Dementie

Digitaal Alzheimer Café Tilburg april 2020

Dementie

Heb je geheugenproblemen? Heeft een familielid of vriend van je dementie? Werk je in de zorg of ben je mantelzorger voor iemand die lijdt aan een vorm van dementie? Bekijk dan hieronder het overzicht van onze activiteiten en collectie over het thema 'dementie'.

ZilverBrein: dementie van verschillende kanten belicht

“Wat is er in godsnaam aan de hand, dat ik dit niet meer kan?” Open en eerlijk deelt Elly (65) het verhaal over haar (beginnende) dementie tijdens ZilverBrein: een jaarlijks, avondvullend programma over dementie in de Bibliotheek Goirle, georganiseerd samen met de Stichting Alzheimer Nederland en neurobioloog dr. Harm Krugers.

Dementheek: onze collectie over dementie

Een Dementheek is een herkenbare plek in de Bibliotheek met informatie en verhalen voor én over mensen met dementie. 

Deze collectie in de Dementheek bestaat uit verschillende soorten materialen: informatieve boeken, romans, voorleesboeken, prentenboeken, boeken over vroeger en folders.

Je vindt een dementheek in onze Bibliotheken in Goirle, Hilvarenbeek, Waalwijk, Kaatsheuvel, Oisterwijk en Udenhout. Heb je vragen over het lenen van materialen? Kom langs of bel even tijdens service-uren naar de Bibliotheek GoirleHilvarenbeek, Waalwijk, KaatsheuvelOisterwijk of Udenhout.

Word dementievriendelijk. Volg de online training!

Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen maar ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of voor een mantelzorger. Doe daarom mee met de online training GOED omgaan met dementie.

Je vindt hier ook trainingen voor je branche zoals ‘In de winkel’, ‘Bij de kapper’, ‘In de horeca’, ‘Bij de bank’. 

Activiteiten in de Bibliotheek

Bekijk al onze activiteiten rondom dementie