Gastcollectioneur: Vrouwkje Tuinman

In de LocHal: Vrouwkje Tuinman en vele anderen

Tijdens 'Boeken in Brabant', op zaterdag 6 november, kun je Vrouwkje Tuinman ontmoeten in de LocHal. Ze komt praten over haar nieuwe novelle Tijdelijk verblijf. Op het festival treden onder anderen ook op: cabaretier en taalkundige Wim Daniëls en Junior Stadsdichter Gina Goossens.

Video: vijf leestips over tuinen

Vanuit haar volkstuin in Duivendrecht geeft schrijfster Vrouwkje Tuinman vijf tips voor wie wil lezen over tuinen. Op de achtergrond ruist zachtjes de A2. Jan Wolkers had ook een tuin aan de A2, waarover hij adviseerde om te doen alsof het geluid de zee is. In de video tipt Tuinman een boek van Wolkers, maar ook van Penelope Lively, Gerbrand Bakker, Allan Jenkins en Walter Murray.

Hieronder zie je de 28 boeken uit haar hele gastcollectie, om direct te lezen of te reserveren. 

Over Vrouwkje Tuinman

Vrouwkje Tuinman houdt van tuinen. Ze heeft er momenteel vier: de ruimte voor haar huis, aan de achterkant een stadstuin die door buren de jungle wordt genoemd, het weelderige tuintje op het graf van haar partner, dichter F. Starik, en haar volkstuin, waar ze haar laatste vier boeken schreef.

Ze publiceerde vier romans en zes dichtbundels. In 2021 kwam ook de novelle Tijdelijk verblijf uit, het derde 'Brabants Boek Present'. Het gaat over een jonge weduwe die werkt aan een toekomst voor haar kinderen. Tuinmans bundel Lijfrente werd bekroond met De Grote Poëzieprijs 2020. 

Bekijk ook de pagina's van andere gastcollectioneurs

De portretfoto van Vrouwkje Tuinman is gemaakt door Luuk Huiskes.