• Zonder handen!

  De Leap Motion Controller maakt het mogelijk om met hand- en armgebaren een computer te besturen.

  Het toetsenbord, de muis of het scherm aanraken, is nergens voor nodig. De sensor vertaalt jouw handgebaren voor de computer.

 • De Virtual Reality-helm

  In het Digilab kun je in de achtbaan, dobberen in een bootje of een kijkje nemen het virtuele ruimtevaartstation met beelden van Nasa en ruimtetelescoop Hubble.

  Hoe dat kan? Staat er soms een teleporteermachine? Nee. Bezoekers kunnen via de Virtual Reality-bril een kijkje in een andere dimensie nemen.

 • 3D-printen voor dummies

  De Doodle 3D verbindt de tablets in het Digilab aan de 3D-printer. Teken met je vinger iets op de tablet, en print het direct in 3D. Zo makkelijk kan 3D-printen zijn.

 • Elke woensdag

  Voor iedereen die geen kaas heeft gegeten van computers en al surfend op internet verdwaalt, is er Klik & Tik. Elke woensdag staat er van 13.30 tot 15.30 uur iemand klaar om je wegwijs te maken met het gebruiksvriendelijke oefenprogramma.

 • Elke zaterdag

  Ook voor het uitproberen van opensourcesoftware en -apps kun je in het Digilab terecht. Elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur is er ruimte voor vragen en kun je zelf ondervinden wat de voordelen zijn van vrij beschikbare programma's. Je kunt dan meteen een 'testritje' maken op de Ubuntu-laptop! 

 • Print jezelf in 3D

  In het Digilab kun je een 3D-scan laten maken van je hoofd. Neem plaats op onze speciale draaikruk en laat jezelf ‘inscannen’. In 3D en in kleur! Daarna kun je de scan laten vereeuwigen door de 3D-printer. Die print een kleine replica van je hoofd in een mooie kleur.

  Prijs voor leden: 5 euro. Voor niet-leden: 10 euro.

Littlebits

Met Littlebits, een set kleine onderdelen die je makkelijk aan elkaar kunt klikken, kun je nieuwe apparaten uitvinden. Zo bouw je in een handomdraai een robot of een automatische hamer. 

3D-tekenen

Maak een tekening in 3D met de 3D-pen. Met de pen teken je niet met inkt, maar met ‘vloeibaar’ plastic dat snel stolt, waardoor je zelfs in de lucht omhoog kan tekenen. 

Droedel je gedachten in de lucht, of vraag de Digilab-medewerker om de voorbeeldvellen en teken de Eiffeltoren of een Minecraft-bijl.  

Digilab-agenda

 1. Online Walk&Talk: ‘solliciteren in coronatijd’

  Ben jij op zoek naar (ander) werk? Solliciteren in tijden van corona loopt net iets anders dan je wellicht voorheen gewend bent. Hoe verandert corona je zoektocht naar werk? Wat moet je anders doen? Welke...

  Van 10:00 tot 11:30

  Online

  do 04 jun

 2. Taalhuisspreekuur Waalwijk

  Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

  Van 15:00 tot 17:00

  de Bibliotheek Waalwijk

  do 04 jun

 3. Joep en Sjors maken...Text Adventure #1

  Deze week kijken Joep en Sjors naar een nieuw computerprogramma: Twine. Op de website van Twine kun je je eigen interactieve verhalen schrijven en tekstgames programmeren. Perfect voor de gamers, de boekenverslinders...

  Van 15:30 tot 16:30

  online

  do 04 jun

 4. Kindercolleges: Welk speelgoed brandt het beste? [VOL]

  Heb je altijd al willen weten wat een politieagent doet? Hoe je een kinderboek schrijft? Of wat een zangeres op een dag doet? Kom dan met je vragen naar de Kindercolleges.

  Van 16:00 tot 17:00

  de Bibliotheek Oisterwijk

  do 04 jun

 5. Webinar Boris Konrad: Het geheugen van een olifant of van een naaktslak? [VOL]

  Hoe zou je het vinden om presentaties zonder spiekbriefjes te kunnen geven en om de juiste cijfers te kunnen aanhalen in een belangrijke meeting? Om iedereen die je ooit eerder bent tegengekomen bij de...

  Van 20:00 tot 21:15

  Online

  do 04 jun

 6. Rechtwijzer – telefonisch spreekuur

  Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan gratis naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool...

  Van 10:30 tot 12:00

  Telefonisch via telefoonnummer 088 – 787 1580

  vr 05 jun

 7. Telefonisch juridisch scheidingsspreekuur

  Een echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Het roept veel vragen op, zoals wat is de beste regeling voor de kinderen? Wie kan er in de woning blijven? Hoe verdelen...

  Van 10:00 tot 12:00

  Telefonisch

  za 06 jun

 8. Expositie: STILLLEVEN

  Bekijk vanaf dinsdag 2 juni sleutelscènes uit 75 persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen, verbeeld in miniatuurvorm. Deze expositie is te zien op het stadsbalkon van de Bibliotheek LocHal

  2 juni 2020, 09:00 t/m 31 augustus 2020, 18:00

  de Bibliotheek LocHal

  02 jun t/m 31 aug

 9. CoderDojo Online: maak je eigen webpagina met Trinket

  Coderdojo Waalwijk

  Van 14:00 tot 15:30

  Online

  za 06 jun

Meer

Openingstijden

Dinsdag: 13.30 – 17.30 uur

Woensdag: 13.30 – 17.30 uur

Donderdag: 13.30 – 21.00 uur

Vrijdag: 13.30 – 17.30 uur

Zaterdag: 13.00 – 17.00 uur

Over het Digilab

Jong en oud kan tijdens de openingstijden van de Bibliotheek LocHal vrij experimenteren met nieuwe media en de modernste hard- en software.

Het Digilab is er voor iedereen. Voor voorlopers, maar juist ook voor digibeten. Kom foto's of video's bewerken, een eigen game maken, of print iets in 3D!

Samen met Fablab 013, Mediamarkt en HSBIB wil de Bibliotheek haar bezoekers helpen digitaal vaardiger te worden.