Gastcollectioneur: Rihana Jamaludin

Video: 5 tips van schrijfster Rihana Jamaludin

Palmen & Pennen: literaire avond over Surinaamse literatuur

Palmen en Pennen: geschreven Suriname is een literiare manifestatie over Suriname. Op donderdag 3 mei zullen in De Kennismakerij drie auteurs hun opwachting maken: Michiel van Kempen, Chris Polanen en Rihana Jamaludin.

Ze houden ieder een bondige lezing en gaan daarna in gesprek met het publiek en journalist Joep Trommelen. De Tilburgse stadsdichter Onias Landveld geeft tussendoor een aantal spoken word-optredens. 

'Palmen & Pennen' begint om 19.30 uur. Toegang is gratis, maar reserveer vooraf wel even een plaats.

Reserveer je gratis plaats

Rihana Jamaludin

Rihana Jamaludin werd op 27 december 1959 geboren in Paramaribo, Suriname. Ze haalde haar diploma van het Vrije Atheneum, waarna ze de tekenopleiding volgde aan het Instituut voor Opleiding van Leraren.

In 1983 vertrok ze naar Nederland, waar ze aan het werk ging in de Beeldende Kunst. Haar specialiteit: linosnedes. In 1990 werd ze docent Interculturele Communicatie. Toen schreef ze lesboeken en cursussen.

In 2000 besloot ze zich op het schrijven van fictie te richten. 'Luchtdanser', 'De zwarte Lord' en 'Kuis' waren het resultaat, onder andere. Ze stelde voor de Bibliotheek Midden-Brabant een collectie samen.

Foto: Karla Hoffman. Uitgebreide informatie over Rihana Jamaludin vind je op haar site: www.rihanajamaludin.com.

Bekijk ook de leestips van andere gastcollectioneurs