KennisKans

Open kans om kennis op te doen én te delen

Het idee achter KennisKans is eenvoudig. Colleges, cursussen en presentaties voor een specifiek publiek vinden plaats op openbare locaties. Het gevolg is dat ook jij ze kunt bijwonen. Zo gaven bijvoorbeeld auteurs Aafke Romeijn, Henk van Straten, Vroukje Tuinman, Leon Verdonschot en Thomas Verbogt een college over schrijven aan Tilburgse studenten Journalistiek, waarbij ook andere belangstellenden gratis konden aansluiten. En zo waren interne trainingen voor bibliotheekmedewerkers over gezonde levensstijl ook toegankelijk voor extern geïnteresseerden.

Waarom doen bedrijven en organisaties mee aan KennisKans? Maatschappelijke betrokkenheid is een factor, maar ze haken ook aan, omdat ze zichtbaarder willen zijn en hun professionaliteit wilen laten zien. Een mooie bijkomstigheid is dat meer diversiteit in een groep deelnemers, de perfecte voedingsbodem blijkt voor verrassende inzichten.

Achtergrond

KennisKans ontstond in 2016 vanuit onze missie om de wereld van mensen groter te maken. Iedereen in Midden-Brabant de kans te bieden om zijn talenten te ontplooien. Ertoe aanzetten een leven lang te blijven leren. KennisKans draagt daaraan bij: je kunt gratis deelnemen aan colleges en cursussen die doorgaans achter de gesloten deuren van een organisatie blijven.

KennisKansen die de Bibliotheek eerder heeft aangeboden, hadden onderwerpen als: het nieuwe presenteren, omgaan met stress, architectuur in film, gezonde voeding, creatief schrijven en de betekeniseconomie.

Bekijk het overzicht met aankomende Kenniskansen

Neem contact op

Wil jij of jouw organisatie ook kennis overdragen aan een breder publiek op een openbare locatie? Wil je meer weten over de mogelijkheden? Of heb je suggesties? Neem contact op met Mark Dekker.

Stuur een e-mail

“Er schoven mensen aan met verschillende achtergronden: architecten, kunstenaars, landschapsontwerpers. De externe cursisten gaven de lessen extra diepgang. Er werden gerichte vragen gesteld door mensen die al jaren in de praktijk werken. Dat gaf ons als docenten meer scherpte, en de studenten inzicht in hoe de theorie met de praktijk is verweven.”

— Saar van der Spek, Fontys-docent

We werken onder meer samen met: