Week van de Mediawijsheid

Programma tijdens de Week van de Mediawijsheid

 • Werkplaats Udenhout: Virtual Reality

  In de Werkplaats in de Bibliotheek Udenhout mag jij aan de slag gaan met gamen, virtual reality, video en nog veel meer! Wat ga jij maken in de Werkplaats?

  Van 13:30 tot 15:00

  de Bibliotheek Udenhout

  wo 20 nov

 • Help! Mijn kind is online

  Op woensdagavond 20 november organiseren Terres des Hommes en de afdeling Veiligheid en Wijken van de gemeente Tilburg samen met de Bibliotheek LocHal een interactieve avond voor ouders. Tijdens deze avond...

  Van 19:00 tot 21:00

  StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

  wo 20 nov

 • Digisterker cursus Hilvarenbeek

  In deze 4-daagse cursus leer je werken met de elektronische overheid.

  Van 09:30 tot 11:30

  de Bibliotheek Hilvarenbeek

  do 21 nov

Bekijk alle activiteiten tijdens de Week van de Mediawijsheid

Week van de Mediawijsheid

Nog even je appjes checken, of vroeg naar bed? Laat je je kind op de tablet een filmpje kijken of lees je samen een boekje? Zijn je privacygegevens voldoende beveiligd? In een wereld vol media sta je constant voor allerlei keuzes. In de Week van de Mediawijsheid is er dan ook extra aandacht voor het actief, toch veilig en bewust omgaan met (nieuwe) media. Bibliotheek Midden-Brabant geeft ouders mediawijze-tips, organiseert uiteenlopende activiteiten voor jong en oud en stelt jou de vraag: wanneer kies jij om ‘aan of uit’ te staan?

Nieuwe media, social media en schermtijd 
Tijdens de Week van de Mediawijsheid kun je in de Bibliotheek terecht voor lezingen, oudercafés of meet-ups over mediawijsheid. Praat met anderen en deel ervaringen over nieuwe media, gebruik van social media of bijvoorbeeld schermtijd. Daarnaast heeft de Bibliotheek Midden-Brabant veel boeken die je kunnen helpen om keuzes te maken in de media opvoeding. Kinderen kunnen in veel Bibliotheekvestigingen workshops volgen waarin zij de nieuwste media ontdekken en hun talenten ontwikkelen. Zo experimenteren zij met computers, technologie en games in het Digi- of Gamelab, De Werkplaats en Coderdojo’s.

Bibliotheek geeft mediawijze tips

Wat is mediawijsheid?
Media zijn overal. En hun impact op het dagelijks leven, wonen, werken, leren, kopen, zorgen en genieten wordt steeds groter. Om maximaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die media bieden is het goed om optimaal, actief en wijs om te gaan met (nieuwe) media, social media, Internet, smartphones en bijvoorbeeld tablets. Dit wordt ook wel mediawijsheid genoemd.