• Zonder handen!

  De Leap Motion Controller maakt het mogelijk om met hand- en armgebaren een computer te besturen.

  Het toetsenbord, de muis of het scherm aanraken, is nergens voor nodig. De sensor vertaalt jouw handgebaren voor de computer.

 • De Virtual Reality-helm

  In het Digilab kun je in de achtbaan, dobberen in een bootje of een kijkje nemen het virtuele ruimtevaartstation met beelden van Nasa en ruimtetelescoop Hubble.

  Hoe dat kan? Staat er soms een teleporteermachine? Nee. Bezoekers kunnen via de Virtual Reality-bril een kijkje in een andere dimensie nemen.

 • 3D-printen voor dummies

  De Doodle 3D verbindt de tablets in het Digilab aan de 3D-printer. Teken met je vinger iets op de tablet, en print het direct in 3D. Zo makkelijk kan 3D-printen zijn.

 • Elke woensdag

  Voor iedereen die geen kaas heeft gegeten van computers en al surfend op internet verdwaalt, is er Klik & Tik. Elke woensdag staat er van 13.30 tot 15.30 uur iemand klaar om je wegwijs te maken met het gebruiksvriendelijke oefenprogramma.

 • Elke zaterdag

  Ook voor het uitproberen van opensourcesoftware en -apps kun je in het Digilab terecht. Elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur is er ruimte voor vragen en kun je zelf ondervinden wat de voordelen zijn van vrij beschikbare programma's. Je kunt dan meteen een 'testritje' maken op de Ubuntu-laptop! 

 • Print jezelf in 3D

  In het Digilab kun je een 3D-scan laten maken van je hoofd. Neem plaats op onze speciale draaikruk en laat jezelf ‘inscannen’. In 3D en in kleur! Daarna kun je de scan laten vereeuwigen door de 3D-printer. Die print een kleine replica van je hoofd in een mooie kleur.

  Prijs voor leden: 5 euro. Voor niet-leden: 10 euro.

Littlebits

Met Littlebits, een set kleine onderdelen die je makkelijk aan elkaar kunt klikken, kun je nieuwe apparaten uitvinden. Zo bouw je in een handomdraai een robot of een automatische hamer. 

3D-tekenen

Maak een tekening in 3D met de 3D-pen. Met de pen teken je niet met inkt, maar met ‘vloeibaar’ plastic dat snel stolt, waardoor je zelfs in de lucht omhoog kan tekenen. 

Droedel je gedachten in de lucht, of vraag de Digilab-medewerker om de voorbeeldvellen en teken de Eiffeltoren of een Minecraft-bijl.  

Digilab-agenda

 1. [VOL] Zomer workshops in het Tijdlab: Maak met Hoi-Shan Mak je eigen handgetekende prent

  In deze tijd van quarantaine ontstaan nieuwe woorden en krijgen bestaande woorden een andere lading. De coronacrisis zette de Tilburgse kunstenares Hoi-Shan Mak aan tot het maken van een nieuw woordenboek,...

  Van 10:30 tot 12:30

  TijdLab (Bibliotheek LocHal)

  za 08 aug

 2. Dansworkshop: Boek-je-solo

  Creatief met dans? Dit is jouw kans! Samen met stichting deDansPunt. organiseert Bibliotheek Heyhoef op zaterdag 8 augustus de dansworkshop ‘BOEK-JE-SOLO’. Laat je tijdens deze workshop meenemen vanuit...

  Van 10:30 tot 12:30

  de Bibliotheek Heyhoef

  za 08 aug

 3. Zomer Werkplaats: Minecraft

  Heb jij samenkomen in de Werkplaats ook zo gemist? In de zomer worden dit jaar in de bibliotheken van Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein digitale workshops georganiseerd. Kinderen kunnen daarbij op...

  Van 12:30 tot 14:00

  de Bibliotheek Wagnerplein

  za 08 aug

 4. Juridisch inloopspreekuur

  Kun jij juridisch advies gebruiken? Tijdens het inloopspreekuur (elke zaterdag) in de Bibliotheek LocHal geven juristen van Jureka gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken.

  Van 10:00 tot 13:00

  Overlegruimte 0.4 (Bibliotheek LocHal)

  za 08 aug

 5. Workshop gamedesign: ZANDBAK

  Wil jij ook lekker experimenteren met de basis van gamedesign. Je kan in het GameLab onder begeleiding (of op eigen houtje) werken aan bijvoorbeeld pixel art, voxel art, special effects sound design,...

  Van 13:00 tot 17:00

  GameLab (Bibliotheek LocHal)

  za 08 aug

 6. Open Source Space: Inloop op afspraak

  Nu Windows 7 niet meer wordt ondersteund is dit het perfecte moment om over te stappen op het gratis, open besturingssysteem Linux. Heb je hier hulp bij nodig? Maak dan een afspraak!

  Van 13:00 tot 17:00

  DigiLab (Bibliotheek LocHal)

  za 08 aug

 7. Zomerlezen: interactief voorleesuurtje (2-3 jaar)

  Vakantie! Volop tijd om (voor) te lezen uit een leuk kinderboek. Op de bank, in het gras of aan de rand van het zwembad. Lezen kun je overal! Daarom organiseert de Bibliotheek Heyhoef Zomerlezen in de...

  Van 09:30 tot 10:30

  Kindercrèche Reeshof: Nunspeetstraat 11, 5045 MA

  ma 10 aug

 8. Online Lockdown LocHal: Fortnite toernooi

  De hele maand augustus kan je gratis meedoen aan het Lockdown LocHal Fortnite toernooi van Arcanum Esports! Op maandag 3, 10, 17, 24 en 31 (Finale) augustus vindt het toernooi online plaats van 15.00 –...

  Van 15:00 tot 17:00

  Online

  ma 10 aug

 9. Zomerlol: voorlezen op locatie

  Er was eens… Deze zomer leest de Bibliotheek voor op locatie. Een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Kom samen genieten van een leuk boek, telkens op...

  Van 10:30 tot 11:30

  de Bibliotheek Hilvarenbeek

  di 11 aug

Meer

Openingstijden

Dinsdag: 13.30 – 17.30 uur

Woensdag: 13.30 – 17.30 uur

Donderdag: 13.30 – 21.00 uur

Vrijdag: 13.30 – 17.30 uur

Zaterdag: 13.00 – 17.00 uur

Over het Digilab

Jong en oud kan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek LocHal vrij experimenteren met nieuwe media en de modernste hard- en software.

Het Digilab is er voor iedereen. Voor voorlopers, maar juist ook voor digibeten. Kom foto's of video's bewerken, een eigen game maken, of print iets in 3D!

Samen met Fablab 013, Mediamarkt en HSBIB wil de Bibliotheek haar bezoekers helpen digitaal vaardiger te worden.