Begeleider ‘In de Werkplaats’. De plek met creatieve, digitale workshops voor kinderen

De Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in verschillende vestigingen maandelijks activiteiten voor kinderen (8-12 jaar) onder de noemer In de Werkplaats. Bij deze activiteiten leren we kinderen om allerlei moderne media op een creatieve manier te gebruiken. Wil jij je kennis en je tijd inzetten om deze kinderen helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Alle vrijwilligers krijgen een korte training in de programma’s die we gebruiken en worden inhoudelijk begeleid door de lees- en mediaconsulenten van de Bibliotheek. Zo geef je altijd goed voorbereid jouw workshop. De activiteiten In de Werkplaats vinden o.a. plaats in de bibliotheken Heyhoef, Wagnerplein, Udenhout, Berkel-Enschot, Goirle, Oisterwijk, Waalwijk en ’t Sant.

Wat vragen wij?

Een workshopbegeleider In de Werkplaats:

• Kan goed met moderne media overweg;
• Is kindvriendelijk en heeft geduld;
• Begeleidt kinderen enthousiast met hun uitdagingen;
• Vindt het leuk om nieuwe workshops te bedenken of bestaande workshops te vertalen;
• Is minimaal 1 keer per maand beschikbaar;
• Heeft bij voorkeur affiniteit met bijvoorbeeld technologie, gaming of programmeren.

Wat heeft de organisatie te bieden?

• Je gaat werken in een leuk team;
• Je krijgt een gratis bibliotheekabonnement en cadeaubon;
• Je krijgt de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan diverse interessante cursussen, workshops en trainingen;
• Je ontwikkelt jezelf en helpt anderen zich te ontwikkelen
• Je wordt begeleid, bent verzekerd en krijgt een vrijwilligerscontract

Wat maakt het werk de moeite waard?

De Bibliotheek zet zich in om kinderen en jongeren nu en in de toekomst mee te laten doen in een wereld vol media. Moderne media bieden allerlei nieuwe mogelijkheden om kinderen zichzelf te laten uiten, hun eigen verhaal te laten vertellen en hun talenten te ontwikkelen. In de Werkplaats maken kinderen op een speelse manier kennis met creatieve technologie en jij mag ze hierin begeleiden. Er liggen verschillende workshops en materialen voor je klaar om mee aan de slag te gaan, maar je wordt als vrijwilliger ook van harte uitgenodigd om zelf ideeën te introduceren, eigen workshops te geven en deze onderling met de andere vrijwilligers en medewerkers uit te wisselen.

Denk bijvoorbeeld aan het maken van een gezamenlijk bouwwerk in Minecraft, het ontwerpen van een virtual reality-wereld op de tablet, het filmen van een stop-motionvideo of het leren programmeren van een robot.

Werktijden

Eén middag per maand buiten schooltijden, in overleg. De activiteit zelf duurt 90 minuten en daarnaast kun je rekenen op ongeveer 30 minuten voorbereidingstijd per keer.

Aanname procedure

Na een eerste selectie volgt een gesprek met de vrijwilligerscoördinator en één van de vaste medewerkers. Aansluitend worden hier ook de afspraken vastgelegd m.b.t. taken, tijden en frequentie van de vrijwillige inzet.

Interesse?

Stuur een mail naar vrijwilliger@bibliotheekmb.nl t.a.v. Otto Janssen, vrijwilligers coördinator. Ook voor meer informatie kun je hiernaartoe mailen.