp een handje mee door een schrijfwedstrijd te organiseren. Er waren veel stukken binnengekomen en uiteindelijk zijn er drie winnaar uitgekomen!

  Bekijk details van Winnaars Zien Doet Schrijven

 • Schrijfwedstrijd: Zien doet schrijven

  6 september 2017

  In het kader van de Week van de Alfabetisering vind je in de bibliotheken Tilburg Centrum en 't Sant bijzondere kijkdozen. Laat je inspireren door wat er te zien is, bijvoorbeeld voor een gedicht of een kort verhaaltje.

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd: Zien doet schrijven

 • Nieuw: De Computerpas

  28 augustus 2017

  Vanaf 11 september is in onze bibliotheken de Computerpas te verkrijgen. Met deze pas kun je elke dag een heel uur gratis gebruik maken van de computer.

  Bekijk details van Nieuw: De Computerpas