Belasting­dienst

Vanwege de coronamaatregelen zijn de belastingspreekuren in de bibliotheek tijdelijk uitgesteld of geannuleerd. Lees hier de laatste informatie over de spreekuren in onze vestigingen.  

  • 1. Voor de aangifte mag je onze computers gratis gebruiken.

    En de documenten mag je gratis printen.

  • 2. Laat je gratis helpen bij de aangifte.

    Door de medewerkers van de Smeetskring, de Formulierenbrigade, de Sociale Raadslieden en expert Marietrees Broeren tijdens één van de spreekuren.

  • 3. Om handiger te worden met computers, kun je bij ons een cursus volgen.

    Klik hier om te zien welke cursus bij je past.

1. Marietrees Broeren

Vragen over de jaarlijkse belastingaangifte? Tijdens vaste spreekuren helpt Marietrees Broeren jou met hulp, antwoorden en adviezen.

2. De Smeetskring Tilburg

Belastingaangifte doen? Een toeslag of betalingsregeling aanvragen? Een bezwaarschrift indienen? De vrijwilligers van De Smeetskring staan je bij met raad en daad.

3. Informatiecafé De Beurs

Informatiecafé De Beurs is iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur open in de Bibliotheek Goirle. Je krijgt er het hele jaar door gratis advies over je persoonlijke financiën en hulp met regelingen en formulieren.

In maart en april is er ook een invulhulp van de Formulierenbrigade en de Sociale Raadslieden aanwezig. Je kunt elke donderdagochtendd tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen om een afspraak in te plannen voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte.

De Belastingtelefoon

schild met de leeuwen van de belastingdienst

Kun je niet terecht bij de genoemde instanties? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800 0543.

Houd tijdens het bellen je burgerservicenummer bij de hand. Anders kan de telefonist je geen persoonlijke informatie geven.
 

Video's

Bijna iedere Bibliotheek in Nederland helpt mensen bij het invullen van de belastingaangifte. De hulp bestaat met name uit spreekuren en lezingen. Een lidmaatschap van de Bibliotheek is niet nodig en hulp is gratis.

De blauwe brief: we vrezen hem allemaal. Maar gelukkig helpt Silvio ons graag op weg met goede belastingtips, zodat de inkomstenbelasting invullen een eitje wordt. Toch nog moeilijk? Kom dan naar een van onze belastingspreekuren en dan helpt o.a. Silvio je met je aangifte invullen. Helemaal gratis!

Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt