Books Rock

“Hoe klinkt een boek? Een gedicht van Seamus Heaney? ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch? Of Harry Potter?

In ‘Books rock’ dagen we muzikanten uit om een nummer te schrijven geïnspireerd op hun favoriete boek, schrijver of oeuvre.  Welke rol spelen lezen en literatuur in het leven van deze muzikanten en in hoeverre worden zij hierdoor geïnspireerd? Hier gaan wij met Books Rock naar op zoek.

Books Rock met Paul Zoontjens

Paul Zoontjens ging speciaal voor de Boekenweek aan de slag met het boek 'Mijn lieve gunsteling' van Marieke Lucas Rijneveld

Over Mijn Lieve Gunsteling

‘Mijn lieve gunsteling’ is een roman van Marieke Lucas Rijneveld. Het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een veehouder, die tijdens een hete zomer toenadering tot elkaar zoeken. Hij wil ontsnappen aan zijn jeugdtrauma’s en eenzaamheid en zij heeft de voorkeur voor een fantasiewereld.

Gedurende de zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar die zo ver gaat dat grenzen overschreden worden. De beklemmende bekentenis ‘Mijn lieve gunsteling’ is een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit.

Leen 'Mijn Lieve Gunsteling'

Books Rock met Awash

De Tilburgse band Awash ging als eerste aan de slag met de opdracht van Books Rock. Zij kozen ervoor om van het boek 'hersenschimmen' van Bernlef een liedje te maken.

Reactie van bezoeker Peter op Books Rock

Een van de bezoekers van Books Rock was Peter. Hij vertelt in bovenstaand filmpje wat hij er van vond. 

Muzikale leestips

k