KennisKans

Open kans om kennis op te doen

Het idee achter KennisKans is eenvoudig. Colleges, cursussen en presentaties voor een specifiek publiek vinden plaats op openbare locaties. Het gevolg is dat ook jij ze kunt bijwonen. Zo gaf Henk van Straten een college over schrijven aan Tilburgse studenten journalistiek, maar ook andere belangstellenden konden gratis aansluiten.

Achtergrond

KennisKans ontstond in 2016 vanuit onze missie om de wereld van mensen groter te maken. Iedereen in Midden-Brabant de kans te bieden om zijn talenten te ontplooien. Ertoe aanzetten een leven lang te blijven leren. KennisKans draagt daaraan bij: je kunt gratis deelnemen aan colleges en cursussen die doorgaans achter de gesloten deuren van een organisatie blijven.

Waarom doen bedrijven en organisaties mee aan KennisKans? Maatschappelijke betrokkenheid is een factor, maar ze haken ook aan, omdat ze zichtbaarder willen zijn en hun professionaliteit wilen laten zien. Een mooie bijkomstigheid is dat meer diversiteit in een groep deelnemers, de perfecte voedingsbodem blijkt voor verrassende inzichten.

Vragen of suggesties over Kenniskans?

Aanstaande KennisKansen

  • KennisKans: Schrijfcollege door Martijn Neggers

    Kenniskans: Schrijfcolleges door bekende auteurs. In samenwerking met Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. Geïnteresseerd in schrijven? En wil je daar meer over horen van vakmensen? Kom dan naar het...

    Van 14:00 tot 15:30

    StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

    do 07 mei

Bekijk alle geplande KennisKansen

“Er schoven mensen aan met verschillende achtergronden: architecten, kunstenaars, landschapsontwerpers. De externe cursisten gaven de lessen extra diepgang. Er werden gerichte vragen gesteld door mensen die al jaren in de praktijk werken. Dat gaf ons als docenten meer scherpte, en de studenten inzicht in hoe de theorie met de praktijk is verweven.”

— Saar van der Spek, Fontys-docent