Werken in de Bibliotheek

Zoek je een gratis werkplek? 
Als student, zzp'er of flexwerker is het soms fijner om je laptop op te pakken en buiten de deur te gaan werken. De Bibliotheek is een prima plek om in alle rust te werken tot sluitingsuur. De bieb is ook een ontmoetingsplaats voor jou als ondernemer of freelancer: even netwerken, tips uitwisselen of nieuwe inspiratie opdoen. 

Kies je favoriete werkplek: individueel of groepswerkplek
In onze vestigingen vind je verschillende soorten werkplekken. Zo kun je de rust opzoeken en een afgezonderde werkplek kiezen. Heb je juist behoefte aan gezelschap? Schuif dan aan aan een grote ruime tafel en ontmoet andere studenten of freelancers. Kies en vind jouw ideale werkplek. 

De beste flexwerkplek: in de bieb of in het café?
Last van anderen heb je meestal niet in de Bibliotheek; de meeste mensen praten op fluistertoon. Op zoek naar een stopcontact voor je laptop? Vaak vind je een stopcontact gewoon op het tafelblad. In het café ligt op tafel vaak een stapeltje kranten en tijdschriften, bij de Bibliotheek vind je natuurlijk kasten vol! 

Voordelen van werken in de Bibliotheek:

 • rustige werksfeer
 • (gratis) wifi 
 • voldoende stroompunten
 • (draadloos) printen
 • reserveren is niet nodig
 • koffie & thee beschikbaar (consumpties niet verplicht)
 • ontelbaar aantal boeken en tijdschriften bij de hand
 • diversiteit qua (mede)freelancers
 • ruime openingstijden, soms zelfs tot 23.00 uur open – bekijk de openingstijden per vestiging

Houd je van rust en wil je andere freelancers ontmoeten? Dan is de Bibliotheek voor jou de beste werkplek buiten de deur.

Ontdek onze werkplekken

In al onze Bibliotheken vind je werkplekken. Een aantal vestigingen heeft aanvullende faciliteiten, zoals het gratis gebruik van kluisjes, stiltecabines of een lunchroom in hetzelfde gebouw.
De volgende Bibliotheken hebben jou iets extra's te bieden:

Wil je iets printen, scannen of kopiëren?

Ook dat kan in de Bibliotheek! Heb je daarbij hulp nodig? Bekijk per vestiging wanneer er medewerkers aanwezig zijn om je verder te helpen. 

Vragen over werkplekken in de Bibliotheek?

ruimteverhuur

Vergaderen in de Bibliotheek?
Wil jij klanten ontvangen, een workshop verzorgen of een presentatie geven?

Inspiratie en kennis opdoen

 1. 9tot5 werksessie

  Hallo collega's! Bij deze ben je van harte uitgenodigd om samen met je nieuwe collega’s deel te nemen aan 9tot5. Wat zeg je? Je hebt geen idee wie die collega’s zijn? Hè! Laat dat nu net de bedoeling zijn....

  Van 09:00 tot 17:00

  de Kennismakerij

  ma 17 dec

 2. KennisPlaats Vesper: Mastermind-avond voor ondernemende mensen

  Mastermind is een avond voor ondernemers en ondernemende mensen. In groepjes van 4 à 5 personen deel je jouw professionele uitdagingen met gelijkgestemden. Je kunt jouw vragen op tafel leggen en je ideeën...

  Van 20:00 tot 22:00

  Ons Koningsoord (Bibliotheek Berkel-Enschot)

  di 12 feb

Meer