Algemene voorwaarden activiteiten en cursussen

1 juli 2023 t/m 31 juli 2028

Op deze pagina vind je de algemene voorwaarden voor de activiteiten en cursussen van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Toegangskaarten activiteiten | algemene voorwaarden

Wat gebeurt er als een activiteit niet doorgaat?

Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar kan een activiteit onverwacht niet doorgaan (bijvoorbeeld wanneer een spreker ziek wordt).

  • Als we de activiteit kunnen verplaatsen naar een andere datum, dan blijft je toegangskaart gewoon geldig voor die nieuwe datum. Kan of wil je op die nieuwe datum niet aanwezig zijn? Dan krijg je je geld terug: we storten het betaalde bedrag terug op je bankrekening.
  • Als de activiteit helemaal niet doorgaat omdat deze niet kan worden verplaatst, dan ontvang je je geld terug: we storten het betaalde bedrag terug op je bankrekening.

Kan ik mijn toegangskaarten zelf annuleren?

Annuleren kan tot 14 dagen voor aanvang. Mail hiervoor naar cursushuis@bibliotheekmb.nl, dan ontvang je je geld terug. Na het ontvangst van het Bewijs van deelname, ontvang je helaas geen geld meer terug.


Cursussen (Cursushuis) | algemene voorwaarden

Inschrijving & betaling

Inschijven voor een cursus kan via de website van de Bibliotheek Midden-Brabant.
Je betaalt het cursusgeld dan bij inschrijving via Ideal (internetbankieren).

Voor bepaalde cursussen geldt een korting als je lid bent van de bibliotheek. Deze korting staat bij de informatie over de cursus vermeld. 

De kosten van boeken, excursies, lesmaterialen en eventuele examenkosten zijn – tenzij anders aangegeven – niet in de cursusprijs verwerkt. Houd bij het maken van je keuze rekening met die kosten.

Je inschrijving is een feit als je aanmelding en betaling door ons systeem is verwerkt en je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Voor hulp bij inschrijving voor een cursus kun je tijdens service-uren altijd aankloppen bij een medewerker in onze vestigingen.

Betalen via een kortingsregeling van jouw gemeente?

Wil je inschrijven/betalen via een kortingsregeling van jouw gemeente? Laat het ons weten op één van deze twee manieren:

  • Stuur een e-mail naar cursushuis@bibliotheekmb.nl (vermeld in de mail je cliëntnummer en geboortedatum)
  • Bel naar 013-4648556 (dinsdag 9.00 tot 12.30 uur of donderdag 13.00 tot 17.00 uur)

Is jouw (overgebleven) tegoed niet meer genoeg zijn om de hele cursus van te betalen?
Je kunt ook een deel van het cursusgeld betalen vanuit je tegoed. Het andere deel betaal je dan zelf bij.

Wachtlijst

Team Cursushuis van de Bibliotheek Midden-Brabant bepaalt het minimum en maximum aantal deelnemers per cursusgroep.

Als het maximum aantal deelnemers voor een cursus is bereikt, kun je je niet meer aanmelden. Je een e-mail sturen naar cursushuis@bibliotheekmb.nl. Wij zetten je dan op een wachtlijst.

Bij een lange wachtlijst proberen we in overleg met de docent een extra cursus aan te bieden.

Je inschrijving annuleren

Wil je je aanmelding voor een cursus annuleren? Wanneer je tot 2 weken voor start van de cursus annuleert, krijg je het betaalde cursusgeld terug. Wanneer je later dan 2 weken voordat de cursus start annuleert, heb je geen recht op gedeeltelijke of gehele terugbetaling van het cursusgeld.

Annuleren kan op twee manieren:

  • Stuur een mail naar cursushuis@bibliotheekmb.nl of
  • Bel naar 013-4648556 (dinsdag 9.00 tot 12.30 uur of donderdag 13.00 tot 17.00 uur)

Cursisten verbinden zich voor de gehele cursus. Bij opzegging nádat je het Bewijs van deelname hebt ontvangen, ben je het cursusgeld exclusief materialen verschuldigd. Het verzuim van lessen geeft geen recht op gedeeltelijke of gehele terugbetaling van het cursusgeld.

Start van de cursus

Een cursus gaat van start wanneer er voldoende inschrijvingen zijn. Je ontvangt daar uiterlijk 1 week voor de startdatum bericht over. Als de cursus doorgaat, ontvang je via e-mail een Bewijs van deelname. In dit bericht staat ook verdere informatie met betrekking tot de cursus, zoals lesdata en eventueel lesmateriaal.

Als er niet voldoende inschrijvingen zijn, moet de cursus helaas geannuleerd worden. Je ontvangt daarover uiterlijk 4 dagen voor de geplande startdatum bericht. Mocht een cursus geannuleerd worden, dan storten we het betaalde cursusgeld terug op je bankrekening. 

Lesuitval

Uitgevallen lessen worden in overleg met de docent later ingehaald.
De docent en/of Team Cursushuis proberen je tijdig te bereiken als een les niet doorgaat.

Certificaat

Op jouw verzoek ontvang je een certificaat van deelname aan de cursus. Voorwaarde is dat je voldoende lessen en de inhoud van de cursus hebt gevolgd. Dat wordt beoordeeld door de docent.

Een certificaat kost €5,00 en kun je na afloop van een cursus aanvragen op twee manieren:

  • Stuur een mail naar cursushuis@bibliotheekmb.nl of
  • Bel naar 013-4648556 (dinsdag 9.00 tot 12.30 uur of donderdag 13.00 tot 17.00 uur)