Veelgestelde vragen

In navolging van de nieuwe corona-maatregelen hebben alle vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant hun deuren gesloten. In alle Bibliotheken gaan activiteiten tot 1 juni niet door.

Lees voor meer informatie over de maatregelen tegen corona dit nieuwsbericht en kijk hieronder bij de:

Veelgestelde vragen naar aanleiding van corona

Waarom zijn de Bibliotheken gesloten?

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle scholen, horecagelegenheden en sportclubs gaan sluiten. De Bibliotheek Midden-Brabant hecht veel waarde aan de gezondheid van haar medewerkers en bezoekers. Daarom zien ook wij ons helaas genoodzaakt om alle openbare bibliotheken in de gemeenten Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Waalwijk te sluiten tot en met 6 april. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de kans op besmetting te verkleinen. Je kunt terecht in de online Bibliotheek of een boekenpakket bestellen bij de Afhaalbieb.Kijk voor de meest actuele situatie op onze website.

Ik wil graag blijven lezen, waar kan ik terecht?

Als lid kun je gebruik maken van de online Bibliotheek. Je vindt er meer dan 26.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 4.000 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. 
Heb je liever een écht boek in handen? Vanaf maandag 6 april kunnen leden zich aanmelden voor de Afhaalbieb en een boekenpakket ophalen bij een van onze afhaalpunten. Ben je 70 jaar en ouder en aan huis gebonden? Lees hier dan meer over onze Boeken Bezorgservice.
Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn van reeds geleende materialen wordt verlengd totdat de Bibliotheken weer open zijn.

Op onze website hebben we ook een aantal tips voor mensen die thuis willen of moeten blijven onder elkaar gezet.

Hoe werkt de Afhaalbieb?

Als je lid bent van de Bibliotheek Midden-Brabant, kun je je aanmelden voor de Afhaalbieb door te klikken op de gewenste afhaallocatie op deze pagina. Vul het formulier in en wij stellen zo snel mogelijk een boekenpakket voor je samen op basis van jouw voorkeuren. Zodra het pakket klaarligt, ontvang je een afhaalbericht per mail.

Wanneer kun je gebruikmaken van de Boeken Bezorgservice voor senioren?

Medewerkers van de Bibliotheek Midden-Brabant bezorgen gratis boeken aan huis bij senioren die geen gebruik kunnen maken van de online Bibliotheek. Hier lees je meer over deze service.

Waar kan ik nu terecht voor het terugbrengen van materialen?

Heb je boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? De uitleentermijn van reeds geleende materialen wordt verlengd totdat de Bibliotheken weer open zijn. Je hoeft de materialen die je thuis hebt dus niet terug te brengen zolang de Bibliotheken gesloten zijn.

Kan ik mijn boeken terugbrengen via de brievenbus van de bibliotheek?

Nee. Je kunt je boeken het beste thuis bewaren. De uitleentermijn is automatisch verlengd tot de bibliotheken weer open zijn. 

Ik had voor de sluiting van de Bibliotheken boeken gereserveerd en daarvoor al een afhaalbericht ontvangen. Kan ik die boeken nu afhalen?

We nemen contact op met leden die boeken gereserveerd hadden die al klaarstonden om opgehaald te worden. Met hen spreken we een moment af waarop de boeken opgehaald kunnen worden op een van de vier afhaallocaties. Gezien het grote aantal reserveringen kan het enige tijd duren.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Wat moet ik nu doen?

Ben je het wachtwoord vergeten dat hoort bij je bibliotheekpas van de Bibliotheek Midden-Brabant, waarmee je inlogt bij 'Mijn Menu'? Kijk dan hier. Voor het aanmaken van een (nieuw) wachtwoord om e-books en luisterboeken te lenen bij de online Bibliotheek, kijk je hier.

Kan ik me ook aanmelden voor de Online Bibliotheek of de Afhaalbieb als ik nog geen lid ben, maar wel lid wil worden?

Zeker. Je kunt een bibliotheekabonnement afsluiten via dit online formulier. Wij nemen dan contact met je op om je lidmaatschapsnummer door te geven. Hiermee kun je meteen gebruik maken van de Afhaalbieb en de Online Bibliotheek. Als onze vestigingen weer open zijn, spreken we met je af waar en wanneer je jouw bibliotheekpas kunt ophalen. 

Kan de VakantieBieb niet tijdelijk open gaan?

De ThuisBieb-app is geopend voor iOS-gebruikers. De livegang van de Android-app volgt binnenkort. In deze app zijn 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei. Bekijk de ThuisBieb-app.

Gaan activiteiten in de Bibliotheken door?

In alle Bibliotheken van Midden-Brabant gaan activiteiten en spreekuren tot 1 juni niet door. Of de geannuleerde activiteiten op een ander moment alsnog doorgang vinden, zijn we nu aan het bekijken.

Ik had al een kaartje gekocht voor een activiteit. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Met mensen die al een kaartje hebben gekocht voor een geannuleerde activiteit nemen we zo snel mogelijk contact op.

Heb je een andere vraag?

Voor verdere vragen en/of verlengen kun je contact opnemen met onze Klantenservice. Onze medewerkers zijn op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 013 46 48 500 – kies optie 2. Ook kun je je vraag stellen via e-mail.

Algemene vragen over lidmaatschap & lenen

Kijk hieronder voor het antwoord op algemene vragen over je lidmaatschap, te-laat-geld (ofwel boetes), digitale naslagwerken, de Bibliotheek-app en wat te doen wanneer je bibliotheekpas verdwenen is. 

Wat is het verschil tussen service- en zelfservice-uren?

Een aantal vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft haar openingstijden flink verruimd. Zo komen we tegemoet aan de wensen van onze klanten en is er meer tijd om de bibliotheek te bezoeken. De verruiming kunnen we alleen realiseren door te werken met zogenaamde ‘zelfservice-uren’. Tijdens die uren is er geen bibliotheekmedewerker aanwezig en kun je zelfstandig materialen zoeken, lenen en terugbrengen. Tijdens de 'service-uren’ zijn er wel bibliotheekmedewerkers aanwezig, die je graag assisteren en vragen beantwoorden.

Kan ik met mijn bibliotheekpas ook bij andere bibliotheken lenen?

Heb je een abonnement bij de Bibliotheek Midden-Brabant? Dan kun je je bij alle aangesloten gastleenbibliotheken laten inschrijven als gastlener. Je leent daar dan volgens de voorwaarden van de desbetreffende bibliotheek. Een overzicht van de aangesloten bibliotheken is te vinden op www.gastlenen.nl. Wanneer een andere bibliotheek in de provincie Noord-Brabant, Limburg, Gelderland of Overijssel jouw thuisbibliotheek is, kun je bij de Bibliotheek Midden-Brabant met je eigen pas gratis ingeschreven worden als gastlener. Je kunt daarmee per jaar gratis 50 boeken en onbeperkt dvd’s tegen betaling van leengeld lenen. Voor gastlenen hanteren wij een leentermijn van 3 weken voor boeken en games. Dvd's leen je voor 1 week.

Hoe kan ik lid worden?

Inschrijven als lid kan bij iedere vestiging van de Bibliotheek Midden-Brabant en online. Je kunt kiezen uit verschillende bibliotheekpassen. Als je 16 jaar of ouder bent, verzoeken we je om jezelf bij inschrijving te legitimeren. Voor jeugd en jongeren tot 18 jaar is een bibliotheekpas gratis en is legitimatie door een ouder of verzorger voldoende.

Als ik materialen wil verlengen, werkt de app dan makkelijker dan 'Mijn Menu' op de website?

De meningen zijn verdeeld, maar op tablets en smartphones hoef je in de app minder handelingen te verrichten voor een verlenging of reservering dan op de site, waar je 'Mijn Menu' rechtsboven vindt. Je treft daar ook de knop aan om de Bibliotheek-app, Bibliotheek Wise genaamd, te downloaden. Zo kun je beide opties zelf vergelijken en kiezen voor wat je het prettigst vindt. 

Hoe geef ik een wijziging door?

Wij vragen je wijzigingen in adresgegevens, tenaamstelling, telefoonnummer of e-mailadres tijdig door te geven. Dat kan schriftelijk, telefonisch of je kunt het zelf doen in Mijn Menu.

Wanneer kan ik mijn materialen inleveren?

Je kunt altijd je geleende spullen inleveren. Om niet te hoeven wachten, kun je gebruikmaken van inleverbussen aan de buitenkant van elke bibliotheek. Afhankelijk van de vestiging kun je óf 24 uur per dag de materialen in de inleverbus deponeren, óf alleen buiten openingstijden. (Bij sommige bibliotheken kun je ze tijdens openingsuren alleen binnen inleveren.) Bij inlevering na sluitingstijd geldt de volgende dag als inleverdatum. Voor elke verlenging via internet loopt de inleverdatum tot middernacht. 

De geleende materialen zijn beschadigd en/of incompleet. Wat nu?

Wij raden je aan de staat en de volledigheid van de materialen te controleren, voordat je ze leent en het direct te melden als er iets niet in orde is. Als er tijdens de leenperiode materialen beschadigd, verontreinigd of verloren zijn geraakt, dan verzoeken wij je vriendelijk het te melden. Wanneer je een materiaal zonder melding beschadigd, verontreinigd of incompleet terugbrengt, ontvang je van ons een rekening voor de administratie- en vervangingskosten.

Wat gebeurt er als ik materialen te laat inlever?

Voor te laat teruggebrachte materialen brengen wij kosten in rekening. Op de pagina Tarieven vind je de kosten per materiaal per dag.

Mijn bibliotheekpas is geblokkeerd. Wat nu?

Je bibliotheekpas wordt geblokkeerd als de contributie of een rekening nog niet is betaald, of wanneer je een te hoge boete hebt voor te laat ingeleverd materiaal. Na ontvangst van betaling wordt de blokkade automatisch opgeheven. Bij betalingen via internet of zonder acceptgiro, dien je rekening te houden met twee weken verwerkingstijd.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt. Wat nu?

Bij verlies, diefstal of vermissing van je bibliotheekpas is het van belang dit direct via Mijn menu, aan de balie, of telefonisch (via 013 4648 510) te melden. Je bibliotheekpas wordt dan direct geblokkeerd, zodat derden er geen misbruik van kunnen maken. Je kunt een nieuwe pas aanvragen, tegen vergoeding van administratiekosten, en de pas in service-uren komen afhalen.

Kan ik in de bibliotheek exposeren, een cursus geven of een lezing houden?

Voor een antwoord op die vraag kun je het beste contact opnemen met de vestiging waarin je wil exposeren, een lezing wil houden of een cursus wil geven.

In welke vestigingen kan ik gebruikmaken van wifi?

Via het vestigingenoverzicht kun je zien welke bibliotheken zijn voorzien van wifi. Aan het gebruik van draadloos internet zijn geen kosten verbonden.

Hoe kan ik titels aanvragen die de bibliotheek niet in haar collectie heeft?

Als je graag een boek, film of game wil lenen, maar de bibliotheek heeft er geen exemplaren van in de collectie, dan kun je een aanschafsuggestie doen.

Waar vind ik een overzicht van catalogi, naslagwerken, uittreksels en samenvattingen van boeken?

Er wordt gewerkt aan iets volledigers, maar tot die tijd geeft de Startpagina van de openbare computers in de vestigingen zo'n overzicht. De links die erop staan, geven toegang tot bijvoorbeeld het Autotechnisch Handboek en Pressreader. Pressreader verdient speciale aandacht. Het is een archief van actuele, internationale kranten en tijdschriften, uit ruim 100 landen, dat tot twee maanden terug in de tijd gaat.  

Waar kan ik als ondernemer of leverancier terecht met vragen over de inkoopvoorwaarden van de Bibliotheek?

Inkoopvoorwaarden zijn per e-mail opvraagbaar bij de afdeling Facilitaire Zaken.

Wat is er gebeurd met de kortingen van Voordeel-met-je-biebpas?

Sinds 1 juli 2017 is Voordeel-met-je-biebpas stopgezet. Veel van de kortingen op dierentuinen, musea en landelijke evenementen zijn daarmee komen te vervallen. Dat komt doordat Bibliotheken in Nederland een nieuw beleid hebben. Ze willen een aantrekkelijke plaats zijn voor zelfontplooiing en kennisverrijking. Daarbij stellen ze zich ten doel dat iedereen volwaardig aan de samenleving kan deelnemen. Daar horen andere voordelen bij. Wanneer er nieuwe aanbiedingen en kortingen komen en welke dat zijn, is vooralsnog niet bekend.

Ontbreekt er een prangende vraag?