Handleiding & contact­personen

De Bibliotheek Midden-Brabant heeft een productcatalogus ofwel webshop voor het onderwijs. We hebben een bondige handleiding opgesteld om het gebruik makkelijk te maken. Onder de instructie staat een lijst met onze contactpersonen voor het onderwijs.

Vuistregels

  1. Je hebt geen account nodig om te bestellen in de webshop.
  2. We werken met vaste aanvraagtermijnen. Voor projecten, collecties en voorleeskisten is dat 4 weken. Voor bibliotheekbezoeken en activiteiten op locatie waarbij een consulent of mediacoach betrokken is, is de aanvraagtermijn 6 weken. Let daarop bij de planning van thema's.
  3. We hebben vaste uitleenperiodes, het kan dus zijn dat die niet precies overeenkomen met de periode waarin je het product eigenlijk nodig hebt.
  4. Een product langer lenen? Reserveer dan twee periodes in plaats van één. Je betaalt dan ook voor twee periodes. Kies dan voor de startdatum van de tweede periode de einddatum van de eerste periode. Zo kan het product de hele periode op de locatie blijven.
  5. Bij activiteiten op locatie rekenen we maar één keer reiskosten als er meer activiteiten op één dag op dezelfde locatie plaatsvinden. Daarom vind je in de webshop activiteiten met en zonder reiskosten. Kies dus in ieder geval de activiteit met reiskosten en eventueel nog het gewenste aantal zonder reiskosten.
  6. Per school of organisatie kunnen meerdere personen bestellingen doen. De mailadressen koppelen we aan de ingevulde school of organisatie.
  7. Je ontvangt automatisch bericht dat de bestelling ontvangen is. In principe is de bestelling daarmee definitief. Mochten er toch onduidelijkheden of obstakels zijn, nemen we contact op.
  8. We factureren de producten uit de webshop achteraf en dat doen we elke maand. Heb je bijvoorbeeld 6 themacollecties besteld? Dan krijg je dus ook 6 keer een factuur, in of na de periode dat je de collectie in huis had.
  9. Je kunt op elk moment een actueel reserveringsoverzicht van je eigen school of organisatie inzien in onze webshop – zie daarvoor de volgende aanwijzingen.

Het overzicht van al je bestellingen opvragen

In onze productencatalogus is het mogelijk het reserveringsoverzicht van je eigen school of organisatie in te zien. Op het reserveringsoverzicht zie je ook de bestellingen die door anderen binnen jouw school of organisatie gedaan zijn.

Het overzicht bevat de historie van alle reserveringen tot op de dag van opvragen. Op het overzicht zie je de naam van het project of de activiteit én de uitleenperiode van het project of datum waarop de activiteit heeft plaatsgevonden. Ook eventuele subsidies worden weergegeven.

Log in en bekijk je reserveringsoverzicht

Vul, als je hebt, een mailadres in dat eerder gebruikt is voor bestellingen in de productcatalogus. Je kunt ook het adres gebruiken dat in de productcatalogus gekoppeld is aan de organisatie, bijvoorbeeld een algemeen mailadres.

Let op: het werkt alleen als het e-mailadres bekend is, doordat er met het adres eerder bestellingen voor de organisatie zijn gedaan. Er wordt een e-mail gestuurd naar het ingevulde e-mailadres met een pincode en een link naar het reserveringsoverzicht. (Zorg er dus voor dat je in de mailbox kunt.)

Na het invullen van de pincode wordt een inlogknop zichtbaar, rechtsboven in de shop. Met de knop kom je in het reserveringsoverzicht van de organisatie. De pincode blijft geldig totdat er een nieuwe wordt aangevraagd.

Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar educatievebibliotheek@bibliotheekmb.nl.

Contact

Voor meer informatie over onze producten en diensten voor het onderwijs en voor voorschoolse instellingen, kun je per mail contact opnemen met De Educatieve Bibliotheek. We proberen binnen 48 uur op je vraag te reageren.

Stuur een mail