Stem op de Bibliotheek LocHal als Beste Bibliotheek van Nederland

Gepubliceerd op: 16 september 2020 17:15

De Bibliotheek LocHal is één van de vijf genomineerden voor Beste Bibliotheek van Nederland. Natuurlijk willen we die prijs heel graag in de wacht slepen en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Stem vanaf 1 oktober t/m 1 november op ons via onderstaande knop en wie weet worden we dan op 3 november tot winnaar gekroond!

Stem op de Bibliotheek LocHal

Over de verkiezing

De verkiezing wordt georganiseerd door het Bibliotheekblad en de andere genomineerden zijn de bblthk Wageningen, Forum Groningen, Forum Zoetermeer en het Huis van Eemnes. 50% van de stemmen wordt bepaald door het publiek en de andere 50% door een vakjury. De vijf genomineerde bibliotheken worden bezocht door de juryleden, die hun kennersblik laten gaan over zaken als gebouw & inrichting, diensten & producten, service & klantgerichtheid, maar die vooral oog zullen hebben voor de maatschappelijke en culturele werking van de bibliotheek en de samenwerking met individuele en institutionele partners. Op 3 november wordt de winnaar bekend gemaakt in een online masterclass van NBD Biblion. 

Door middel van de verkiezing Beste Bibliotheek wil Bibliotheekblad laten zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden. De wedstrijd zorgt lokaal en landelijk voor een zinvolle discussie over de plaats en de functie van een bibliotheek in de lokale samenleving.