Gastcollectioneur: Bert Wagendorp

Video: 7 kijk- en leestips over mannenvriendschap

Schrijver en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp was op 28 november 2019 te gast in de Bibliotheek LocHal. Bij het programma 'Mans genoeg' van Feniks, Emancipatie Expertisecentrum Tilburg, ging hij in gesprek over mannenvriendschap, een terugkerend thema in zijn werk.

Een kenmerkend verschil tussen mannen- en vrouwenvriendschappen, volgens Wagendorp: “Vrouwen praten samen, mannen dóén samen.” Benieuwd naar zijn favoriete boeken en dvd’s over bijzondere, grappige en/of ongrijpbare vriendschappen tussen mannen? Bekijk en beluister zijn tips.

Hieronder zie je alle boeken en films uit zijn gastcollectie, om direct te lezen of te reserveren. 

Over Bert Wagendorp

Schrijver en columnist Bert Wagendorp studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1988 is hij werkzaam bij de Volkskrant. Voor die krant versloeg hij tussen 1989 en 1994 zes keer de Tour de France. In 1995 verscheen zijn eerste roman: De Proloog. Het gaat over een doorwaakte nacht van een wielrenner die de proloog van de Tour de France moet winnen.

In mei 2013 verscheen de roman Ventoux, een regelrechte bestseller. De rechten werden verkocht aan Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Noorwegen én Ventoux werd verfilmd. Het boek kreeg in 2019 een vervolg: Ferrara.

Bekijk ook de pagina's van andere gastcollectioneurs