Handleiding & contact­personen

De Bibliotheek Midden-Brabant heeft (sinds 25 mei 2020) een nieuwe productcatalogus ofwel webshop voor het onderwijs. Hoewel die stukken makkelijker in gebruik is dan de vorige, hebben we toch een bondige handleiding opgesteld. Met de instructie kan iedereen de nieuwe manier van bestellen snel eigen maken.

Vuistregels

  1. Bestellen kan alleen nog via onze productcatalogus, niet meer via de relatiemanager. Vanzelfsprekend kun je voor vragen over bestellen via de catalogus wel terecht bij je relatiemanager.
  2. Een product langer lenen? Reserveer dan twee periodes in plaats van één.
  3. Bij activiteiten op locatie rekenen we maar één keer reiskosten als er meer activiteiten op één dag op dezelfde locatie plaatsvinden. Daarom vind je in de webshop activiteiten met en zonder reiskosten. Kies dus in ieder geval de activiteit met reiskosten en eventueel nog het gewenste aantal zonder reiskosten.
  4. Per school of organisatie kunnen meerdere personen bestellingen doen. De mailadressen koppelen we aan de ingevulde school of organisatie.
  5. Je ontvangt automatisch bericht dat de bestelling ontvangen is. In principe is de bestelling daarmee definitief. Mochten er toch onduidelijkheden of obstakels zijn, nemen we contact op.

Het overzicht van al je bestellingen opvragen

In onze productencatalogus is het mogelijk het reserveringsoverzicht van je eigen school of organisatie in te zien. Op het reserveringsoverzicht zie je ook de bestellingen die door anderen binnen jouw school of organisatie gedaan zijn.

Het overzicht bevat de historie van alle reserveringen tot op de dag van opvragen. Op het overzicht zie je de naam van het project of de activiteit en de uitleenperiode van het project of datum waarop de activiteit heeft plaatsgevonden. Ook eventuele subsidies worden weergegeven.

Vul, als je hebt, een mailadres in dat eerder gebruikt is voor bestellingen in de productcatalogus. Je kunt ook het adres gebruiken dat in de productcatalogus gekoppeld is aan de organisatie, bijvoorbeeld een algemeen mailadres.

Let op: het werkt alleen als het e-mailadres bekend is, doordat er met het adres eerder bestellingen voor de organisatie zijn gedaan. Er wordt een e-mail gestuurd naar het ingevulde e-mailadres met een pincode en een link naar het reserveringsoverzicht. (Die pincode blijft geldig totdat er een nieuwe wordt aangevraagd.) Na het invullen van de pincode wordt een inlogknop zichtbaar, rechts boven in de shop. Met de knop kom je in het reserveringsoverzicht van de organisatie.

Kom je er niet uit? Vraag dan hulp van je contactpersoon bij de Bibliotheek.

Contactpersonen

Voor meer informatie over de productcatalogus voor het onderwijs, kun je contact opnemen met onze relatiemanagers. Voor een antwoord binnen 48 uur kun je mailen naar de educatieve bibliotheek.

De relatiemanagers voor kinderopvang en basisonderwijs van de Bibliotheek Midden-Brabant per regio zijn:

De relatiemanagers voor het voortgezet onderwijs in Midden-Brabant zijn:

  • Ank Joosen, voor de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk.
  • Dominique Janssen, voor de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg.