Werken in de Bibliotheek

Zoek je een gratis werkplek? 
Als student, zzp'er of flexwerker is het soms fijner om je laptop op te pakken en buiten de deur te gaan werken. De Bibliotheek is een prima plek om in alle rust te werken tot sluitingsuur. De bieb is ook een ontmoetingsplaats voor jou als ondernemer of freelancer: even netwerken, tips uitwisselen of nieuwe inspiratie opdoen. 

Kies je favoriete werkplek: individueel of groepswerkplek
In onze vestigingen vind je verschillende soorten werkplekken. Zo kun je de rust opzoeken en een afgezonderde werkplek kiezen. Heb je juist behoefte aan gezelschap? Schuif dan aan aan een grote ruime tafel en ontmoet andere studenten of freelancers. Kies en vind jouw ideale werkplek. 

De beste flexwerkplek: in de bieb of in het café?
Last van anderen heb je meestal niet in de Bibliotheek; de meeste mensen praten op fluistertoon. Op zoek naar een stopcontact voor je laptop? Vaak vind je een stopcontact gewoon op het tafelblad. In het café ligt op tafel vaak een stapeltje kranten en tijdschriften, bij de Bibliotheek vind je natuurlijk kasten vol! 

Voordelen van werken in de Bibliotheek:

 • rustige werksfeer
 • (gratis) wifi 
 • voldoende stroompunten
 • (draadloos) printen
 • reserveren is niet nodig
 • koffie & thee beschikbaar (consumpties niet verplicht)
 • ontelbaar aantal boeken en tijdschriften bij de hand
 • diversiteit qua (mede)freelancers
 • ruime openingstijden, soms zelfs tot 23.00 uur open – bekijk per vestiging de openingstijden

Houd je van rust en wil je andere freelancers ontmoeten? Dan is de Bibliotheek voor jou de beste werkplek buiten de deur.

Ontdek onze werkplekken

In al onze Bibliotheken vind je werkplekken. Een aantal vestigingen heeft aanvullende faciliteiten, zoals het gratis gebruik van kluisjes, stiltecabines of een lunchroom in hetzelfde gebouw.
De volgende Bibliotheken hebben jou iets extra's te bieden:

Wil je iets printen, scannen of kopiëren?

Ook dat kan in de Bibliotheek! Heb je daarbij hulp nodig? Bekijk per vestiging wanneer er medewerkers aanwezig zijn om je verder te helpen. 

Vragen over werkplekken in de Bibliotheek?

ruimteverhuur

Vergaderen in de Bibliotheek?
Wil jij klanten ontvangen, een workshop verzorgen of een presentatie geven?

Inspiratie en kennis opdoen

 1. Wiki Café

  Op donderdag 5 april vindt weer het Wiki Café plaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Het Wiki Café wordt maandelijks georganiseerd. Met ondersteuning van echte Wikipedianen, vrijwilligers van Wikipedia,...

  Van 19:00 tot 21:00

  de Bibliotheek Tilburg Centrum (cursusruimte)

  do 05 apr

 2. Human Library

  Bij Human Library ‘leen’ je geen boeken, maar mensen! Mensen die in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken hebben (gehad). Op woensdag 11 april van 14.00 tot 18.30 uur vind je deze levende...

  Van 14:00 tot 18:30

  de Bibliotheek Tilburg Centrum

  wo 11 apr

Meer