0-6 jaar

Kinderen

  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er bij ons te doen is.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken


Nieuwe boeken


De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Tijdens de Nationale Voorleesdagen (woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari) inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken!

Het is nog even spannend of alle geplande voorleesmomentjes bij Bibliotheken, kinderdagverblijven en scholen door kunnen gaan. Op de speciale Nationale Voorleesdagen pagina vind je steeds de meest actuele info. En mochten we vanwege de coronamaatregelen activiteiten moeten annuleren, dan zorgen we in ieder geval voor een superleuke online-activiteit.

De Digitale Voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo makkelijk als met de Digitale Verteltas. Doe de opdrachtjes. Praat, zing en speel. Ga aan de slag met je kind. Verslind een mooi prentenboek.

Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

E-books en luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Voorleesfilmpjes

Het is lente. Beertje Bobbi gaat naar buiten met zijn papa en geniet van de lammetjes, jonge eendjes en de pluisjes van de paardebloemen. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.