Oma's Soep Speeddates

Gepubliceerd op: 5 oktober 2023 15:23

Jongeren en ouderen gingen samen aan tafel, tijdens de "Oma's Soep Speeddates" die eind september plaatsvonden in verschillende bibliotheekvestigingen. Wat een mooie, openhartige gesprekken ontstaan er dan! "Echt leuk, dit soort gesprekken heb je niet op een normale dag."

Kom een gratis kopje soep én verhalen delen: dat was de uitnodiging die we deden aan jonge (14-27 jaar) en wat oudere (65+) bezoekers, eind september tijdens de Week tegen eenzaamheid.

Tijdens deze Oma's Soep Speedates bracht een gastvrouw of -heer en een stapel gesprekskaartjes het gesprek op gang. Het was bijzonder om te merken hoe de gesprekkend aarna allerlei kanten op gingen, en allerlei levensverhalen werden gedeeld. Over verhuizen van een klein Gelders dorpje naar een stad in Brabant. Over al 51 jaar wonen in Tilburg-West. Over hoe je leven kan veranderen na een nacht waarin je 4x per ambulance naar een ander ziekenhuis wordt gebracht. Eén van de ouderen vertelde al 5 jaar geen dingen meer buiten de deur te hebben gedaan. En een van de jongeren ontdekte dat ze niet de enige aan tafel was die Spaans sprak.

Dank aan iedereen die open stond voor nieuwe ontmoetingen & aan de studenten van Oma's Soep Tilburg voor de ‘soeper’ samenwerking!